Tahini - Et sunt alternativ og god ingrediens

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Tahini er enkelt å lage hjemme, det eneste du trenger er salt, sesamfrø og olivenolje. Tahini er en viktig ingrediens i hummus, men mange bruker tahini paste til pålegg eller et slags peanøttsmør laget av sesamfrø.

  Tahini er mye brukt i Midtøsten og er en helt elementær ingrediens på kjøkkenet der. Sesampasta eller tahini har mange bruksområder og er en naturlig og sunn smakstilsetter i ulike matretter. Du kan kjøpe tahini på helsekostbutikker, men du kan også enkelt lage tahini hjemme. Det eneste du trenger er sesamfrø som du rister i en stekepanne, før du mikser og maler det godt sammen i en kjøkkenmaskin eller blender sammen med olje og salt. Hjemmelaget tahini er derfor noe billigere enn å kjøpe på helsekosten, men i en travel hverdag kan det være like greit å kjøpe det ferdig.

  Tahini pasta eller sesampasta har flere fordeler som gjør dette til et sunt alternativ. Den er rik på proteiner, flerumettet- og enumettet fett. Pasta tahini blir brukt som ingrediens i mange oppskrifter, for eksempel i hummus, men mange bruker også sesampasta i dressinger, sauser, i dipper eller som pålegg. Tahini er kjent for å ha en umami-aktig kremete nøttesmak.

  Hvis du skal lage sesampasta eller tahini hjemme anbefales å bruke en kjøkkenmaskin eller blender som er kraftig. Det er viktig at sesamfrøene blir malt godt for å få et best mulig resultat og en tahini som er kremet og myk i konsistensen. Selv om det høres enkelt ut å lage tahini, er det likevel litt krevende. Selve prosessen med å lage sesampasta kan sammenlignes litt med å lage mel, det er viktig at den blir myk, uten klumper og at alle frøene blir godt malt. Tahini må også lages riktig for å få den riktige smaken.

  Det er flere gode grunner til å tilføye tahini kostholdet. Sesamfrø inneholder mange viktige mineraler som er godt for benstrukturen, blant annet. I tahini får du i deg kalsium, kalium, kopper og magnesium. Tahini er også rik på jern, som gjør at mennesker med anemi eller jernmangel her kan ha en god kilde til jern. I tillegg er er sesampasta lett å fordøye og godt for fordøyelsen, sesamfrø er rike på kostfiber. Tahini er en god kilde til sink og flere B-vitaminer som er viktig for celledelingen i kroppen, immunforsvaret og stimulerer huden og hårcellene dine. Når det kommer til proteininnholdet i sesampastaen får du i deg mye proteiner som er en viktig byggestein for musklene dine. Ettersom tahini er rik på sunne fettsyrer og inneholder lecitin er "pasten" bra for hjernecellene dine. Tilslutt kan vi tilføye at tahini inneholder den essensielle aminosyren metionin, som bidrar til å rense leveren din.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Ønsker du å smake hvordan ekte tahini smaker før du eventuelt lager hjemmelaget tahini? Da kan det være en god idé å kjøpe et av våre anbefalte produkter i 2021. Felles for alle produktene er at dette er sunne og gode produkter til deg som ønsker økologiske, veganske og næringsrike alternativer i kosten din.

  Økologisk og vegansk sesamsmør

  Monki har her laget en smaksrik tahini av ristede og økologiske sesamfrø, sammen med en liten klype havsalt. Sesamsmøret er plantebasert, 100 prosent økologisk, vegansk og veldig god på smak. Du kan bruke det som en god base i hummusen, på brødskiva, sauser, dressinger eller andre matretter inspirert fra Midtøsten.

  Tahini fra Monki er et produkt med god smak, den er mettende og har en god konsistens. I tillegg til at sesamsmøret er en god kilde til protein og andre viktige mineraler og vitaminer.

  tahini kjøpe i norge

  Tahini uten salt

  Produsenten Kung Markatta har her laget en velsmakende sesampasta uten salt. De har brukt uskrelte og økologiske sesamfrø som er blitt ristet, før de er knust og malt sammen med olje og blitt til en deilig sesampasta. Tahini kan brukes i hummus, du kan lage en deilig tahinisaus, den kan brukes som en spennende dip sammen med gresk eller tyrkisk yoghurt, litt salt og sitron, i bakverk eller du kan bruke den som pålegg på brødskiva.

  Kung Markatta sin tahini er rike på kostfiber og en god kilde til protein, samtidig som den inneholder viktige og gode næringsstoffer, mineraler og vitaminer.

  Ettersom tahini inneholder olje gjør det at produktet holder seg lenge. Det kan hende pastaen skiller seg hvis den blir stående for lenge, men da er det anbefalt å røre godt rundt i den. Husk å la tahini stå i kjøleskapet etter at den er åpnet.

  Tahini på nett

  Mørk og usaltet tahini

  Tahini fra Helios er 100 prosent vegansk. Sesampastaen er laget av ristede og malte økologiske sesamfrø, og ikke noe annet. Når du spiser tahini fra Helios har du en god kilde til kalsium, vitamin B1, magnesium, sink og jern. Her får du et naturprodukt som du kan bruke som ingrediens i hummusen, dressinger eller som pålegg. Konsistensen er kvernet og myk, uten klumper eller biter. Det er viktig å huske at produktet må røres om før bruk fordi oljen fra sesamfrøene skilles ut.

  tahini helios

  Aromatisk og nøtteaktig smak

  Sesamfrøene i denne velsmakende tahinien fra Urtekram er blitt valgt ut på grunn av sin aromatiske og nøttelignende smak. Urtekram har ristet frøene forsiktig før de har blitt finmalt. Resultatet er et mykt sesamfrø som anbefales å bruke som pålegg på kjeks og brødskiver eller som ingrediens i ulike matretter. Her er det i grunn bare kreativiteten din som kan sette en stopper.

  Sesamfrøene er økologiske og pasten er saltet med himalayasalt, og selve sesamsmøret har en god og nøtteaktig smak. I tillegg har tahini fra Urtekram et høyt innhold av protein, noe som kommer godt med til deg som for eksempel trener mye og ønsker å opprettholde muskelmassen og -veksten. Sesamsmøret er også rik på kostfiber.

  Urtekram sesamsmør

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: