Sovepose - perfekt for overnattingsturer i skog og fjell

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  En god sovepose er helt avgjørende for flere typer turer og overnattinger. Uansett om du skal sove på hytta, i telt, i en hengekøye eller på et liggeunderlag med himmelen som tak, vil en sovepose komme godt med. I Norge finnes det ulike soveposer for de forskjellige årstidene.

  Våre anbefalte produkter i 2022

  For mange nordmenn vil sommeren 2022 bli tilbragt i hjemlandet. Dette har virkelig blitt året for friluftsentusiaster, og svært mange planlegger turer til hytter, campingplasser eller teltturer. Da gjelder det å ha en god sovepose på plass for liten og stor. Usikker på hvile soveposer du bør velge? Her er våre favoritter!

  riktig sovepose

  #1 - Beste produkt: Mountain Equipment Nova III

  Vår favorittsovepose i år er definitivt soveposen fra Mountain Equipment - Nova III 3-sesongs sovepose. Her får du en sovepose perfekt for kjølige sommernetter med en høy isolasjonsevne og god slitestyrke. Soveposen er også syntetisk, noe som gjør at man minimerer risikoen for dun-kollaps ved regn eller fuktighet, som typisk danner seg tidlig om sommermorgenen.

  Da denne posen er relativt varm er den også ypperlig for høst- og vårturer. Om sommeren vil de som er litt kalde av seg virkelig elske denne soveposen. Hvis du er redd for at syntetiske soveposer ikke puster godt, vil du ikke trenge å bekymre deg med denne posen. Ytterstoffet i Helium 20D Nylon sørger nemlig for at den puster svært godt.

  Nova III-soveposen krever svært lite vedlikehold, kommer med en god nakkekrage og en anatomisk formet hette og fotboks for ekstra komfort.

  sovepose test

  #2 - Helsport Rago Superlight - for gramjegeren

  Soveposen, Helsport Rago Superlight, er Helsport sin letteste 3-sesongs sovepose. Er du en av de som virkelig jobber for å få ned grammene og alltid jakter et minimalt pakkevolum, vil dette være soveposen for deg. Med en vekt på skarve 0,78 kilo for standardmodellen, og 0,84 for long-varianten, vil du nesten ikke merke at du drasser med deg en stor og komfortabel sovepose.

  Samtidig som dette er en ekstremt lett sovepose, vil den også holde deg god og varm. Posen er fylt med gåsedun, og den indre varmekragen er laget for en bedre passform. Soveposen fra Helsport kan være noe varm i løpet av sommeren dersom man overnatter ute i telt, men i høyden og lengre nord vil den for mange være helt perfekt fra vår til høst.

  Denne dunsoveposen har også et design hvor varmeeffekten er optimalisert, da passformen er spesielt utformet for å unngå vanlige kuldepunkter. Det har eksempelvis blitt lagt til mer dun og mer plass i de områdene hvor man typisk beveger seg mest.

  test sovepose

  # 3 - Soveposen barna vil elske: Vistas Kids

  Skal du ta med barna på camping eller telting i sommer? Eller skal dere kanskje gå hytte til hytte? Da er det på sin plass at de også får seg en skikkelig god sovepose. Man sier som regel at helten ikke duger uten mat og drikke, men de fleste foreldre vet nok at søvn er minst like viktig. Med Vistas Kids Expandable-soveposen vil ditt barn sove godt natten gjennom.

  Denne soveposen for barn er syntetisk og passer alle unger opp til 160 cm. Den veier også rett over en kilo, som gjør den lett nok til at de fleste barn kan bære med seg sin egen sovepose på tur selv.

  sovepose junior

  # 4 - For de romantiske: Arctic Tern 2-persons Sleeping Bag

  Skal sommeren tilbringes i hytte, telt eller campingvogn sammen med partneren? Med Arctit Tern 2-persons Sleeping Bag vil dere utvilsomt komme nærmere hverandre over ferien. Her får du en syntetisk sovepose som passer perfekt til varme sommerdager.

  Selv om det kan bli kjølige netter i Norge, selv om sommeren, vil du ikke ha et like stort behov for en varm sovepose dersom du kan dele den med en annen. Når to ligger tett vil kroppstemperaturen øke varmen i en sovepose, slik at man kan ha en tynnere versjon - og likevel ligge komfortabelt.

  Denne soveposen er unisex, uten varmekrage og har en solid glidelås i L-form.

  dobbel sovepose

  Hvordan vet jeg at soveposen passer?

  Mange som kjøper seg sovepose ender faktisk opp med feil størrelse. Når du skal sammenligne soveposer er det viktig at du tar hensyn til passform og størrelse. En perfekt sovepose skal passe din kroppslengde, da vil den nemlig isolere bedre og være langt mer komfortabel å sove i.

  best i test sovepose

  Dersom du velger en sovepose som er for kort, vil isolasjonen i fotenden trykkes flatt, noe som fører til dårligere isolasjon. Er posen derimot for lang vil du ikke klare å varme opp all luften - noe som kan føre til kalde og ukomfortable netter.

  I dag kan vi velge mellom en hel haug soveposer. Husk at den gjerne skal være mellom 5-10 cm lengre enn deg, slik at du får fri bevegelse og nok rom til bena, uten å slite for mye med å varme opp posen. Det finnes også egne soveposer for damer, hvor modellene er noe kortere i lengden, og ofte har ekstra isolasjon rundt føtter, hofter og bryst.

  Soveposer bør også være brede nok, slik at du ikke ligger for trangt. Det kan både føre til en dårlig natts søvn, og gjøre det vanskeligere for isolasjonen til å fungere riktig. Isolasjonen har behov for litt luft og rom, så du bør aldri velge en sovepose som sitter som et pølseskinn.

  sovepose dun

  Velg alltid soveposer fra gode aktører

  Når du skal se på nye soveposer er det utrolig viktig å alltid handle hos gode aktører, og gjerne velge merker kjent for sin kvalitet. Det er også slik at selv om vi har våre favoritter kåret for sommeren 2023, vil de ikke nødvendigvis møte dine krav og behov. Gjør derfor grundig research før du investerer i en sovepose, og ikke vær redd for å snakke med kundeservice eller be om tips og råd. Sov godt!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2023

  Om oss