Landeveissykkel test- Sykkel for gode opplevelser

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  Sommeren er her. Med en landeveissykkel kan du få både gode opplevelser, god trening eller bare bruke den som et transportmiddel til og fra jobben. Her er våre anbefalinger.

  En landeveissykkel kan brukes til mye, men mest av alt gir sykkelen deg gode opplevelser langs idylliske landeveier. Sommerferien er også en unik mulighet til å sanke noen mil, og samtidig komme tett på vakker natur. Er du helt fersk på sykkelen kan det føles uvant med landeveissykkel i starten, men etter noen turer blir mange hekta på sykkelen med tynne hjul. Fordelen med en racer er at du kommer langt på kortere tid, ulempen er at du for det meste bør holde deg til asfalt. Selv om du med gode dekk også kan sykle gruspartier. Det er også mange som bruker sommeren til "bikepacking". Da pakker du opp sykkelen med lett bagasje, legger en rute og bruker noen dager til å nå målet for ruten. Med en sånn tur har du en unik mulighet til å se mye som du ikke får sett bak bilstyret.

  Landeveissykling kan også være veldig sosialt, du kan legge ut på tur med en større gjeng å oppleve naturen sammen med andre. Ønsker du å være av den mer urbane syklisten har byene i Norge flere fine ruter utenfor sentrum, hvor du tilslutt kan ende opp på en koselig kafé i byen. Avslutte turen med en deilig kaffe eller kald øl er aldri feil.

  Landeveissykler finnes i mange prisklasser, størrelser og kvaliteter. For både barn og voksen, mosjonister og proffer. Kvinner og menn. Sykkelen kan brukes utendørs hele sommerhalvåret, og de aller ivrigste bruker i tillegg vinteren til å montere landeveissykkelen på sykkelrulla. Enten du har en sykkel du ønsker å oppgradere eller er helt nybegynner, har vi her anbefalinger for en var smak. I vår test.

  Landeveissykkel dame er ofte designet med en såkalt "slopet" ramme, mens landeveissykkel barn er små og med mindre hjul og landeveissykkel nybegynner kan være tyngre og billigere. I og med at man ikke trenger det dyreste spekket. I dag er også skivebrems på landeveissykler det nye. Forskjellen fra skiver til vanlig v-brems er at du har en helt annen kontroll og trygghet med bremsene, uansett vær.

  Uavhengig av pris, kjønn eller nivå er det viktigste å finne riktig landeveissykkel størrelse. Her har man egne tabeller hvor du ut i fra høyden din kan finne cirka størrelse på rammen. En person på 160 centimeter for eksempel, vil trenge en 46 eller 49 ramme, mens en person på 180 bør ha en 54 ramme. Riktig størrelse landeveissykkel er viktig for å få en best mulig opplevelse, sittestilling og komfort. Dette pleier de å være flinke på i butikken du kjøper.

  Billig landeveissykkel er relativt. Sykler generelt kan føles dyrt å kjøpe. De billigste kan være på rundt 5000 kroner, men da får du også en sykkel som muligens ikke varer like lenge som en som koster mellom 10 til 15 000 kroner. Det kan føles dyrt der og da, å punge ut i underkant av 20 000 kroner, men er du god til å ta vare på sykkelen har du den lenge.

  For eksempel kan du få en giant landeveissykkel til rundt 50 000 kroner, Giant TCR Advanced Pro 1 Disc, med superlett og stiv ramme, shimano ultegra di2 drivverk, shimano ultegra hydrauliske skivebremser og Giant Pro Power meter. Denne er nok mest egnet til deg som sykler mye, og gjerne også konkurranser. En billigere variant av Giant er Contend AR 4, til rundt 12 000 kroner, her har du fortsatt skivebremser, men ikke det "beste utstyret" som den dyreste. Denne passer for deg som skal bruke sykkelen til tur og trening.

  Ønsker du sykkel av det dyrere slaget, men ikke vil betale full pris er det lurt å følge med på tilbud landeveissykkel. I tiden fremover er det mulig å gjøre gode kjøp på sykkel.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Vi har tatt et dypdykk i hva som finnes av landeveissykler, og her er våre anbefalinger for deg som ønsker å gå til innkjøp av sykkel.

  Giant 21 TCR Advanced 2 Disc - mye sykkel for pengene

  Denne sorte doningen koster en del, men er likevel ikke blant de dyreste. Dette gir deg mye sykkel for pengene. Den kan brukes til både tur, trening og konkurranser.

  Sykkelen er god oppover, samtidig som den er stabil og rask i utforkjøringer. Giant-sykkelen er av type "allrounder", som vil si at den gir deg en god opplevelse i flatt eller kupert terreng, bakker, fjell, utforkjøringer og tåler all slags vær. Denne Giant TCR er oppdatert med aerodynamisk rammeprofil, og har plass til 32 mm brede dekk. Med bredere og grovere dekk kan du også sykle på grusveier med denne sykkelen.

  Sykkelen er i tillegg lett, og gir deg "vinger" i klatringene og selvtillit til å presse dine egne grenser i tekniske utforkjøringer. Rammen er av typen kompisitt, den har også flat Mount skivebremsfester foran og bak. For deg som sykler ritt er dette en allsidig sykkel for alle typer veiforhold.

  Sykkelen har Compact Road - geometri og OverDrive 2 front, dette gjør TCR Advanced til en sykkel som er både lett og stiv.

  Gir- og bremsesystem leveres med Shimano 105. Kranken leveres med Shimano RS-510, 36/52.

  Hjulsettet som følger med sykkelen er Giant PR-2 Disc wheelset, 12mm thru-axle. Dekkene som følger på er Giant Gavia Course 1, tubeless, 700x25mm, folding.

  Sykkelen veier ca 8,45 kg.

  Giant landeveissykkel test

  BMC Teammachine SLR TWO - Til deg som ønsker topp utstyr og Di2

  BMC ble for alvor en stor konkurrent på sykkelmarkedet for 10 år siden, da de lanserte en landeveissykkel som startet en revolusjon innenfor design og konstruksjon. Modellen Teammachine SLR har vunnet de største konkurransene i sykkelsporten; VM, OL og Tour de France. For å nevne noe. I dag er modellen desto bedre enn for 10 år siden.

  Thor Hushovd er en av rytterne som har syklet på BMC sin Teammachine SLR. BMC er et sveitsisk sykkelmerke, og er ledende når det kommer til utvikling og kompetanse. Sykkelen er for deg som sykler mange mil, og i tillegg konkurrerer litt. Enten i turritt eller eliteritt.

  Denne ramma har SLR Carbon og et Aerocore-design. Her får du både høy stivhet i ramma, og lav vekt. Med integrert Cockpit System (ICS) er alle kablene skjult, og du får et stilren sykkel i denne SLR Teammachine.

  Sykkelen leveres med fullt elektronisk girsystemet av typen Shimano Ultegra Di2. Det er kjent for å være den mest brukte og funksjonelle girgruppen i hele verden. Girsystemet er raskt, presist og fungerer uten problemer. Med Shimano Ultegra Di2 trenger du ikke bytte vaiere for så å gjøre girjustering.

  Bremsene blir levert med komplett flat-mount Ultegra hydrauliske skivebremser. Med disse bremsene får du rå bremsekraft, og smidig modulering under all slags vær. Skivebremsene gjør at du har like god bremsekraft, også i dårlig vær.

  Sykkelen leveres med hjulsett av typen DT Swiss P 1800 Spline. Dette er et lettrullende hjulsett, som du kan bruke allround. Hjulsettet har i tillegg gode aerodynamiske egenskaper, uten at hjulprofilen er for høy.

  Vekten på sykkelen, inkludert alt, er 7,8 kilo. Med andre ord en lett sykkel.

  BMC landeveissykkel test

  Giant Contend AR 4 - Rimelig sykkel til deg som nybegynner

  Denne sykkelen er designet og utviklet for syklister som ønsker å øke kjøreevnen, og kombinerer samtidig en jevn, responsiv kjørekvalitet. Med denne landeveissykkelen har du muligheten til å håndtere ruter for eventyr. Sykkelen leveres med skivebremsen, som gjør at bremsekvaliteten er trygg. I tillegg er dekkavstanden opptil 38mm. Det betyr at du kan sette på grovere dekk og bruke sykkelen på grusveier. Med andre ord kan du oppleve både asfalt og grusveier med denne sykkelen. Den sammensatte D-Fuse-sadelposten demper vibrasjoner på veien. Dette gir seg en mykere og mer behagelig kjøreopplevelse, og minimerer tretthet.

  Sykkelen er anbefalt for nybegynnere og allroundere som er på jakt etter å dra på eventyr, i all slags vær og både asfalt og grus.

  Bremse- og girsystemet leveres med Shimano Claris. Rammen er aluminium, som gjør sykkelen noe tyngre, men tåler desto mer enn en karbonramme.

  Hjulsettet som følger med sykkelen er av typen Giant S-R2 Disc, mens dekkene som følger er Giant S-RC AC, 700x32c. Disse har er vanskelig å punktere med, som igjen er med på å gjøre landeveissykkelen til en allround-vennlig sykkel.

  Giant landeveissykkel pris

  Fuji Transonic 2,5 - Aerosykkel til deg som liker fart og spenning

  Denne aerodynamiske sykkelen er av det rimelige slaget, om du ønsker en sykkel som gir deg fart. Både gir og bremser er fortsatt av topp kvalitet. Med denne sykkelen kan du både konkurrere og dunke raske mil på landeveien. Med den rød fargen blir du også av de frekkeste langs landeveien.

  Fuji har i denne sykkelen tatt både rammestivhet og aerodynamikk på racersykler til et nytt nivå. Det er 12mm akslinger foran og bak. Sykkelen leveres med hydrauliske skivebremser, av typen Shimano 105. Med denne Fuji-modellen får du en rå sykkel til en god og rimelig pris.

  Girsystemet leveres med Shimano 105. Den leveres også med Tubeless-kompatible carbonhjul og dekk. Hjulsettet har merket Oval Consepts 325 Disc, mens dekkene leveres med Vittoria Saffiro Pro.

  Sykkelen veier totalt 9 kilo. Det gjør den ganske tung, og egner seg derfor ikke aller best i lange fjellstigninger, men kan likevel brukes der.

  Fuji landeveissykkel test

  Merida Silex 600 - Til deg som ønsker en ren grusracer

  Ønsker du å kjøpe en sykkel som egner seg til alle årstider, og samtidig grusveier, da er denne perfekt. Med Merida Silex 600 kan du reise ut på vakre grusturer i for eksempel Nordmarka og du kan samtidig bruke sykkelen til pendling til og fra jobb, året rundt.

  Sykkelen passer til deg som ønsker både høy fart og komfort på lange turer. Både asfalt og grus. En sykkel som gir opplevelser, fremfor å telle timer, puls og watt. Merida-sykkelen har vunnet flere tester, fordi den er ypperlig til grusturer.

  Silex 600 er inspirert av moderne geometri fra . Den har derfor et langt overrør og styrerør, kombinert med et kort stem og reach. Dette gjør at sykkelen gir deg en komfortabel sittestilling, i tillegg til en kvikk og selvsikker styring.

  Rammen er aluminium, gaffelen av karbon.

  Drivverk leveres med Sram Apex 1x11.

  Bremsene leveres med hydrauliske skivebremser fra Sram Apex.

  Silex landeveissykkel

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss