HJEM

Slyngetrening test 2018, Redcord, Abilica eller noe annet?

Slyngetrening blir stadig mer populært, og er en svært effektiv treningsform. Kort fortalt går dette ut på å bruke egen kroppsvekt som belastning ved utførelse av ulike styrkeøvelser. Det foregår ved hjelp av slynger, som kan beskrives som fritthengende tau der man vanligvis holder seg oppe med armer eller bein. Idrettsutøvere og fysioterapeuter har brukt slynger til trening og rehabilitering i en årrekke. Likevel er det mange som ikke har hørt om dette ennå. Slyngetrening er ypperlig både til generell styrketrening og ved opptrening etter skade. På denne siden får du en kort introduksjon, og informasjon om hvilket utstyr du trenger og hvor det bør kjøpes. Du vil ha nytte av denne siden uansett om du har mye eller ingen erfaring med slyngetrening fra før. Vi har testet mange ulike produkter, og vil her presentere vinnerne av vår slyngetrening test. Våre testvinnere ble valgt ut fra følgende kriterier: kvalitet, brukervennlighet og pris.

Slyngetrening utstyr - Hvordan fungerer det?

For å drive med denne typen trening trenger du minimalt med utstyr. Det eneste du må ha av slyngetrening utstyr er en slynge, som altså er et slags tau som henger fra taket eller fra et annet solid festepunkt. Det er også mulig å feste slyngen i en dørtrapes eller ved hjelp av Redcord Doorfix. Ettersom du trenger såpass lite utstyr kan du enkelt trene hjemmefra, noe som sparer deg for mye tid og penger. Du kan til og med ta slyngen med deg på ferie, og på denne måten alltid ha treningsfasiliteter tilgjengelig. Når slyngen ikke er i bruk tar den nesten ikke noe plass, og er dermed perfekt hvis du har liten plass.

Dame tar benøvelse i slynge

Styrketrening gir en rekke helsegevinster. For eksempel fører treningen til mer overskudd i hverdagen, og forebygger fall og skader. Slyngetrening kan tilpasses til alle nivåer, så her får du godt utbytte enten du er hverdagsmosjonist eller toppidrettsutøver. Du regulerer belastning og vanskelighetsgrad ved å heve og senke slyngen, og ved å flytte deg nærmere eller lengre unna slyngen. En slynge kan brukes til å trene hele kroppen, alt fra små spesifikke muskler til kjernemuskulatur. Du plasserer vanligvis beina eller armene i slyngen og utfører forskjellige øvelser. Du kan gjøre tradisjonelle styrkeøvelser som push ups og dips, men også helt nye øvelser spesialtilpasset for slyngetrening. Fordelen med slyngetrening er blant annet at man stadig må jobbe for å holde kroppen stabil, noe som gjør denne treningen mer funksjonell sammenlignet med bruk av tradisjonelle treningsapparater.

Best i test: Våre vinnere

Vår testvinner: Redcord AXIS

Vår absolutte vinner er utstyret til slyngetrening fra Redcord. Redcord produserer flere gode modeller, men vår favoritt er Redcord AXIS. Det spesielle med denne er muligheten for rotasjonsbevegelser, noe som gjør at du får enda større variasjonsmuligheter og kan tilpasse treningen mot spesifikke idretter som sykling og svømming. Ved Redcord slyngetrening får du en ekstra god trening, siden du må jobbe hardere for å veie opp mot ustabiliteten i slyngen. Redcord AXIS kan fint brukes alene, men kan også monteres i en Redcord Trainer eller Redcord Mini Slyngetrening. Det følger med en oversiktlig brukermanual. Ved kjøp av Redcord slyngetrening får du garantert et godt produkt!

En god andreplass: Abilica Powersling – mye for pengene

Dette er et godt alternativ dersom du har et strammere budsjett. Her får du ikke helt den samme rotasjonsbevegelsen som ved Redcord, men likevel et svært godt produkt. Abilica er kjent for god kvalitet på sine produkter, og er kanskje aller best kjent for sine brukervennlige treningsmatter. De skuffer heller ikke når det gjelder slynger. Denne kan henges opp nesten overalt, og både krok og dørfeste følger med. Den har et håndtak som ligger behagelig i hendene, eller du kan hvile beina i løkken under. Det er enkelt å regulere slyngens høyde, og ved hjelp av praktiske målelinjer blir begge sider like lange.

Tredjeplass: TRX FIT

Et godt alternativ er også TRX FIT fra TRX. TRX slyngetrening har en litt høyere pris enn Abilica, men du får med mye nyttig utstyr. For eksempel får du med et døranker, forslag til øvelser og en praktisk oppbevaringspose. Utstyret til slyngetrening fra TRX er enkelt og funksjonelt, og tar liten plass når det ikke er i bruk.

Trx fit slynge

Slyngetrening kjøp: Beste stedet å skaffe en slynge 

En slynge fås kjøpt i flere ulike butikker – både vanlige og på nettet. Utvalget er stort, og det er derfor vanskelig å finne ut hvilken slynge som er best. I tillegg finnes det samme produktet til ulik pris i forskjellige butikker. Vi har testet mange ulike produkter og kommet fram til de tre beste. Vi har også funnet den beste og billigste nettbutikken som forhandler disse.

Utetrening med slynge

Slyngetrening XXL - En god nettbutikk? 

Mange handler gjerne på nettbutikkene til store butikkjeder som G-sport og XXL når de skal handle sportsutstyr. Dette er for så vidt gode butikker, men disse selger gjerne mye forskjellig. For eksempel finnes det ikke en like utarbeidet informasjonsside for «slyngetrening XXL», som det ofte finnes hos våre nettbutikker. Vi har testet våre nettbutikker og vet at de gir rask og god service, og en konkurransedyktig pris. De har vanligvis alle produktene på lager, og sender bestillingene ut innen kort tid.

Slyngetrening Oslo, Bergen og Tromsø 

Det er stadig flere som ønsker å drive med slyngetrening, og bor du i en stor by kan en del utstyr kjøpes i fysiske sportsbutikker. For eksempel kan en kjøpe utstyr til slyngetrening i Oslo, Bergen og Tromsø. Mange av disse butikkene ligger imidlertid et stykke unna sentrum, slik at det tar tid å komme seg dit. Kanskje ønsker du også å undersøke utvalget i flere ulike butikker, noe som fører til enda mer transporttid. Utvalget av slynger i de fysiske butikkene er ofte begrenset, siden dette er butikker som selger mye forskjellig og dermed ikke har plass til flere ulike slynger. På denne siden har vi undersøkt en rekke slynger, både fra fysiske butikker og nettbutikker. Vi har testet langt flere produkter enn du får kjøpt i en vanlig fysisk butikk. Våre testvinnere fås kjøpt i norske nettbutikker, og du kan enkelt klikke dem hjem mens du sitter i ro og fred hjemme. Dette gjør at du sparer tid og penger på transport, og slipper å stå i kø i butikken. Nettbutikkene som selger våre testvinnere er anerkjente og har fått gode omtaler fra kunder. De tilbyr konkurransedyktige priser og som oftest fri frakt. Våre erfaringer tilsier at servicen er upåklagelig, og de leverer produktet svært raskt. Du kan vanligvis velge mellom å få varen levert på døren eller hos din lokale Post i Butikk. Det er altså mange fordeler med å handle på nettet, og våre nettbutikker er trygge og pålitelige.

Slynge i treningsstudio

Hvorfor velge en av våre testvinnere?

Vi har testet en rekke ulike produkter ut fra kriteriene kvalitet, brukervennlighet og pris. Vi tester alle produktene selv, og stiller høye krav til dem. Våre testpersoner har lang erfaring med slyngetrening og dermed gode forutsetninger for å kunne vurdere de ulike produktene. Produktene er testet av personer med ulik høyde og vekt og til flere typer øvelser, så våre testvinnere vil passe de fleste brukere. Vi har gjort vårt aller beste for at du skal gjøre et godt slyngetrening kjøp, og kan garantere at du får et godt produkt dersom du velger en av våre testvinnere. Lykke til med slyngetreningen!