Sykkellys test - Gjør deg synlig som sårbar syklist i trafikken

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Med et godt sykkellys kan du redde deg selv fra å bli påkjørt på mørke dager, kvelder og nattestid. Vi har funnet våre anbefalte sykkellys som gjør deg synlig som sårbar syklist i trafikken.

  Vi hører altfor ofte om syklister som har blitt påkjørt av enten bilister, bussjåfører eller trikken. Som syklist har man ansvar for å følge trafikkregler, man må vise hensyn og man bør ta noen forholdsregler for å unngå og bli påkjørt. Syklister er sårbare trafikanter. Krasjer du med en bil, buss eller trikk er det deg som syklist som blir hardest rammet. En av forholdsreglene du kan ta er å gå til innkjøp av gode sykkellys. Rødt lys bak og gjerne hvitt lys foran, på den måten gjør du deg godt synlig som myk trafikant. Noen bruker lys i trafikken uansett når på dagen eller året de sykler, men andre er mer sløve på bruken av lys. Spesielt om høsten og vinteren når det er mørkt og grått er det desto viktigere å bruke lys.

  Bilisten kan da se deg lyse opp lenge før han er oppi rumpa på deg, og kan dermed ta hensyn. Det samme gjelder dersom du sykler på gangveien. Når du bruker lys kan de andre fotgjengerne og syklistene se deg. Når det kommer til sykkellys regler er det i følge Trygg Trafikk påbudt med rød refleks eller rødt lys bak og gul eller hvit refleks eller lys bak. Men en god sykkellykt egner seg også godt på fine kveldsturer i terrenget.

  Det finnes mange gode alternativer på sykkellys. Du kan kjøpe både blinkende sykkellys av rødt bak og led sykkellys foran. Det finnes også egne sykkellys elsykkel, for de som bruker det. Sykkellys led foran er kanskje det beste, fordi lyslengden er lang og lyset godt synlig.

  Test sykkellys

  Det er gjennomført flere tester på sykkellys. NAF anbefaler Magicshine MJ 890 som en favoritt til hverdagssyklingen fordi den er lett, ladbar, enkel i bruk og har nok lys også på de mørkeste veiene. Av multisportlykter, som gjerne koster mer, anbafeler de Cree JY 8010 dersom du ønsker en god lykt for en billigere penge. Koster du på deg litt mer får du en desto bedre lykt med god kvalitet av typen Magicshine ms628c eller Lupine. Lyktene fra Lupine har også vunnet flere andre tester, de er dyrere, men du får mye lys og kvalitet for pengene.

  Våre anbefalte produkt i 2023

  Vi kommer her med våre anbefalte produkter av sykkellys i 2023.

  Vanntett og praktisk LED-lykt

  Birk Spot Soho er en praktisk, vanntett LED-lykt med et kraftig feste til styret. Lykten har forskjellige moduser, inkludert trinnløs dimming. Birk Spot Soho har også en innebygget sensor der lysstyrken kan justeres automatisk etter lysforholdene utendørs. Dette gjør at du får mest mulig ut av batterikapasiteten, og indikatoren på toppen viser hvor mye batteri det er igjen til enhver tid.

  Lykten er slank og lett, men er samtidig en kraftig frontlykt med integrert batteri. Den har også en praktisk USB-lading.

  Egenskaper:

  • Innebygget sensor som justerer lysmengde etter forholdenene

  • Vanntett

  • Vekt: 100 gram

  Spot soho sykkellys

  Birk sin bestselger av baklykter

  Birk Spot Flash er Birk sin bestselger når det kommer til lykter. Dette er et baklys du kan bruke året rundt med kraftige, røde blink som gjør deg mye mer synlig i trafikken enn om du bare bruker refleks. Baklyset leveres med et værbestandig lysthus som gjør at den tåler mye. Lykten festes enkelt på setepinnen eller setestagene, og det følger med gummistopper til å feste den med. Baklyset kan også klipses fast bak på hjelmen, bak på jakkekragen eller på ryggsekken. Den fungerer også fint til både gå-, løpe eller sykkelturer i mørket.  

  Birk Spot Flash lades med USB-ledningen som følger med.

  Egenskaper:

  • 4 lysmodus

  • Universalfeste for styre/setepinne

  • Klips for å feste til klær eller sekk

  Sykkel baklys

  Vanntett og lett multisportlykt

  Dette er en kraftig multisportlykt til deg som er aktiv innenfor både løping, sykling, langrenn eller gåturer. Birk Spot Mini festes på sykkelstyret, hjelmen eller på hodet ved hjelp av et separat hodebånd. Huset til lykten er i CNC-fresht aluminium og har CREE XM-L2 LED-lykt som gir deg 1000 lumen. I tillegg har lykten fire lysnivåer med lav, middels, høy eller flash. Levetiden på selve LED-cellene er på hele 50 000 timer.

  Batteriet er vanntett og lett i vekt som gjør at det er enkelt å plassere det. På sykkelen kan du stroppe fast lykten på overrøret, mens på ski eller løping kan du ha batteriet i lomma eller i drikkebeltet.

  Sykkel-, hjelmfeste og lader følger med. Batteriet er et oppladbart Li-ion batteri.

  Egenskaper:  

  • 1000 lumen

  • Brukstid: 4,5-5 timer på maks styrke

  • Ladetid: 12-14 timer

  1000 lumen sykkellys

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss