Magehjul test for 2024: Får du beste ab wheel & roller hos XXL?

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Med stillesittende jobber og mindre daglig mosjon har vi nordmenn sett en nedgang i allmennhelsen de seneste årene.  Ab roller er et av produktene som kan være med å bekjempe dette problemet, da du med enkle og korte treningsøkter kan forbedre kjernemuskulaturen, noe av det viktigste du kan trene opp for å komme i bedre form samt forhindre belastningsskader i kroppen. Grunnøvelsene er enkle. Det mest vanlige magehjulet består nemlig av et lite hjul pluss et håndtak på hver side. Her skal du holde i begge håndtakene, for så å rulle kroppen frem og tilbake fra plankeposisjon.

  Nedenfor har vi gått gjennom veldig mange ab wheel-produkter og valgt ut noen få vi mener har ekstra god kvalitet i forhold til pris samt som kan passe til både nybegynnere og mer erfarne utøvere.

  Ab roller wheel – Hvordan komme i gang?

  Når du har funnet deg ønsket magehjul, trenger du kun litt ledig gulvplass for å komme i gang. For å få inn teknikken kan det være lurt å starte i knestående posisjon. Hold magehjulet inntil kroppen og rull kroppen din sakte utover. Etter du har trent en stund i knestående, kan du løfte knærne og kun balansere på føtter og hender.

  Situps trening for mage

  Det er viktig å ikke stresse med progresjonen, da det å trene opp kjernemuskulaturen kan ta tid. Trener du feil, kan du faktisk belaste kroppen og også få et mye dårligere treningsresultat, mens dersom du gjør det riktig, kan det bidra til mange positive, helsebringende effekter.

  Best i test: Våre vinnere

  Veldig mange ab ruller vil få jobben gjort, men noen vil likevel gi deg et bedre treningsutbytte enn andre. Etter å ha sjekket ut flere forskjellige produkter, har vi valgt ut noen få som vi mener gir deg best kvalitet for pengene dine.

  Våre tre anbefalte magehjul:

  Beste magehjul: Iron Gym Speed Abs

  Dette magehjulet fra Iron Gym er et one size fits all-produkt som kan brukes av hele familien og vennegjengen. Håndtakene kommer med ergonomiske grep som gir deg et godt feste, og mønsteret på hjulet bidrar til optimal friksjon når du beveger deg frem og tilbake. Dette gjør at du kan starte treningen med ditt magehjul på en best mulig måte, hvor du kan fokusere på å få teknikken helt korrekt uten å måtte slite med et vinglende hjul.

  Svart magehjul fra iron gym

  Casall – Ab Roller

  Casall Ab Roller er ikke testens dyreste produkt, og til samtidig får du veldig god kvalitet, unike mønstre på håndtakene for ekstra godt grep samt en ruglete overflate på hjulet som bidrar til optimal friksjon når du trener.  I tillegg følger det med ekstra knebeskyttere, noe som gjør at du slipper å investere i en treningsmatte. Å trene så mye sittende kan nemlig være belastende for knærne, noe som gjør Casall sin ab roller spesielt egnet for nybegynnere som enda ikke er klare for å trene uten knærne i bakken.

  Ab roller svart

  Adidas Ab Wheel

  Om du ønsker å spare noen tikroner, vil også Adidas sitt ab wheel fungere godt. Til under 250 kr er dette et rimelig produkt. Du får mye ab roller for pengene, og aparatet kommer også med gode håndtak og et hjul som gjør det enkelt å utføre de fleste øvelsene. Grepene er litt mykere og mindre ergonomisk formet. Akkurat på dette punktet foretrakk vi Master sine alternativer, men det kan være litt smak og behag, så om du liker rettere håndtak på f.eks sykler, kan det godt være du vil finne Adidas sitt alternativ mer passende.

  Adidas magehjul

  Hvor bør du handle?

  Ab wheel er ganske populære produkter, så du vil stort sett finne minst en variant uansett hvor du handler sportsutstyr, både på nett og i fysiske butikker. Vi fant kun én ab roller hos XXL, et produkt fra Titan til rundt 130 kr. Dette er ca. samme prisklasse som BLACC ab wheel fra vår toppliste ovenfor. Hadde vi måttet velge, hadde vi nok gått for BLACC sitt produkt, spesielt siden vi vet hvor god kvalitet BLACC sine treningsapparater pleier å ha.

  Dame trener mage på blå matte

  Få i gang kjernemuskulaturen med et ab wheel

  Et ab wheel gir deg enkel og effektiv hjelp til å øke styrken i kjernemuskulaturen. Det går raskt å komme i gang, og via mange treningsvideoer på nett vil du finne masse nyttig informasjon og mange øvelser du kan bruke fra du starter til du begynner å få god erfaring. I disse tider er det ekstra viktig å styrke grunnmuskulaturen i kroppen, dette fordi vi nordmenn sitter mer og beveger oss mindre enn tidligere. Har du en kontorjobb eller stressende dager som gjør at det blir lite tid til trening, vil noen minutter med en ab roller 2 - 3 dager i uken kunne gjøre underverker! Master Magehjul er her et veldig godt produkt for å komme i gang, og det koster heller ikke mer enn rundt 150 kr. Med andre ord er dette et produkt alle vil ha råd til – og så og si alle også vil ha veldig godt av å bruke.

  Se også Redcord slyngetrener.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss