Test av treningssykkel – ergometersykkel eller trimsykkel?

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Du står ovenfor ganske mange valg når man skal begynne å trene, og kanskje er det mange faktorer som skal til for at du finner riktig sport. Enten trenger du større muskler eller så er det kondisjonen det er noe i veien med. 

  Uansett er det mange liker sykling, og det på grunn av at det er så skånsomt mot slitasje på kroppen. Selv uten alt for god form, er sykling på ergometersykkel et alternativ som flere og flere får øynene opp for. Ledd og skjelett vil ikke ta skade av treningen, og man vil få mye mer igjen for timene man legger ned.

  Men det er ikke alltid sykling ute i skog og mark lar seg gjøre, eller at landeveien ikke frister helt. Da finnes det mange valg for dem som bare MÅ trå watt i pedalene. 

  I denne artikkelen skal vi se nærmere på fordelene med ulike typer inne-sykler/ergometersykler. Hva man velger å kalle dem er ikke opp til oss, da de alle dekker viktige behov. 

  Vurderingen tar også for seg hvorvidt et treningsapparat er mulig å bruke hjemme.

  Dame ser på nettbrett på treningssykkel

  Den ultimate ergometersykkelen

  Mange skulle nok ønske seg en trylleformel som fungerte på kroppen selv om man lå i sofaen. Men slik er det nok ikke. De fleste bør være i aktivitet så mye de klarer gjennom en dag, og derfor er et apparat man kan montere opp hjemme helt perfekt. 

  En trimsykkel, enten det er ergometersykkel eller treningssykkel, er vanligvis avhengig av et rom som passer til bruken. Likevel velger mange å ha den i stua eller i gangen. Det viktigste er likevel at man finner et rom som har god takhøyde og ventilasjon, og ikke er utsatt for frost. 

  For når man spinner av gårde er det garantert at det blir hett! 

  Treningssyklene vi tar for oss her er ulike i utforming, vekt, motstand og funksjonalitet. Enkelte kan mene at en type passer best for rehabilitering, mens andre mener alle de tre syklene passer til andre typer trening.

  Det er likevel helt klart at de tre alle har sine fordeler og ulemper. 

  For innendørs trening?

  Er det viktigste å ha en stilig ergometersykkel, eller er det viktigste om du vil ta den i bruk? Behovene er forskjellig fra person til person. 

  Finn en dedikert plass i kjellerstua eller lignende, så er det egentlig ikke utstyret det kommer an på. Helst vil man jo ut i skog og mark, men høljer det sidelengs, kan man få en flott treningsøkt på en av syklene vi nevner under.

  Har du mest lyst på en trimsykkel vil det faktisk være helt ypperlig å plassere den i stua, da den ikke er like tung som en spinningsykkel. Med den vil man alltid sitte komfortabelt og kunne variere program på skjermen foran. 

  Vil man ha enda mer fart og spenning, kan man velge ergometersykkelen. 

  Fire trente personer på treningssykkel

  Hva sier ekspertene?

  De tre ulike syklene har alle vært testet. Det både fordi man skal kunne si noe om hva man får for pengene, men også om hvilken helseeffekt de forskjellige treningssyklene har. Fysioterapeuter og leger, samt trenere innenfor sykling og folkehelse har alle testet dem. 

  For mange er det viktig å kunne rehabilitere seg etter ulykker eller andre ting, og da er det viktig å trene jevnlig. Med et treningsapparat i huset vil man kunne få den daglige treningen, og velger man en av innendørs sykkel som er beregnet for trafikkskadde og idrettsutøvere, vil man få akkurat det man trenger for opptreningen. 

  Trimsykkel for eldre er også lagt vekt på i denne artikkelen, fordi mange eldre sliter med slitasje og kan ha god nytte av en trimsykkel.

  Andre vil sykle som proffene på tv, og da kan en sykkel med mange funksjoner være tingen. 

  Trening på ergometersykler i studio

  Trening til hvilken pris

  Vi kan ikke komme unna prisen. Uten en prislapp ville ikke slike omtaler hatt mening. Så hva skal man betale for en treningssykkel, enten det er for opptrening eller daglige økter med høy motstand? 

  Det er helt klart et godt alternativ mot å betale for et medlemskap på treningsstudioet eller et brukt treningsapparat, spesielt om man er mye på farten og trenger å ha kort vei til treningsøktene. 

  For er det ikke irriterende om skyene utenfor blir mørkere og mørkere, om du ikke har muligheten til å trene inne?

  Vinnerne i testen: Treningssykler/Ergometersykkel best i test

  Så hva slags treningssykkel burde du velge i virvaret av trimsykler, treningssykler og ergometersykler? 

  Vi har tatt test av mange merker for at du skal kunne velge. Det er for eksempel merker som Monark, Actila, Nordic og Maxfit. Det er likevel sykler fra Abilica, Assault og Finnlo By Hammer som går av med seieren for de forskjellige typene. 

  Så da vet du også hvilken treningssykkel du bør velge. Her kommer testens vinnere og best i test-merkene av billige og solide hjemme-sykler, det være seg trimsykkel, ergometersykkel eller treningssykkel.

  Assault Airbike innovasjon på høyt nivå

  På tredjeplass kommer trimsykkelen fra Assault. Her får man virkelig ny teknologi på høyt nivå, og eneste grunn til at inne Assault Airbike havner øverst, er prisen. Her må man nemlig ut med godt over det dobbelte av vinneren Exum fra Finnlo By Hammer.

  Motstanden man kjenner fra Airbike er luft. Det er i prinsippet mulig å gjøre motstanden så høy man vil, og gir en helt ny måte å trene på. Den kombinerer kondisjon og styrketrening med bevegelige håndtak og luftmotstand i en utrolig pakke. Trå hardt og motstanden blir hardere.

  Dette er treningssykkelen for skikkelige hardøkter som passer dem som vil komme i form på et høyt nivå. Den gir trening for hele kroppen, da man også aktiviserer alle musklene.

  Den har enkle taster for programmering av en av de mange treningsøktene som ligger klare for brukeren.

  Assault Airbike er ikke billig, men når man først har den, så vil man få veldig mye ut av den.

  Svart assault luft sykkel

  Produktalternativet Stream Voyage fra Abilica

  Dette er en tøff og solid treningssykkel og som passer utmerket for dem som vil trene lett innendørs. 

  Innstillingene er variable slik at den passer både for veldig høye og lave personer med enkle justeringer. Man kan stramme reima i 32 motstandsnivå med hjulet som er av 8 kg stål. Den har et lavt innsteg og veier kun 45 kg. Med Stream Voyage vil man få et jevnt tråkk hele runden.

  Det er funksjoner på denne som tar den helt til andre plass på listen. Med 12 ulike treningsprogram er man i gang, enten koblet til via Bluetooth eller kun via skjermen som følger med. 

  For det første har den de vanlige målerne som tid og hastighet, men Abilica trimsykkel tar virkelig den nye teknologien i bruk. Her kan man koble seg opp til Google Maps og kjøre hvilke gater som helst, over hele kloden. iConsole er kompatibel med både Android og iOS, og kan brukes med nettbrett. Bruk Quick Start og HRC-funksjonene for bedre utnyttelse.

  Er du fornøyd med treningsøkta er det bare å dele den med andre på sosiale medier. 

  Dette er en trimsykkel du kan putte i skapet etter bruk, eller finne en fin plass foran tv i stua. Den tar uansett liten plass.

  Grei ergometersykkel fra Abilica

  Testen helhetlige vinner: Casall Bike Infinity

  Det er en liten trimsykkel kalt Infinity fra Casall, som vinner vår høytidelige test av treningssykler. Ikke bare passer den utmerket til dem som trenger å trene seg opp, den passer også perfekt for dem som vil begynne med å komme i bedre form. Denne ergometersykkelen er testet av oss og leveres av en god produsent som er kjent for sin kvalitet og ikke minst funksjonalitet. 

  Det er enkelt å få stillt inn Inifity til enhver person. Med enkel utdragning vil man kunne justere høyde, avstand fra styret og selve styret fra setet. Den har et mykt sete som gjør at lange økter ikke er noe problem. 

  Når det kommer til selve pedalfunksjonen, så er det motstandshjulet som er viktig. På sykkelen finner man et svinghjul på 9 kg med elektromagnetisk motstand, noe som medfører et jevnt og stabilt trykk mot pedalene, uten mye støy. 

  Trimsykkellen veier kun 37 kg, noe som gjør den enkel å sette vekk, uten sjenanse utenfor bruk. 

  Denne treningssykkelen er spesielt bra når det gjelder funksjoner. Dem finner man på panelet som er festet ved styret. Dette er en LED-skjerm med mange valg. Foruten å vise tid, distanse tilbakelagt, fart, frekvens, kan man også se pulsen og kaloriforbruk. Dette gjøres ved å laste inn en profil med vekt og høyde. 

  Når man er i gang, kan man velge mellom ulike treningsprogram.

  Denne trimsykkelen er på tilbud og til salgs i butikkene nå.

  Treningssykkel hvit

  Vesentlige ting å tenke på før kjøp av Ergometersykkel

  Vi har nå etablert at hva du enn kaller det, trimsykkel, ergometersykkel eller trimsykkel, så er det uansett et flott treningsapparat å bruke innendørs hjemme. 

  Trenger man en ergometersykkel for å trene seg opp etter skade, bør man kanskje tenke på at man skal komme lett opp på sykkelen. Det samme gjelder for eldre personer som vil holde på den gode gamle formen.

  Viktig er også trimsykkelens vekt. Ergometersykkel vs. spinningsykkel, så kan vi si at disse treningssyklene mye lettere. Med en vekt mellom 30-50 kg, vil man lett kunne flytte den eller gjemme den i skapet. Også fordi de har små hjul man kan trille dem på. 

  Skal man få en god treningsopplevelse, bør man huske på at den skal kunne stilles inn etter sine mål. Alle de overnevnte syklene har mulighet for innstillinger, og Assault Airbike har til og med 4-veis justerbar setestolpe, noe som gjør at den har mulighet til å bli perfekt tilpasset. Men blir det for mange innstillinger?

  Trimsykkel i treningsstudio

  Prisen er kanskje den som avgjør ditt valg. En trimsykkel er kanskje noe du kommer til å få god bruk for, og da må du veie fordeler mot ulemper. Med denne i hjemmet vil du slippe å stampe i trafikken for å komme til treningsstudioet, eller komme deg dit i regn og sludd. 

  Du vil foreta en investering, men er det verdt i forhold til å trene på andre måter? 

  Det som er ganske sikkert, er at veien er kortere til å sette seg på en trimsykkel, enn det vil være å komme deg på studioet. Og har du en skade fra sport/annen idrett, er du kanskje helt avhengig av den.

  Vi håper vår vurdering falt i smak og at du finner en ergometersykkel for ditt behov.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss