Hva er lecitin kosttilskudd? Vi tar en nærmere titt!

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Du har sikkert hørt om lecitin ofte i forbindelse med kosttilskudd, og tenker kanskje at dette er et stoff som ikke forekommer naturlig, men det gjør det!  Lecitin er et naturlig stoff som er en del av vevet til mennesker og dyr, samt noen planter. Lecitin er et begrep som refererer til en stor gruppe av forskjellige fettstoffer som blir tatt i bruk både i kosmetikk og i matindustrien.  Lecitin som har blitt isolert og som brukes i kosttilskudd og mat, kommer fra en rekke ulike kilder, og blir vanligvis utvinnet fra soya, raps solsikkefrø og egg, for å nevne noe. 

  Hvordan kan du bruke det?

  Vi ser lecitin som kosttilskudd ofte i form av olje-kapsler eller granuler, men det finnes også i pulverform som egner seg godt til matlaging. Lecitin har en rekke positive innvirkninger på kroppen vår. Man ser at det kan brukes til å kontrollere kolesterolet i blodet, som også er også en av de vanligste måtene å bruke det på. Lecitin også brukt for å fremme fordøyelsen hos mennesker som er plaget med ulcerøs kolitt – som er en kronisk betennelse i tykktarmen og endetarmen. Lecitin brukes for å nære slimhinnene i tarmen, som kan resultere i forbedret fordøyelse. Du kan også bruk lecitin i mat! Lecitin har emulgerende egenskaper, som betyr at det bidrar til at to væsker som vanligvis ikke blander seg (slik som olje og vann), faktisk gjør det. I bakevarer resulterer dette i at kaker, brød og lignende ikke tørker ut like fort, og sørger for et mykere og mørere resultat. Det forlenger også holdbarheten! I hjemmelaget iskrem gir det deg en jevnere struktur på isen, og sørger også for at den ikke smelter like fort.

  Kloster Lecithin 1200 mg

  Vi starter med Lecithin kapsler fra Kloster. I hver pakke får du 100 kapsler som utgjør 1200 mg, og den anbefalte doseringen er 1 kapsel om dagen. Hver kapsel inneholder 100 % ren soyalecitin som er utvunnet fra soyabønner. Lecitin er et viktig stoff som det blant annet finnes mye av i hjernene våre. Som kosttilskudd, kan lecitin bidra til å fremme bedre hukommelse. Lecitin reduserer også viskositeten i morsmelk, og gjør den tyntflytende, som kan redusere risikoen for tette melkeganger i brystet under amming. Dette er et flott daglig kosttilskudd som passer for mange, og inneholder ikke sukker, gjær, melk eller gluten.

  Lecitin test

  Soya lecitin i pulverform

  Dette er lecitin i pulverform. Dette pulveret utvinnes fra soyabønner som ikke har blitt genmodifisert. Pulveret er 100 % lecitin, og utgjør en flott og alternativ måte å få i seg lecitin på for deg som ikke er så glad i å svelge kapsler. I tillegg er dette et flott produkt å bruke i matlaging!  Lecitin-pulver kan du bruke på en rekke forskjellige måter, som for eksempel i en allerede sunn og deilig smoothie. Du kan også bruke det i bakst for å sørge for at bakevarene dine holder seg lengre, og ikke blir harske. Det er også et flott pulver å bruke når du skal kose deg ekstra med hjemmelaget iskrem – lecitin gir isen din en fløyelsmyk finish, og bidrar til at isen din smelter saktere! 

  Lecitinpulver test

  Solsikke lecitin

  Vi fortsetter med lecitin i granulat-form! 

  Dette er granulat som har et høyt innhold av fosfolipoder, slik som kolin. Kolin er et hjelpemiddel som bidrar til å opprettholde en normal leverfunksjon hos voksne mennesker. Kolin hjelper også til med å opprettholde en normal omsetning av lipider (fett), samt homocystein, som begge er viktige byggeklosser for å opprettholde et normal og sunn hjertehelse. Dette produktet er registrert ved The Vegan Society, og er derfor godt egnet for veganere – alt det viktige i dette produktet stammer nemlig fra solsikkeolje! Anbefalt døgndose er 3 toppede teskjeer, og du kan ta det sammen med vann. Du kan også bruke det sammen med smoothie, eller bruke det over yoghurt eller müsli! 

  Lecitin granulat

  Bestselger siden 2007 - for de fleste mageplager

  Lectinect Mage har gått sin seiersgang i Norge i mange år, og har vært en bestselger siden 2007. Dette er et produkt som inneholder store deler hyllebær, som er viden kjent for å være proppfulle av lecitiner! I tillegg er hyllebær i seg selv støttende for immunforsvaret. Lectinect Mage er et flott produkt som virker mot en rekke ulike mageplager som vi alle kan ha problemer med i løpet av livet. Problemer som hard eller løs mage, sure oppstøt og luft i magen, kan bli bedret ved å bruke Lectinect Mage!  Lectinect Mage inneholder kalsium som er et hjelpemiddel som kan bidra til at dine fungerer slik de skal. Disse enzymene er viktige for alle, og påvirker hvordan kroppen din tar opp næring fra det du spiser. Mangel på disse enzymene kan gi forskjellige mageproblemer som ofte er ufarlige, men kan være svært plagsomme over tid.  Det anbefales at man bruker Lectinect Mage sammenhengende over 2 måneder for å se resultater, og hver pakke inneholder 60 tabletter. Anbefalt døgndose er 1 til 2 tabletter, og det anbefales at man tar de sammen med mat eller vann. 

  lectinect mage

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: