Mct olje - et sunnere alternativ

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Er du opptatt av et sunt kosthold og å holde vekten?! Velg oljer som gir deg rask energi, normal forbrenning og stabilt blodsukker.

  Hva er mct olje? MCT står for Medium Chain Triglycerides, og er et delvis menneskeskapt fett. Navnet refereres til hvordan den kjemiske strukturen i karbonatomene er ordnet. MCT produseres vanligvis ved å prosessere kokosnøtt- og palmekjerne-oljer i laboratoriet, og mange bruker mct olje som medisin. Noen velger å ta mct olje sammen med vanlige medisiner for å behandle matabsorpsjonsforstyrrelser, inkludert diaré, fettfordøyelsesbesvær, cøliaki, leversykdom og fordøyelsesproblemer på grunn av delvis kirurgisk fjerning av magesekken (gastrektomi) eller tarmen (kort tarm syndrom). Mct olje kan også brukes av idrettsutøvere som kosttilskudd under trening for å øke treningsytelsen, redusere kroppsfett, øke muskelmassen og for å gå ned i vekt. Mct olje kan også bidra til å redusere kolesterol-nivået og annet fett i blodet, til diabetes og hos eldre mennesker brukes mct olje til å øke muskelmassen og styrken.

  Mct er en fettkilde som kan brukes av mennesker som ikke tåler andre typer fett. Forskere mener at disse fettstoffene produserer kjemikalier i kroppen som kan bidra til å bekjempe Alzheimers sykdom. Fettstoffene i mct olje kan bidra til vekttap fordi kroppen bruker dem på en annen måte enn andre typer fett.

  Mesteparten av fettet vi får i oss i kostholdet består av langkjedede fettsyrer, som inneholder 13 til 21 karbonatomer, kortkjedede har færre enn 6 karbonatomer, mens mtc olje består av mellomlange fettsyrer og mellom 6 til 12 karbonatomer.

  Fordeler og bivirkninger med mtc

  Mellomlange fettsyrer fra mct olje blir tatt raskt opp i kroppen, gir hurtig energi og har, i likhet med karbohydrater, mange fordeler. Nettopp fordi produktet ofte er naturlig laget av kokosolje og kokos fett, og innholder mye mettet fett. Noen av mct olje fordeler på grunn av dets fettsyrer;

  • Øker metthetsfølelsen og derfor gjør at det totale kaloriinntaket reduseres. Mct olje vektøkning reduseres dermed ved jevnlig bruk.

  • Påvirker ikke blodsukkeret, selv om man tilfører hurtig energi.

  • Kan brukes som energi direkte av hjernen, og er derfor et perfekt tilskudd om man har et lavt karbohydrat-inntak i kostholdet.

  • Har betydelige antivirale, antimikrobielle (anti.acne) og antifungale egenskaper.

  • Styrker immunforsvaret.

  • Kan drikkes/spises av alle med matintoleranse (hvetemel, melk, sukker, gjær).

  Hvis man ønsker å få i seg mer av mtc gjennom et vanlig kosthold finnes 55 prosent i kokosolje, 54 prosent i palmeolje, 9 prosent i helmelk og 8 prosent i smør.

  Selv om mct bringer med seg mange fordeler har mct olje bivirkninger som diare, luft i magen, kvalme og oppkast dersom du tar for mye av det. Man bør også unngå oljen hvis man har diabetes eller dårlig lever.

  Mct inneholder kokosnøttolje, men i motsetning til ren kokosnøttolje, som er en god kilde til sunne fettstoffer, inneholder mct olje en sterkere og bedre kilde til de to mellomlange fettsyrer - kaprylsyre og kaprinsyre. Disse syrene gjør at oljen absorberer raskere, fordøyer raskere og gir bedre energi til kroppen. Mct gir vedvarende energi.

  Oljen inneholder som regel 70 prosent kaprylsyre (C8) og 30 prosent kaprinsyre (C10).

  Mct olje anbefales for de som sliter med dårlig kognitiv helse, lavt energinivå, dårlig fordøyelse, overvekt, hormonelle ustabiliteter, lav forbrenning, diabetes, hjerte- og karsykdommer og betennelser. Mct forbedrer også hjernefunksjonen og fysisk prestasjon hos idrettsutøvere, men også generelt for befolkningen.

  Mct olje erfaring er god for mange. Mct olje forskning viser at mct ikke legger seg rundt midjen som helsefarlig bukfett, kokosfett kan øke fettforbrenningen, krympe midjemålet og gjør det lettere å oppnå en stabil vekt.

  Våre anbefalte produkt i 2024

  Det finnes mange produkter av mtc olje på markedet, vi har valgt ut noen kosttilskudd vi anbefaler.

  MyoMCT 500 ml

  Denne oljen har fått mange gode tilbakemeldinger. Med innhold av kokosnøttolje hvorav 80 prosent er kaprylsyre, 18 til 20 prosent kaprinsyre og siste prosentene fra C12 og C6.

  Oljen er smakløs, men øker kroppens evne til å forbrenne fett og gir flere fordeler ved ketogene dietter.

  mct olje apotek

  Star Nutrition C8 MCT Oil, 500 ml

  Star Nutrition C8 MCT Oil skiller seg ut i markedet for kosttilskudd med sin spesielt høye andel av kaprylsyre (C8) på hele 99 %. Denne renheten gjør den til et ideelt valg for de som søker umiddelbar energi, enten det er til trening eller som en del av et ketogent kosthold. Det unike med kaprylsyre er dens evne til raskt å omdannes til ketonlegemer, noe som kan gi en merkbar økning i energinivået og forbedre metthetsfølelsen. Dette kan være en stor fordel for dem som ønsker å kontrollere appetitten eller trenger stabilt energinivå gjennom dagen.C8 MCT Oil er ekstrahert fra kokosolje, men det er verdt å merke seg at produktet er fri for både smakstilsetninger og unødvendige tilsetningsstoffer, noe som gjør det til et rent og naturlig tilskudd. Den smaksløse naturen av oljen gjør den enkel å integrere i forskjellige matretter og drikker uten å påvirke den opprinnelige smaken.Med et totalt fettinnhold på 100 g per 100 g, og det faktum at all denne fetten er mettet, kan C8 MCT Oil virke som en solid kilde til mettet fett, men det er nettopp denne type fett – de middelslange fettsyrene – som kan metaboliseres annerledes enn de lange fettsyrekjedene, noe som fører til en raskere og mer effektiv energifrigjøring.Det er også verdt å nevne at C8 MCT Oil ikke inneholder karbohydrater, sukkerarter, protein eller salt, noe som gjør det til et utmerket tilskudd for dem som følger strenge diettregimer. For folk på keto-diett eller de som ønsker et lavkarbokosthold, tilbyr C8 MCT Oil en enestående mulighet til å opprettholde ketose, som er tilstanden der kroppen primært brenner fett for energi i stedet for karbohydrater.

  mct mellomlange fettsyrer

  Mutant Core Series MCT Oil

  Mutant Core Series MCT Oil er en ideell energikilde for de som er aktive og søker rask energi uten å legge til karbohydrater i kostholdet sitt. Dette produktet, som består av 100% MCT-fett fra kokosolje, gir en effektiv og høykonsentrert energikilde som absorberes raskt av kroppen, noe som er essensielt for atleter og personer med høyt aktivitetsnivå. Det unike med MCT-fett er at det bidrar til energi uten å øke fettlagringen, noe som er en stor fordel for de som ønsker å holde seg slanke samtidig som de opprettholder energinivået.

  Med egenskapene til å spare muskelglykogen og øke utholdenheten, er MCT Oil fra Mutant ikke bare en energikilde, men også en støtte for lengre og mer intense treningsøkter. Ved å tilføre dette tilskuddet til ditt daglige kosthold, kan du nyte godt av en kontinuerlig frigjøring av energi, noe som er ideelt under lengre treningspass. Dette gjør at kroppen kan opprettholde effektiviteten uten de vanlige dipsene som man ofte kan oppleve med andre energikilder som er rike på karbohydrater.

  Produktet er også fri for transfetter og inneholder enkelt og greit fraksjonert kokosnøttolje, noe som gjør det til et rent og enkelt tilskudd å inkludere i enhver diett. Anbefalt bruk er fleksibel; én spiseskje kan inntas opptil tre ganger daglig med måltider, og det er viktig å merke seg at det ikke skal brukes til steking, men kan fint integreres i baking.

  For de som er nøye med allergier og krysskontaminering, er det godt å vite at produktet inneholder mindre enn 10ppm sulfiter og produseres i et anlegg som også håndterer andre store allergener. Dette er nyttig informasjon som kan hjelpe forbrukere til å ta informerte valg basert på deres individuelle helsebehov og allergier.

  Kokosolje sunt

  Cocosa mct oil 500 ml

  Cocosa mct oil består av mellomlange fettsyrer fra kokosolje som er lett fordøyelig og gir rask energi som varer lenge. Mct Cocosa består av ren energi som ikke påvirker blodsukkeret. Egenskapene i oljen er at den har dobbelt så mye energi som i druesukker, bidrar til stabilt blodsukker og en normal forbrenning.

  Oljen er nøytral i smak, og kan brukes i varme/kalde drikker, matretter, smoothies, shaker, salatdressing og i kaffe. Den egner seg derimot ikke til steking, slik som cocosa pure kokosnøttolje. Anbefalt døgndose er 1-2 spiseskjeer/15 til 30 ml, 1-3 ganger daglig.

  fettsyrer

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss