Balansepute og balansematte: Test av Airex og Abilica fra XXL, Gmax og G Sport

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  Med et enkelt hjelpemiddel som en balansepute eller balansematte, kan du effektivisere treningen din og forbedre flere aspekter av kroppen din på én gang!

  Balansen og kjernemuskulaturen er ekstremt viktige verktøy for kroppen vår i dagliglivet. En balansepute styrker begge delene. Dette bidrar til å gi kroppen din økt stabilitet samt du vil kunne merke økt treningsprestasjon og unngå fremtidige slitasjeskader.

  I 2011 ble det gjort en undersøkelse som viste at nordmenn var i verdenstoppen når det kommer til stillesitting. Kontorjobb og travle hverdager kan gjøre det vanskelig å sette av tid til trening, og det er vist at inaktive mennesker har større sjanse for både fysiske skader, helseproblemer og dårlig psyke. 

  Best i test: Våre vinnere

  Med så mye å velge mellom på nett kan det være vanskelig å vite hvilke produkter og nettbutikker som er de beste. Derfor har vi gjort en grundig balansepute test av mange produkter og samlet testvinnere for forskjellige kategorier nedenfor.

  ​Budsjett testvinner: Abilica balansepute

  Abilica balansepute er et produkt som kan gi deg mange helsefordeler – til nesten halvparten av prisen Airex balansepute kommer med. Dette er et litt mindre produkt, men det vil likevel kunne brukes til nesten alle tenkelige balanseputeøvelser.  I tillegg har Abilica Softbalance to forskjellige sider, hvor den ene har en glatt og den andre en ruglete overflate. Den ruglete overflaten gjør at føttene dine masseres mens du trener, mens den glatte siden vil være mer utfordrende og bedre for vanlige øvelser. Puten er også perfekt til bruk på kontoret. Plasser den på stolen og få økt kjernemuskulatur mens du jobber. Om du er på utkikk etter balanseputer til under 500 kr, burde du absolutt sjekke ut dette produktet.

  Rund blå balansepute

  Balansepute testvinner: ​BalancePad Maxi

  Denne kommer i et slitesterkt stoff som gjør at produktet kan være med deg i lang tid fremover. Produktet tåler vann, og er lett å rengjøre. Den har en god overflat og kvalitet som gjør dette produktet til vårt mest anbefalte i denne kategorien.

  6cm tykk balansepute

  Enkle øvelser for å forbedre helsen

  Om du vurderer å kjøpe en balansematte eller -pute, finnes det mange enkle øvelser du kan bruke for å komme i gang – øvelser du sannsynligvis allerede er kjent med.

  Knebøy

  Knebøy er en fantastisk øvelse for å styrke kjernemuskulaturen, og også perfekt om du ønsker å komme i god form. Her trener du store deler av kroppen, og trener du på balanseputer, vil du også kunne forbedre balansen din betraktelig. I tillegg til å styrke kroppen din, kan du da også forebygge eventuelle skader i ankler og knær.

  Mann tar knebøy med vekter

  Utfall

  Gjør vanlige utfallsøvelser, men plasser benet ditt på balanseputen i stedet for på bakken. Dette gjør at kroppen må jobbe med balansen og er med på å øke styrken i dine stabiliserende muskler.

  Jente tar utfall med vekter

  Sitt på balanseputen

  Har du en stillesittende jobb, kan det å ha balanseputen på stolen din bidra til forbedret mage- og ryggmuskulatur. I tillegg vil du kunne få en bedre holdning, noe som både ser bra ut og er bra for kroppen.

  Balansepute XXL, G Sport, Enklere liv eller Fitliving – Hva er best?

  Enten om du kjøper en balansepute fra XXL, Enklere Liv, G Sport eller Fitliving, vil du nok kunne merke helsefordelene kjapt, men ikke alle produktene vil ha like god kvalitet.

  Det finnes kun én balansepute hos G-Sport og Enklere Liv. Disse produktene er begge runde puter, hvor du kan få en balansepute hos Enklere Liv for rundt 350 kr, mens G-Sport selger sitt produkt til rundt 400 kr. 

  Balansepute test - Dame drar seg i håret

  Fitliving.no har derimot fire forskjellige produkter, alle fra samme firmaet som laget vår testvinner. Her kan du også velge mellom produkter fra under 500 til over 1 000 kr, hvor det billigste produktet har ca. samme størrelse som produktene til G-Sport og Enklere liv, mens det største er nesten en meter langt, noe som gjør at du kan trene med bred arm- og benstilling samt kombinere balansetrening med ulike utholdenhetsøvelser.

  Om du ønsker kvalitet og valgmuligheter vil derfor Fitliving.no kunne være et bedre alternativ, da de både har produkter som kan måle seg i pris med f.eks Gmax, Clas Ohlson og Biltema, samtidig som de også har dyrere produkter for de som virkelig ønsker best mulig effekt ut av treningen.

  Ta vare på kroppen din med en balansepute

  Om du ønsker et enkelt hjelpemiddel for å øke effekten av treningen din, vil en balansepute eller balansematte kunne være et godt alternativ for deg. Her kan du kombinere styrke- og stabilitetsøvelser og kan enkelt sette sammen et treningsprogram som vil gi god effekt, men som ikke vil kreve så alt for mye tid.

  Vår balansepute test viste at det var noen produkter som ga litt flere muligheter enn andre, så om du ikke vet hvilket produkt du skal velge, anbefaler vi at du går gjennom våre testvinnere ovenfor. Her finner du både billige alternativer og produkter som vil tilfredsstille selv de mest hardbarka treningsentusiastene!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: