Hengekøye test - en kjøps- og bruksguide

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  Hengekøyer er, i motsetning til hva mange tror, ikke bare egnet for late dager under trekronene i sommersol. De er også ypperlige til friluftsliv, det være seg at du skal på jakt eller bare vil finne en perfekt turhengekøye for å nyte roen i skogen. Hengekøyer finnes i mange ulike materialutførelser og størrelser, og det er dermed gode sjanser for at du vil kunne finne en passende modell til ditt tiltenkte bruk.

  Når man orienterer seg om produkter er det ikke alltid så lett å vite hva det lønner seg å gå for. For å hjelpe deg på veien har vi anbefalt et knippe produkter for å gjøre valget ditt litt enklere. Hvis du heller ikke har noen forkunnskaper om hvordan du setter opp eller fester en hengekøye, trenger du heller ikke få panikk på vei til hytta. Vi har også inkludert en lettvint bruksguide, slik at du kan starte hengekøye -eventyret ditt i dag!

  tur hengekøye xxl

  Våre anbefalte produkt i 2020

  I vår test av hengekøyer har vi valgt ut modeller fra kjente varemerker som Ticket To The Moon, ENO og Exped. Felles for dem alle er at de produserer hengekøyer og tilbehør av høy kvalitet. Gjennom våre anbefalinger håper vi å gjøre det lettere for deg å bestemme deg for en modell til ditt bruk.

  Enten du er ute etter en hengekøye med tak, en hengekøye til tur eller en hengekøye i størrelse xxl, har vi her gode alternativer til deg.

  STS Hammock Pro Set Double

  STS begynte å produsere friluftsutstyr i Australia i 1983. Denne modellen er en dobbel hengekøye laget i et vannavstøtende Ripstop-nylon-materiale som har en bærevekt på 180 kg. STS sin hengekøye er den letteste i testen, med en vekt på bare 450 g. Dere trenger dermed ikke uroe dere for turen før dere slår leir i den, enten det er på hytta, inne i skogen eller ved et fiskevann.

  Ønsker du myggnetting til denne hengekøyen kan dette kjøpes separat. Det er også mulig å få et tarp-segl til denne hengekøyen. Velger du å kjøpe myggnetting separat vil totalsummen komme i nærheten av Mammock-modellen uten utstyr. Dette er således en god hengekøye å velge om du vil ha en lett modell du kan tilpasse til en rimeligere penge.

  Hengekøye dobbel

  Hengekøye med stativ - for dem uten 🌲i hagen

  Har du lyst på hengekøye men klarer ikke tenke ut hvor du kan henge den opp?

  Da redder denne smarte løsningen deg. Her får du alt i et. En stor hengekøye med egen stativ. Er superenkelt.

  dobbel hengekøy og stativ

  Ticket To The Moon Mammock

  Denne camping-modellen har et ganske annet formål enn Exped sin overnevnte modell. Med Mammock-en har det Bali-baserte firmaet produsert en komfortabel campinghengekøye. Fallskjermmaterialet den er produsert i og de solide karabinkrokene gjør dette til en slitesterk variant. Opphengstau kjøpes separat.

  Med et soild spenn 6 meters lengde og 2,3 meters bredde og vekt på 1,6 kg er den kanskje mer egnet for hytta enn karrige terreng i skog og mark, men det betyr ikke at den ikke kan tildeles et videre bruksområde. Størrelsen gjør den sammen med den imponerende bærevekten på 350 kg godt egnet for familier. Et annet pluss er selvfølgelig det fargeglade designet som sørger for at den lyser opp omgivelsene uansett hvor du måtte henge den.

  Med Mammock leverer Ticket To The Moon en modell som egner seg godt for hele familien.

  hengekøye test

  Ticket To The Moon Compact

  Dette er en annen modell fra Ticket To The Moon, som er betydelig billigere og mer kompakt enn Mammock-modellen. Hengekøyen veier en knapp halvkilo, og har en bæreevne på 200 kg. Selve hengekøyen måler 3,2 meter i lengden og 1,5 meter i bredden.

  I praksis har den en liggeoverflate på 290 cm, noe som gjør den velegnet som hengekøye på tur for voksne. Skulle den bli skitten etter jaktturen eller en helg på hytta, er det godt å vite at den, i likhet med Mammock-varianten, lett kan vaskes på 30 grader.

  Compact-modellen er produsert i det samme gode fallskjermmaterialet, og gjør den komfortabel tross den nette utformingen. Den holder samme høye standard som Ticket To The Moon sine øvrige hengekøyer, men er testens absolutt rimeligste. Om du ønsker en lett og solid hengekøye til en fornuftig pris, trenger du dermed ikke lete lenger.

  hengekøyer tur test

  ENO JungleNest

  ENO har produsert hengekøyer av høy kvalitet siden 1999, og er kjent for sine komfortable modeller. JungleNest-modellen er en hengekøye med myggnett, som gjør at du slipper å rigge opp myggnett til hengekøye og hengekøye separat. Brukervennligheten gjør dette til en god hengekøye til tur, samtidig som konstruksjonen sikrer beskyttelse mot mygg.

  Vekten er på skarve 765 g, noe som gjør den til testens letteste hengekøye, og snill mot ryggen i tursekken. Bærevekten på 180 kg er nesten halvparten av Ticket To The Moon sin Mammock-modell, men det du ofrer i bæreevne, får du igjen i mobilitet.

  Samtidig har JungleNest en hyggeligere prislapp enn både Mammocken og Exped sin overnevnte hengekøye. Den er dermed en kandidat du absolutt bør vurdere om du er ute etter et litt rimeligere alternativ hvor myggnetting følger med.

  myggnett hengekøye

  Beste produkt med myggnet: Exped Scout Hammock Combi UL

  Vår best i test hengekøye med myggnett!

  Exped begynte som en leverandør av friluftsutstyr på begynnelsen av 80-tallet, før de i 1997 lanserte sitt eget merke. De er kjent som en innovatør i friluftsutstyr-bransjen, og har et godt renommé blant garvede entusiaster.

  Denne modellen er en ypperlig turpartner for krevende forhold, da det er en hengekøye med myggnetting og tarp inkludert. Tarp fungerer som et nedbørsbeskyttende tak. Hengekøyen har et liggefelt på 2,15 m, og måler 1,4 m i bredden. Bærevekten er på 120 kg, og den egner seg dermed godt for de fleste.

  Hengekøyen fra Exped veier dessuten bare så vidt under en kilo, og den gjør seg således heller ikke til skamme i sekken.

  Kort sagt er dette en modell som har nesten alt du kan ønske deg av en moderne hengekøye, og totalpakken Exped her tilbyr gjør at du er adekvat beskyttet mot både nedbør og mygg, to av de største irritasjonsmomentene for alle som elsker friluftsliv. Dette er en hengekøye-pakke som det er enkelt å anbefale!

  Hengekøye tur best i test

  Bruksguide til din hengekøye

  Ovenfor har du fått flere gode alternativer til hengekøyer som passer til ulik bruk. Det hjelper imidlertid lite med hengekøyer med myggnett om du ikke vet hvordan den skal henges og festes opp når du står midt i skogen omringet av insekter. Her skal vi derfor gi deg en enkel veiledning på hvordan du gjør nettopp det.

  Hvordan henger jeg opp en hengekøye?

  Ticket To The Moon har på sine sider laget en enkel guide til hvordan du setter opp hengekøyen din.

  Først må opphengstauet festes stramt rundt et solid objekt som tåler vektbelastningen. Deretter fører du enden av tauet på hver side gjennom åpningen, og strammer til. Når det er gjort, fester du kroken til tauet for å få knuten slik du ønsker. Nå er det bare å klatre oppi, lene deg tilbake og lukke øynene.

  Hvor får jeg kjøpt en hengekøye med stativ?

  Selv om det er enklere å henge opp en hengekøye enn hva mange tror, er det ikke alle som har lyst til å måtte klargjøre den for egen maskin. Ved å kjøpe en hengekøye med stativ får du den samme gode komforten, men en enda enklere brukeropplevelse. Hengekøyer med stativ føres blant annet av nettbutikker som JULA og coolshop.no, samt IKEA.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: