Selen - Tilskudd for bedre immun- og antioksidantforsvar

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Kroppen vår trenger små mengder av mineralet selen, helst gjennom matvarer, men også som kosttilskudd. Inntak av selen utgjør en viktig del av kroppens immun- og antioksidantforsvar, i tillegg har selen flere positive helseeffekter.

  Hver dag trenger kroppen vår et balansert og regelmessig inntak av vitaminer og mineraler, hvor alle har ulike egenskaper og funksjoner for helsen vår. Mens D-vitamin, C-vitamin og kalsium er noe de fleste av oss har god kunnskap om, er selen kanskje litt mer "ukjent". Så, hva er selen? Selen er et mineral kroppen vår trenger i små mengder, og utgjør en viktig del av kroppens immun- og antioksidantforsvar. En viktig ting å huske ved inntak av selen er at et for høyt inntak er giftig, og mineralet bør helst tilføres via kosten gjennom kornprodukter, fisk, skalldyr, innmat, kjøtt, egg og paranøtter. Selen har blitt forsket mer på de siste årene og forskning viser til at riktige mengder med selen kan gi helseeffekter som å beskytte mot visse typer kreft og hjerte- og karsykdommer. Får man derimot i seg for mye selen kan dette forårsake selenforgiftning med symptomer som kvalme, magesmerter, forandring i hår og negler, og nerveskader. Noen kan også lide av selen-mangel hvor symptomer kan være nedsatt immunforsvar, mens alvorlig mangel kan føre til svekkelse av hjertemuskulaturen (1).

  Selen som kosttilskudd

  Noen personer kan ha utbytte av å bruke selen som kosttilskudd, spesielt hvis kostholdet ikke består av tilstrekkelige mengder med selen. Har man for eksempel matallergier eller av andre årsaker ikke kan spise matvarer som gir et regelmessig inntak av selen kan kosttilskudd være smart. Det selges i dag mange ulike produkter av kosttilskudd med selen. Vitamin E, sink og selen er et kosttilskudd mange velger å bruke. Kombinasjonen gir et bedre immunforsvar og har gode effekter på helsen. Selen finnes også i flere typer av multi-vitamin-mineraltilskudd (1). Man kan også kjøpe kosttilskudd som kun inneholder selen. Før man begynner å tilføre selen gjennom tilskudd kan det være verdt å merke seg anbefalingene om daglig inntak av selen, i de ulike aldersgruppene:

  • Barn under 13 år: 20-40 µg/mikrogram.

  • Kvinner over 13 år: 50 µg/mikrogram.

  • Menn over 13 år: 60 µg/mikrogram.

  • Gravide: 60 µg/mikrogram.

  • Ammende: 60 µg/mikrogram.

  Egenskaper og virkning ved inntak av selen

  Forskning har vist at mineralet selen har flere viktige funksjoner i kroppen, spesielt når det kommer til kroppen immunsystem, antioksidantforsvar, normalt hår og negler, og vekst. Grunnen til dette er fordi mineralet setter i gang og bidrar i flere av kroppens viktige prosesser. Selen inngår i mange antioksidanter som beskytter oss mot skadelige stoffer, og uten selen vil ikke kroppens viktigste antioksidant (glutationperoksidase) fungere. Selen er også et enzym som er med på å danne vitamin C, som fungerer som en antioksidant. I tillegg øker selen den antioksidantiske effekten til vitamin E, hundrer oksidering/harskning av flerumettede fettsyrer og beskytter mot skadevirkninger av tungmetaller (1).

  Våre anbefalte produkt i 2023

  Hvis du av ulike årsaker ikke får i deg anbefalt mengde av selen kan det være smart å kjøpe mineralet som kosttilskudd. Apotek og helsekostbutikker selger mange ulike produkter, men ikke alle tilskudd er nødvendigvis like bra. Vi har plukket ut våre anbefalte produkt til deg, basert på kvalitet, innhold og helseeffekter. Dette er rene selen-kosttilskudd.

  Organisk og gjærfritt kosttilskudd med selen

  Solgar Selen er et gjærfritt kosttilskudd med et høyt innhold av selen. Tablettene inneholder 100 mikrogram selen som vil støtte immunsystemet, støtte energimetabolismen, stoffskiftet, gi sunt hår og friske negler, i tillegg til å beskytte cellene mot oksidativt stress forårsaket av frie radikaler. Frie radikaler er ustabile molekyler som kan skade cellene i kroppen din og dermed gi tidlig aldring. Produktet er laget med en formel som er organisk bundet ved bruk av en gjærfri from av selen, kalt L-selenomethionine. Boksen inneholder 100 tabletter med et essensielt mineral kroppen vår trenger. Produktet er vegansk, vegetarisk og fritt for sukker, salt og stivelse. Anbefalt daglig dose er 1-2 tabletter som inntas sammen med mat. Vi anbefaler Solgar Selen til deg som ønsker et helt naturlig og trygt kosttilskudd av høyeste kvalitet.

  Selenium tilskudd test

  Vegansk kosttilskudd med selen, sink, vitamin A, B6, C og E

  Om du ønsker et kosttilskudd som kombinerer flere viktige mineraler og vitaminer, kan Pharma Nord sin Bio-Selen + Sink anbefales. Produktet består av 90 tabletter som hver og én inneholder selen, sink, vitamin A, B6, C og E. Kombinasjonen av antioksidantene selen, sink, vitamin C og E bidrar til å støtte, beskytte og komplementere hverandre. Hver tablett inneholder 100 mikrogram med selen fra Pharma Nord sin patenterte, organiske og lettopptakelige selengjær (SelenoPrecise). Produktet er vegansk og derfor godt egnet til både vegetarianere og veganere. I tillegg er Bio-Selen + Sink produsert innenfor retningslinjene som legemidler som sikrer dokumentert kvalitet, sikkerhet og effekt. Med andre ord er Bio-Selen trygt å bruke. Anbefalt daglig dose er 1 tablett som inntas sammen med et måltid.

  Kosttilskudd selen

  Mineraltilskudd som tas opp i kroppen på en effektiv måte

  Helhetshälsa Selen Optimal er et mineraltilskudd som er utviklet og profesjonelt testet for å forsikre at det tas opp i kroppen på en effektiv måte. Produktet er et godt valg til deg som ønsker et vegetabilsk og mer prisgunstig alternativ, men likevel et produkt med kvalitet og effekt. Boksen inneholder 100 kapsler, som hver består av 100 mikrogram selen. Ved innta 1 kapsler daglig vil Selen Optimal vil du få dekt dagsbehovet for selen. Produktet vil bidra til å opprettholde normale negler, normalt hår, beskytte cellene mot oksidativt stress, immunsystemets normale funksjon, skjoldbruskkjertelens normale funksjon og normal spermatogenese. Med 100 kapsler har du 100 dagers daglig inntak og forbruk av selen.

  Selen tilskudd test

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss