Alfalfaspirer - Sunne og næringsrike nyskudd fra alfabønnen

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Alfalfaspirer er små nyskudd fra alfabønnen. Spirene er rike på kostfiber, med en mild og nøtteaktig smak. Nyt de som de er eller bruk de til topping på salater eller brødmat. Spirene kjøpes i frø som dyrkes selv eller som ferdig spirer klar til matbruk.

  Sunn og næringsrik mat er for mange et must i hverdagen, og det finnes mange gode alternativer på markedet. Et av alternativene som finnes er alfalfaspirer, nettopp fordi de kan gjøre salaten, pizzaen eller brødmaten bedre, og de inneholder både litt protein og kostfiber. Spirene kan kjøpes ferdig dyrket på vanlig matbutikk eller du kan kjøpe alfalfaspirer frø som du enkelt dyrker hjemme på kjøkkenet ditt.

  Om du ikke har startet med hjemmedyrking av urter, frukter eller grønnsaker kan dyrking av spirer være en fin start. Det er enkelt, du trenger ikke bruke jord og de tar ikke opp for mye plass på kjøkkenbenken din. Har du barn kan det også være moro for dem å få dyrke sin egne sunne topping til matpakken, frokosten eller middagen sin. Det være med på å gjøre det og spise sunt litt mer morsomt.

  Alfalfaspirer helse

  En god grunn til å spise dette er fordi spirene er godt for helsen din. Selve alfalfaspirer spirer inneholder næringsstoffer og mineraler som kalium, natrium, vitamin C, kalsium, magnesium og bittelitt jern. Enten du vil dyrke alfalfaspirer hjemme eller kjøpe ferdig kan du her få i deg mange viktige næringsstoffer på den litt kjedelige brødskiven eller den bedre salaten til lunsj. Alfalfaspirene er inngår i gruppen over belgfrukter, som er kjent for å ha mange sunne fordeler fordi de både er næringsrike og kalorifattige.

  Alfalfaspirer sunt

  Hvis du har alfalfaspirer som en favoritt i kostholdet ditt kan det være en god idé å dyrke spirene hjemme. Dette gjøres helt enkelt ved at du først kjøper frø på helsekostbutikken. Den enkleste måten å dyrke frøene på er å dyrke spirene i et glass. Dette er en enkel og artig måte å komme i gang med dyrkingen på. Det kan også være stas for barna å være med på dyrkingen av spirer, og dermed mer morsomt å spise det etterpå fordi barna selv har vært med i dyrkeprosessen.

  Det første du gjør er å finne et stort syltetøyglass som du rengjør nøye, for så å ta to spiseskjeer med alfalfa frø som du lar ligge å bløte i kaldt vann i en bolle i cirka 10 minutter. Deretter heller du ut vannet gjennom et dørslag eller sil, så du ikke mister frøene ut. Etter dette legger du frøene i glasset, dekker det med vann og lar de ligge i cirka 6 timer. Det anbefales her å ha et lokk hvor du kan helle ut vannet gjennom, dette gjør du etter at de 6 timene har gått. Etter bløtleggingen tømmer du ut vannet ved å vri glasset i hånden mens vannet renner ut. Få ut så mye vann som mulig. Sett deretter glasset på skrå med lokket ned, slik at vannet kan fortsette å renne ut. Oppbevares på et kjølig sted og ikke i direkte sollys. Skyll spirene et par ganger om dagen og tøm ut vannet. Etter noen døgn er spirene klare til å høstes. 3–5 dager er normalt for mange spiretyper. Ha derfor kontroll på spirene slik at du vet når de er klare til å nytes i en salat eller annen matrett.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Vi har under funnet frøene av type alfalfa som vi anbefaler til dyrking i 2021.

  Milde, syrlige og freshe spirer fra Glimja

  Alfalfaspirene fra Glimja kommer som frø, og er klare for å dyrkes. Når spirene er klare til å spises er de milde, syrlige og freshe på smak. De inneholder også vitamin A, B2, B3, C og D, i tillegg til opp mot 35 prosent proteiner, alle essensielle aminosyrer og mineraler som kalsium, fosfor, kalium, magnesium, jern, selen og sink.

  Posen inneholder 500 gram med økologiske frø. Frøene anbefales å dyrkes i glass, for eksempel syltetøyglass. De er ferdig og klare til å spises etter fire til seks dager i dyrket stand.

  økologisk alfalfa

  Økologiske frø fra Kung Markatta

  Alfalfa fra Kung Markatta brukes til å dyrke spirer med. Her får du et smakfullt og grønt resultat på kort tid, som vil si tre til fem dager. Noen av egenskapene til alfalfaspirene fra Kung Markatta er at de er kjent for å være meget gode, har et høyt innhold av proteiner og er KRAV-sertifisert som økologisk.

  Kung Markatta-spirene er også anbefalt å dyrke i glass, når de er ferdige holder de seg i opptil en uke i kjøleskapet. Her følges samme oppskrift til dyrking som den vi oppga tidligere i teksten.

  Posen med frø fra Kung Markatta er 350 gram.

  Alfalfa

  Gode og enkle frø til å dyrke

  Disse frøene fra Sonnentor gir deg allsidige og gode alfalfaspirer etter at du har dyrket. Her har du muligheten til å lage et eget lite mini-drivhus i kjøkkenvinduet eller på balkongen, ved å bløtlegge frøene i kjøkkenglass som også tar liten plass.

  Alfalfa fra Sonnentor er økologiske frø som er enkle å dyrke spirer av, de er proppfulle av smak, crispy og estetiske som garnityr. Posen inneholder 120 gram med frø, klare for å blir il spirer. Frøene dyrkes på samme måte som de over, altså i glass på kjøkkenet. Det tar tre til seks dager før du kan høste dem, og de holder seg i cirka en uke i kjøleskapet etter at de har blitt til spirer.

  I disse spirene har du altså sunn, god og næringsrik topping til salat, pizza, supper, brødskiven eller i smoothien.

  alfalfaspirer vs brokkolispirer

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: