Dunjakke tester: Finn riktig dunjakke

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Når kulda virkelig setter inn er det viktig å ha en god jakke å pakke seg inn i. Dunjakker er å foretrekke da dunet har gode varmeisolerende egenskaper som vil holde deg varm gjennom hele året. I dag finnes det mange forskjellige modeller på markedet til både dame og herre, og det kan derfor være lurt å vite litt om hva de beste aktørene har å tilby, før man bestemmer seg. Enten du er en sporty type eller liker å følger trendene, vil du nok finne en dunjakke i denne testen som passer akkurat for deg.

  tynne dunjakker dame

  Våre anbefalte produkt i 2022

  Beste dunjakke herre: Patagonia Men`s Down Sweater

  Alle bør investere i en lett dunjakke, da denne kan brukes på flere praktiske måter, året rundt. Patagonia Down Sweater er testens vinner av flere ulike grunner. Den vannavstøtende og vindtette modell i poliester materiale er en Patagonia dunjakke.

  Jakken kan brukes som en ytterjakke når det er litt småkjølig, men er også tynn nok til å fungere som et ekstra varmende lag istedenfor en ullgenser under tykkere yttertøy. Med en dunspenst på 800 fillpower, isolerer dunjakken varme godt. Den har et enkelt design og passer perfekt til deg som vil investere i noe du kan bruke både i byen og ute i naturen. Om du allerede er fornøyd med dunjakker, vil denne bare forsterke det.

  tynn Dunjakke herre best i test

  Dunjakke menn: Men's Jacket Victory

  En som er godt vant med vinterens kuldegrader og som gikk fra å være en av de beste skiløpere til å lansere egen kleskolleksjon er Bjørn Dæhlie. Men's Jacket Victory er en av hans tøffeste dunjakker til herre, som kommer i en sprek rødfarge og med et moderne design.

  Dette er en dunjakke med dunspenst på 600 cuin/oz, som sørger for å holde deg ekstra varm gjennom hele vinteren. Dunjakken er laget av vannavstøtende og vindtett polyester, og den høye halsen og gode hetten beskytter mot vind.

  Dunjakke herre test

  Dunjakke dame: Frost Down Jacket

  Peak Performance har et stort utvalg tøffe dunjakker til dame og herre, og en av de mest populære gjennom tidene er Frost Down Jacket til dame. Denne tekniske dunjakken kombinerer funksjon med et unikt design, og gjør at du skiller deg ut. Jakken er laget av 100% resirkulert polyester og har en utmerket isolasjon fra 700 cuin/oz kvalitetsdun. En slitesterk og lett vannavstøtende vinterjakke som passer like godt i byen som på fjellet når gradene faller.

  Dunjakker dame test

  Beste dunjakke damer: Patera Parka fra Arc'teryx

  Mange undervurderer fordelene ved å ha en lang dunjakke, da den varmer betraktelig mye mer enn en kort. Patera Parka fra Arc'teryx er en trekvart lang dunjakke til dame, med pustende GORE TEX materiale som gjør den svært behagelig å bruke.

  Med Durable Water Repellent impregnering er jakken både vind- og vanntett, i tillegg til at sømmene er tapet. Dunjakken er fylt med europeisk gåsedun og har en dunspenst på 750 cuin/oz. Dette er en varm dunjakke til dame, og dersom du er en som fryser lett, er dette absolutt jakken for deg.

  tykk dunjakke dame test

  Derfor bør du gå for dun

  Det finnes et stort utvalg av syntetiske materialer som mange aktører bruker i sine jakker. Dette er gjerne for å holde en lav pris, da pris på dunjakker kan være høye og som regel stiger i takt med dunkvaliteten. Likevel er det lite som slår dunets egenskaper, noe som er grunnen til det store utvalget av dunjakker der ute. Dun har en god evne til å transportere fukt, i tillegg til at det puster godt.

  Dunet har en lett vekt, noe som gjør det mulig å lage jakker som isolerer og holder godt på varmen uten at de blir alt for tykke. En ulempe med dun er riktignok at det mister sine gode egenskaper dersom det blir vått. Vet man vet at man kommer til å bruke jakken i regn eller ekstreme værforhold bør man kjøpe en med et vanntett ytterstoff. I noen dunjakker er fjærene impregnert og dette kan gjøre at de tåler vann bedre.

  tynne dunjakker dame

  Dette må du vite om dunjakker

  Det kan være greit å vite hva slags kvalitet det er på dunet du kjøper og dunspensten måles med cuin/oz. Når 600cuin/oz betyr god kvalitet kan du være sikker på at en med 800 cuin/oz har en utmerket standard. En kombinasjon av mye dun og lite fjær er en fordel, og presenteres som oftest i form av "90/10", men det bør være over 90% dun i jakken.

  Dunmengden og jakkens konstruksjon bestemmer hvor varm jakken er, og det er viktig å passe på at dunen ligger jevnt fordelt slik at det ikke oppstår kuldebruer. Dette gjelder særlig på skuldrene hvor jakker fort kan bli tynne, men dette kan lett jevnes ut ved å klappe på dunet.

  dunjakker herre tilbud

  En sikker investering

  I kalde Norge er det helt klart at dunjakker er noe vi trenger året rundt, enten det er på kjølige sommerkvelder eller når vinteren når sitt kaldeste. Kanskje du går for en tynn dunjakke du kan bruke hele året, eller trenger en tykkere variant om du er en frysepinn. Uansett er en kvalitetsdunjakke en god investering som du garantert vil få godt bruk for i flere år fremover.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss