Stormkjøkken test - Flytt kjøkken ut i naturen

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Du trenger ikke reise langt på tur for å ta middagen ute i det fri, og med et stormkjøkken kan du lage nesten hva du vil, hvor du vil og når du vil. Uansett årstid. Enten det er i hagen, ved sjøen, i skogen eller på fjellet.

  Når du kjøper eller skal bruke et stormkjøkken er det mye å velge i, du kan bare kjøpe gassbrenneren, kjele, panne eller du kan kjøpe et sett hvor du har alt du trenger i startpakken. Stormkjøkken går enten på gass eller rødsprit, og kan brukes hele året. Gassbrennere finnes i ulike varianter med tre ben, fire ben eller toppmontert brenner. Gassen finnes også i ulike varianter, det er en egen sommergass, høst- og vårgass, og vingergass. Dette kan være fint å ha i bakhodet når du skal kjøpe primus, slik at du kjøper gass som passer til den årstiden du skal bruke stormkjøkkenet på. Er du av typen som liker å dra på tur året rundt, kan det være lurt å ha en gass til hver årstid.

  På markedet i dag er de mest populære merkene primus stormkjøkken, trangia stormkjøkken og lmnts stormkjøkken. I test av stormkjøkken var det likevel i 2021 Eagle Products sitt stormkjøkken som kom best ut i en av mange "best i test stormkjøkken". Mye på grunn av at det er et innholdsrikt stormkjøkken hvor du har alt du trenger for å få det beste måltidet og opplevelsen av matlaging på tur. Pakken inneholder sokkel med vindskjerm, feste for rødspritbrenner, gassbrenner, gryte- og pannekakestativ. I tillegg til to kjeler på 1,4 og 1,7 liter. Eagle Products er en prisvennlig modell, og passer til 2-4 personer. I en annen test kom primus ut som en vinner av stormkjøkken best i test. Primus Primetech Stove Set vant testen på grunn av lav vekt på settet, enkel å bruke, settet kommer ferdigmontert og inneholder en praktisk tenner som gjør det lett å få fyr selv under vindfulle forhold.

  Når du skal kjøpe stormkjøkken bør du kjøpe det stormkjøkkenet som passer til ditt bruk, hvor mange dere pleier å være på tur og hvor mye ekstrautstyr du trenger. Kvaliteten på stormkjøkkenet varierer med tanke på hvilken pris du velger. Du trenger nødvendigvis ikke å velge det dyreste, men spytter du i noen hundrelapper ekstra får du også et utekjøkken du kan ha i lang tid. Uansett hvilket du kjøper er det viktig å ta godt vare på det med vasking etter bruk og oppbevaring av stormkjøkkenet. Det er også viktig å følge med på hvor mye stormkjøkken gass som er igjen før du drar ut på tur, gassen kan du enkelt kjøpe separat når det er tomt.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Vi har plukket ut våre anbefalte produkter av stormkjøkken i 2021.

  Et utmerket familiekjøkken

  Dette stormkjøkkenet anbefales til deg som skal på tur med familien eller en litt større vennegjeng, her kan du lage mat til 3-4 personer. Trangia-stormkjøkkenet har romslige kokekar og stekepanne, hvor du får god plass til å kokkelere deilig mat til de du har med på tur.

  Trangia 25-2 HA er laget av hardanodisert aluminiumslegering, dette er et materiale som er opptil 50 prosent sterkere enn vanlig aluminium og derfor svært slitesterkt. Hardanodiseringen har en tykkelse på 40 my, som gjør at det er blant markedets hardeste materialer. Til deg som skal bruke stormkjøkkenet vil det føles lett å bære, mer robust mot slitasje, holder lenger og er enklere å rengjøre.

  Dette følger med:

  • 1 stekepanne 22 cm

  • 2 kjeler 1,5 og 1,75 liter

  • 1 kaffekanne 0,9 liter

  • Spritbrenner

  • Tang og reim

  Stormkjøkken test

  Til både nybegynneren og den mer erfarne

  Denne enkle varianten av stormkjøkken fra Primus passer både til nybegynneren og til den mer erfarne matlageret eller turgåeren. Her får du en nøyaktig regulering av flammen, og primusen koker 1 liter vann på 3,5 minutt. Den brede gassflammen passer til både store og små kjeler. I tillegg til at stormkjøkkenet har en god vindbeskyttelse, og med en liten, lett og kompakt brenner. Ventilen er konstruert for at flammen skal kunne justeres på en så nøyaktig måte som mulig, og justeringsskruen er stor nok til at hånden ikke trenger å komme for nær flammen så du brenner deg. Stormkjøkkenet fra Primus har også et lavt tyngdepunkt, som gjør at kjøkkenet holder seg stødig og stabilt når du skal lage mat.

  Primus stormkjøkken

  Stormkjøkken med vindsikkert kodesystem

  Dette stormkjøkkenet fra MSR er anbefalt til deg som skal på tur med to personer, og ønsker et vindsikkert kodesystem med en unik brennerteknologi. MSR Windburner Duo System er både vindsikkert og har et energiøkonomisk kokesystem, stormkjøkkenet er i tillegg enkelt å bruke.

  MSR sitt stormkjøkken er har en kompakt alt-i-ett-løsning for vannkoking på opp mot 1.8 liter. MSR Windburner er også et raskt og energieffektivt system, hvor en gassboks varer cirka 55 prosent lenger enn på en vanlig gassystem. Kjøkkenet har en automatisk trykkregulator som gjør at kokesystemet fungerer selv på lave temperaturer og når det er lite gass igjen. Kjøper du dette stormkjøkkenet er det verdt å merke seg at Windburner-brennere kun fungerer sammen med annet Windburner-tilbehør. Anbefalt tilbehør å kjøpe sammen med dette stormkjøkkenet er MSR Coffee Press og MSR Gass.

  Andre merknader er at 1 liter vann kokes på 4,5 minutt, og målenbeger på 0,85 liter er inkludert i pakken. Stormkjøkkenet passer til alle som elsker å ta med seg frokosten, lunsjen, middagen eller kveldsmaten ute i det fri.

  MSR stormkjøkken

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss