Mct olje - et sunnere alternativ

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  Er du opptatt av et sunt kosthold og å holde vekten?! Velg oljer som gir deg rask energi, normal forbrenning og stabilt blodsukker.

  Hva er mct olje? MCT står for Medium Chain Triglycerides, og er et delvis menneskeskapt fett. Navnet refereres til hvordan den kjemiske strukturen i karbonatomene er ordnet. MCT produseres vanligvis ved å prosessere kokosnøtt- og palmekjerne-oljer i laboratoriet, og mange bruker mct olje som medisin. Noen velger å ta mct olje sammen med vanlige medisiner for å behandle matabsorpsjonsforstyrrelser, inkludert diaré, fettfordøyelsesbesvær, cøliaki, leversykdom og fordøyelsesproblemer på grunn av delvis kirurgisk fjerning av magesekken (gastrektomi) eller tarmen (kort tarm syndrom). Mct olje kan også brukes av idrettsutøvere som kosttilskudd under trening for å øke treningsytelsen, redusere kroppsfett, øke muskelmassen og for å gå ned i vekt. Mct olje kan også bidra til å redusere kolesterol-nivået og annet fett i blodet, til diabetes og hos eldre mennesker brukes mct olje til å øke muskelmassen og styrken.

  Mct er en fettkilde som kan brukes av mennesker som ikke tåler andre typer fett. Forskere mener at disse fettstoffene produserer kjemikalier i kroppen som kan bidra til å bekjempe Alzheimers sykdom. Fettstoffene i mct olje kan bidra til vekttap fordi kroppen bruker dem på en annen måte enn andre typer fett.

  Mesteparten av fettet vi får i oss i kostholdet består av langkjedede fettsyrer, som inneholder 13 til 21 karbonatomer, kortkjedede har færre enn 6 karbonatomer, mens mtc olje består av mellomlange fettsyrer og mellom 6 til 12 karbonatomer.

  Fordeler og bivirkninger med mtc

  Mellomlange fettsyrer fra mct olje blir tatt raskt opp i kroppen, gir hurtig energi og har, i likhet med karbohydrater, mange fordeler. Nettopp fordi produktet ofte er naturlig laget av kokosolje og kokos fett, og innholder mye mettet fett. Noen av mct olje fordeler på grunn av dets fettsyrer;

  • Øker metthetsfølelsen og derfor gjør at det totale kaloriinntaket reduseres. Mct olje vektøkning reduseres dermed ved jevnlig bruk.

  • Påvirker ikke blodsukkeret, selv om man tilfører hurtig energi.

  • Kan brukes som energi direkte av hjernen, og er derfor et perfekt tilskudd om man har et lavt karbohydrat-inntak i kostholdet.

  • Har betydelige antivirale, antimikrobielle (anti.acne) og antifungale egenskaper.

  • Styrker immunforsvaret.

  • Kan drikkes/spises av alle med matintoleranse (hvetemel, melk, sukker, gjær).

  Hvis man ønsker å få i seg mer av mtc gjennom et vanlig kosthold finnes 55 prosent i kokosolje, 54 prosent i palmeolje, 9 prosent i helmelk og 8 prosent i smør.

  Selv om mct bringer med seg mange fordeler har mct olje bivirkninger som diare, luft i magen, kvalme og oppkast dersom du tar for mye av det. Man bør også unngå oljen hvis man har diabetes eller dårlig lever.

  Mct inneholder kokosnøttolje, men i motsetning til ren kokosnøttolje, som er en god kilde til sunne fettstoffer, inneholder mct olje en sterkere og bedre kilde til de to mellomlange fettsyrer - kaprylsyre og kaprinsyre. Disse syrene gjør at oljen absorberer raskere, fordøyer raskere og gir bedre energi til kroppen. Mct gir vedvarende energi.

  Oljen inneholder som regel 70 prosent kaprylsyre (C8) og 30 prosent kaprinsyre (C10).

  Mct olje anbefales for de som sliter med dårlig kognitiv helse, lavt energinivå, dårlig fordøyelse, overvekt, hormonelle ustabiliteter, lav forbrenning, diabetes, hjerte- og karsykdommer og betennelser. Mct forbedrer også hjernefunksjonen og fysisk prestasjon hos idrettsutøvere, men også generelt for befolkningen.

  Mct olje erfaring er god for mange. Mct olje forskning viser at mct ikke legger seg rundt midjen som helsefarlig bukfett, kokosfett kan øke fettforbrenningen, krympe midjemålet og gjør det lettere å oppnå en stabil vekt.

  Våre anbefalte produkt i 2020

  Det finnes mange produkter av mtc olje på markedet, vi har valgt ut noen kosttilskudd vi anbefaler.

  #1 - Beste produkt: R3P MCT Oil 473 ml

  Denne oljen får du kjøpt på Gymgrossisten. Produktet er 100 prosent kokosnøttbasert, helt ren og effektiv. Mct oljen er fri for palmeolje og andre ugunstige fettsyre som kapronsyre (C6) og laurinsyce (C12). Mct fett i denne oljen kommer fra kraftige og effektive fettsyrer kapryl- (C8) og kaprinsyre (C10). Denne oljen er kjent for å være en av de reneste og raskeste energikildene du finner for å booster energisystemet.

  Anbefalt daglig dose for dette produktet er 45 ml eller 15ml 1-3 ganger daglig, hvorav ca 1507 kcal fett 42 gram og mettet fett er 42 gram.

  Denne oljen er laget av 100 prosent kokosnøtter, passer perfekt i kaffe, smoothies eller proteinshake, 100 prosent vegansk og Keto og Paleo-vennlig.

  #2 - Brain oil 250ml

  Denne oljen er både DHA-rik fiskeolje og mct olje som er tilsatt rosmarinekstrakt som smak. Oljen er mye brukt blant alle som ønsker å ta vare på hjernen, hjertet og synet. Oljen har flere gode egenskaper fordi den kombinerer både fiskeolje og mct fra kokosolje. 1) Gir tilskudd av både DHA og EPA, de to essensielle omega-3-fettsyrene, fra fiskeoljen, som påvirker hjertets, hjernens og synets funksjon.

  Anbefalt daglig dose er 15 ml, cirka 1 spiseskje.

  # 3 - MyoMCT 500 ml

  Denne oljen har fått mange gode tilbakemeldinger. Med innhold av kokosnøttolje hvorav 80 prosent er kaprylsyre, 18 til 20 prosent kaprinsyre og siste prosentene fra C12 og C6.

  Oljen er smakløs, men øker kroppens evne til å forbrenne fett og gir flere fordeler ved ketogene dietter.

  # 4 - MCT olje Olimp 400ml

  Denne oljen er laget på palmeolje bestående av mct, korte og mellomlange fettsyrer. Dette får frem den unike egenskapen med at de kan bidra med energi til kroppen som ikke lagres som fett, fordi fettsyrer mct tas opp direkte uten å gå via leveren. Ved å bruke denne oljen i ditt daglige kosthold kan du forbedre styrken og utholdenheten din, samtidig som den bidrar til å øke muskelmassen. MCT olje Olimp er antikatabol, som betyr at den beskytter mot nedbrytning av muskelmassen, og hjelper til å opprettholde en best mulig BMI.

  Oljen anbefales til 1) Idrettsutøvere som et alternativ som energikilde under lengre trening, 2) Fitnessutøvere og kroppsbyggere som er på diett for å redusere underhudsfettet. Denne gruppen er også de som har brukt produktet mest.

  Fettet forbrennes stort sett i musklene, og mindre muskler gjør det vanskeligere å redusere fettlagrene. Denne oljen er gunstig å bruke ved kaloriunderskudd hvis du trenger mer energi, uten å stoppe fettforbrenningen. Oljen beskytter musklene mot nedbrytning ved kaloriunderskudd, og påvirker heller ikke blodsukkeret.

  Kokosnøttolje har et naturlig innhold av mtc, disse naturlig forekommende fettsyrene fra kokos spenner over et bredt felt med forskjellige fettsyrestrukturer som til sammen danner fettsyrefamilien i mtc.

  # 5 - Cocosa mct oil 500 ml

  Cocosa mct oil består av mellomlange fettsyrer fra kokosolje som er lett fordøyelig og gir rask energi som varer lenge. Mct Cocosa består av ren energi som ikke påvirker blodsukkeret. Egenskapene i oljen er at den har dobbelt så mye energi som i druesukker, bidrar til stabilt blodsukker og en normal forbrenning.

  Oljen er nøytral i smak, og kan brukes i varme/kalde drikker, matretter, smoothies, shaker, salatdressing og i kaffe. Den egner seg derimot ikke til steking, slik som cocosa pure kokosnøttolje. Anbefalt døgndose er 1-2 spiseskjeer/15 til 30 ml, 1-3 ganger daglig.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: