Test av treningssykkel – ergometersykkel eller trimsykkel?

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  Vinterhalvåret er en utfordrende periode hvor dørstokkmilen til fysisk aktivitet kan føles lang, kald og tung. Investerer du i en treningssykkel inne blir veien kort og treningen lettere å gjennomføre. I vår ergometer- og trimsykkel test finner du produktene som gir en effektiv og skånsom trening.

  Dagens treningsmuligheter og valg av aktivitet er mange, enten du skal begynne å trene for første gang eller trening ny motivasjon med variasjon i treningen. For de fleste av oss er det flere faktorer som påvirker hva som er din riktige aktivitet. For noen er større muskler et mål, mens andre vil ha bedre kondisjon.

  Løp, svømming, roing, langrenn, gåturer og sykkel er blant aktivitetene som gir økt utholdenhet og kondisjon. Sykkel er en aktivitet mange liker, både fordi det er skånsomt for slitasje på kroppen og en treningsform som kan gjøres av alle. Dessverre er det ikke alltid sykling ute i skog og mark lar seg gjøre, eller at landeveien ikke frister helt. Da finnes det mange valg for dem som bare MÅ trå watt i pedalene. For eksempel å investere i en spinning-, ergometer- eller trimsykkel. Sykling på ergometer- og trimsykkel er et alternativ som ikke krever alt for god form og derfor har økt i popularitet. Trening på ergometer- eller trimsykkel er skånsomt for ledd, skjelett og gir god treningseffekt på kondisjon, utholdenhet og forbrenning. I denne artikkelen skal vi se nærmere på fordelene med ulike typer inne-sykler/ergometersykler. Hva man velger å kalle dem er ikke opp til oss, da de alle dekker viktige behov. Vurderingen tar også for seg hvorvidt et treningsapparat er mulig å bruke hjemme.

  Dame ser på nettbrett på treningssykkel

  Spinningsykkel vs. ergometersykkel: Hva er forskjellen?

  Man skulle kanskje tro at ergometer- og spinningsykkel er det samme, men slik er det ikke. Forskjellen ligger i design, konstruksjon, motstandssystem, brukergrensesnitt og funksjoner. En spinningsykkel er konstruert med et design som skal tåle mer intens bruk med en solid ramme, justerbart sete og styre som skal gi en mer realistisk sykkelopplevelse. Ergometersykkel er også stasjonære sykler, men har et bredere utvalg i hvordan de er konstruert. Når det gjelder motstand har spinningsykkel et manuelt justerbart friksjonssystem for motstand ved bruk av en bryter eller knott for å justere motstand. En ergometersykler kan ha samme løsning, men også magnet- eller luftmotstandssystemer. Funksjonene på en spinningsykkel og ergometersykkel er også ulike, hvor spinningsykler har en enkel løsning med de mest grunnleggende målingene som tid, avstand og kaloriforbrenning. Fordelen med en ergometer sykkel er at de ofte har mer avanserte funksjoner som forhåndsprogrammerte treningsprogrammer, tilkoblingsmuligheter til ulike treningsapper og detaljert skjerm med informasjon som puls, watt, tid og kalorier. For mange trimmere og mosjonister kan derfor ergometersykkel være en investering som gir mer motivasjon i treningen.

  Fire trente personer på treningssykkel

  Våre anbefalte testvinnere i 2024

  Så hva slags treningssykkel burde du velge i virvaret av trimsykler, treningssykler og ergometersykler? I vår test har vi tatt for oss flere anerkjente merkevarer som leverer kvalitet, funksjonalitet og treningsglede. Produsentene av ergometersykkel er mange, men våre testvinnere finner du fra Nordic, Abilica, Titan Life og Master Fitness. Kanskje finner du din nye treningssykkel av solide treningsapparater i ulike prisklasser.

  Assault Airbike innovasjon på høyt nivå

  På tredjeplass kommer trimsykkelen fra Assault. Her får man virkelig ny teknologi på høyt nivå, og eneste grunn til at inne Assault Airbike havner øverst, er prisen. Her må man nemlig ut med godt over det dobbelte av vinneren Exum fra Finnlo By Hammer.

  Motstanden man kjenner fra Airbike er luft. Det er i prinsippet mulig å gjøre motstanden så høy man vil, og gir en helt ny måte å trene på. Den kombinerer kondisjon og styrketrening med bevegelige håndtak og luftmotstand i en utrolig pakke. Trå hardt og motstanden blir hardere.

  Dette er treningssykkelen for skikkelige hardøkter som passer dem som vil komme i form på et høyt nivå. Den gir trening for hele kroppen, da man også aktiviserer alle musklene.

  Den har enkle taster for programmering av en av de mange treningsøktene som ligger klare for brukeren.

  Assault Airbike er ikke billig, men når man først har den, så vil man få veldig mye ut av den.

  Svart assault luft sykkel

  Produktalternativet Stream Voyage fra Abilica

  Dette er en tøff og solid treningssykkel og som passer utmerket for dem som vil trene lett innendørs. 

  Innstillingene er variable slik at den passer både for veldig høye og lave personer med enkle justeringer. Man kan stramme reima i 32 motstandsnivå med hjulet som er av 8 kg stål. Den har et lavt innsteg og veier kun 45 kg. Med Stream Voyage vil man få et jevnt tråkk hele runden.

  Det er funksjoner på denne som tar den helt til andre plass på listen. Med 12 ulike treningsprogram er man i gang, enten koblet til via Bluetooth eller kun via skjermen som følger med. 

  For det første har den de vanlige målerne som tid og hastighet, men Abilica trimsykkel tar virkelig den nye teknologien i bruk. Her kan man koble seg opp til Google Maps og kjøre hvilke gater som helst, over hele kloden. iConsole er kompatibel med både Android og iOS, og kan brukes med nettbrett. Bruk Quick Start og HRC-funksjonene for bedre utnyttelse.

  Er du fornøyd med treningsøkta er det bare å dele den med andre på sosiale medier. 

  Dette er en trimsykkel du kan putte i skapet etter bruk, eller finne en fin plass foran tv i stua. Den tar uansett liten plass.

  Grei ergometersykkel fra Abilica

  Kraftig og robust trimsykkel med elektromagnetisk motstand

  Testens dyreste vinner er Abilica sin kraftigste og mest robuste trimsykkel ved navn Premium UB BT. Denne solide modellen av Abilica trimsykkel har elektromagnetisk motstand som sørger for høy belastning og driftssikkerhet. Premium UB BT er spesielt utviklet for deg som ønsker det beste for trening hjemme, men er også en favoritt i bedriftsmarkedet. Trimsykkelen har avanserte og motiverende funksjoner som vil gi økt treningsglede. Blant annet computer med innebygd Bluetooth for tilkobling til nettbrett, gratis app iConsole+ Training hvor du kan lage dine egne økter, ruter og kjøpe videoer med treningsruter fra hele verden og Zwift-app som lar deg trene i en virtuell verden mot andre eller deg selv. Trimsykkelen har en forsterket konstruksjon som tåler tunge brukere med kroppsvekt opptil 200 kilo og flere timers daglig bruk, 32 ulike nivåer for motstand og et kraftig transporthjul i PVC som gjør det enkelt å flytte sykkelen. Premium UB BT kan justeres i høyden til brukere fra 1350 centimeter til 195 centimeter. Summen av kvalitet, funksjoner og allsidig bruk gjør Premium UB BT til en testvinner som passer alle.

  abilica ergometersykkel

  Beste ergometersykkel med kvalitet for den kresne mosjonisten

  Testens vinner til den kresne mosjonisten som ønsker kvalitet for en gunstig pris er Titan Life B65 ergometersykkel. B65 har høy kapasitet, lavt innsteg som gjør det lett å komme seg av/på og et svinghjul på 5 kilo som gir en følelse av 11 kilo med et fremdriftssystem for jevn kjøring. Andre egenskaper som gjør Titan Life B65 til en vinner er et display som viser tid, distanse, puls, kalorier, hastighet, motstand, rundetid og watt, sammen med 21 treningsprogrammer og 16 nivåer for motstand. Setet kan juster i både vann- og loddrett posisjon for å gjøre treningen mer behagelig, håndtaket har multi-grep som gir fast grep og sykkelen leveres med trådløs mottaker og brystbånd for måling av puls. ved bruk av puls får du en effektiv måte å overvåke treningen din enten det er rehabilitering, ønske om bedre utholdenhet eller å forbedre generell helse. B65 er testens vinner når du ønsker mye for pengene.

  sammenleggbar ergometersykkel

  Enkel trimsykkel når du ønsker rimelig hjemmetrening

  Lenger ned i prisklassen er det variasjon i kvalitet og funksjonalitet, men Nordic 100 er blant syklene som gir deg kvalitet og nødvendige funksjoner. 100 Cycle er en enkel trimsykkel for deg som vil ha en rimelig treningsform hjemme. Sykkelen har 8 motstandsnivåer som styres manuelt ved å vri på et hjul under styret, svinghjulet veier 4 kilo, høyden kan justeres på setet og transporthjulet gjør trimsykkelen enkel å flytte når den ikke er i bruk. Alt i alt er Nordic 100 Cycle en fornuftig investering for effektive økter hjemme i stua eller for eldre og yngre mennesker som vil komme i form eller er under rehabilitering

  sammenleggbar treningssykkel

  Stillegående trimsykkel med 8 motstandsnivåer

  Sist ut i vår test er Master Fitness sin rimelige trimsykell som er en nyere modell i Master-serien av treningssykler. B15 har en magnetmostand med en magnet som mykt og stille regulerer motstanden uten riper eller lyder. Motstanden består av 8 ulike nivåer som du enkelt justerer ved bruk av dreieknappen på styret. Sykkelen har veivarmer som kan tas av og en tredelt sveivedel som gir deg høyere kvalitet for en gunstig prislapp. B15 er en god investering som gir deg de mest nødvendige funksjonene, sammen med informasjon om tid, puls, hastighet, avstand og kalorier. Master Fitness er et godt valg for eldre eller yngre mennesker som vil komme i form eller er under rehabilitering.

  trimsykkel for eldre

  Den ultimate ergometersykkelen

  Drømmen for de fleste av oss er at det fantes en trylleformel for trening som fungerte på kroppen selv om man lå i sofaen. Dessverre er virkeligheten en annen. Helsedirektoratet anbefaler minst 30 minutter med fysisk aktivitet hver dag, og helst bør vi være så aktive vi klarer i løpet av en arbeidsdag. For å gjøre dette lettere kan det derfor være smart å kjøpe et treningsapparat som kan brukes hjemme. En trimsykkel i form av ergometersykkel er en god investering som enkelt kan plasseres i eget rom, i stua eller i gangen. Det viktigste er at man finner et rom som har god takhøyde og ventilasjon, og ikke er utsatt for frost. For når man spinner av gårde er det garantert at det blir hett.  

  Treningssyklene vi tar for oss i vår ergometersykkel test er ulike i utforming, vekt, motstand og funksjonalitet. Enkelte kan mene at en type passer best for rehabilitering, mens andre mener alle de tre syklene passer til andre typer trening.

  Det er likevel helt klart at de tre alle har sine fordeler og ulemper. 

  For innendørs trening?

  Er det viktigste å ha en stilig ergometersykkel, eller er det viktigste om du vil ta den i bruk? Behovene er forskjellig fra person til person. 

  Finn en dedikert plass i kjellerstua eller lignende, så er det egentlig ikke utstyret det kommer an på. Helst vil man jo ut i skog og mark, men høljer det sidelengs, kan man få en flott treningsøkt på en av syklene vi nevner under.

  Har du mest lyst på en trimsykkel vil det faktisk være helt ypperlig å plassere den i stua, da den ikke er like tung som en spinningsykkel. Med den vil man alltid sitte komfortabelt og kunne variere program på skjermen foran. 

  Vil man ha enda mer fart og spenning, kan man velge ergometersykkelen. 

  Hva sier ekspertene?

  Testens fire vinnere har alle vært testet. Det både fordi man skal kunne si noe om hva man får for pengene, men også om hvilken helseeffekt de forskjellige treningssyklene har. Fysioterapeuter og leger, samt trenere innenfor sykling og folkehelse har alle testet dem. 

  For mange er det viktig å kunne rehabilitere seg etter ulykker eller andre ting, og da er det viktig å trene jevnlig. Med et treningsapparat i huset vil man kunne få den daglige treningen, og velger man en av innendørs sykkel som er beregnet for trafikkskadde og idrettsutøvere, vil man få akkurat det man trenger for opptreningen. 

  Trimsykkel for eldre er også lagt vekt på i denne artikkelen, fordi mange eldre sliter med slitasje og kan ha god nytte av en trimsykkel.

  Andre vil sykle som proffene på tv, og da kan en sykkel med mange funksjoner være tingen. 

  Trening til hvilken pris

  Vi kan ikke komme unna prisen. Uten en prislapp ville ikke slike omtaler hatt mening. Så hva skal man betale for en treningssykkel, enten det er for opptrening eller daglige økter med høy motstand? 

  Det er helt klart et godt alternativ mot å betale for et medlemskap på treningsstudioet eller et brukt treningsapparat, spesielt om man er mye på farten og trenger å ha kort vei til treningsøktene. 

  For er det ikke irriterende om skyene utenfor blir mørkere og mørkere, om du ikke har muligheten til å trene inne?

  Vesentlige ting å tenke på før kjøp av Ergometersykkel

  Vi har nå etablert at hva du enn kaller det, ergometersykkel eller trimsykkel, så er det uansett et flott treningsapparat å bruke innendørs hjemme. 

  Trenger man en ergometersykkel for å trene seg opp etter skade, bør man kanskje tenke på at man skal komme lett opp på sykkelen. Det samme gjelder for eldre personer som vil holde på den gode gamle formen.

  Viktig er også trimsykkelens vekt. Ergometersykkel vs. spinningsykkel, så kan vi si at disse treningssyklene mye lettere. Med en vekt mellom 30-50 kg, vil man lett kunne flytte den eller gjemme den i skapet. Også fordi de har små hjul man kan trille dem på. 

  Skal man få en god treningsopplevelse, bør man huske på at den skal kunne stilles inn etter sine mål. Alle de overnevnte syklene har mulighet for innstillinger, og Assault Airbike har til og med 4-veis justerbar setestolpe, noe som gjør at den har mulighet til å bli perfekt tilpasset. Men blir det for mange innstillinger?

  Prisen er kanskje den som avgjør ditt valg. En trimsykkel er kanskje noe du kommer til å få god bruk for, og da må du veie fordeler mot ulemper. Med denne i hjemmet vil du slippe å stampe i trafikken for å komme til treningsstudioet, eller komme deg dit i regn og sludd. 

  Du vil foreta en investering, men er det verdt i forhold til å trene på andre måter? 

  Det som er ganske sikkert, er at veien er kortere til å sette seg på en trimsykkel, enn det vil være å komme deg på studioet. Og har du en skade fra sport/annen idrett, er du kanskje helt avhengig av den.

  Vi håper vår vurdering falt i smak og at du finner en ergometersykkel for ditt behov.

  Trimsykkel i treningsstudio

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss