Psyllium Husk (loppefrøskal) - ved magetrøbbel eller glutenfri bakst

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Psyllium husk, loppefrøskall, fiberhusk eller frøskall. Kjært barn har mange navn, og Husk Psyllium har mange bruksområder. Med sitt høye fiberinnhold kan Psyllium Husk-pulver brukes ved magetrøbbel eller glutenfri bakst.

  Treg mage, vond mage, dårlig fordøyelse eller glutenallergi? Da kan redningen være å implementere kostholdet med Psyllium Husk. Fiberhusk eller Psyllium-frøskall selges som pulver og er laget av nettopp frøskall. Frøene kommer fra den indiske planten Plantago Ovata. En naturlig og sunn måte å få en bedre tarm, mage og fordøyelse på er derfor gjennom Psyllium Husk. Apotek, helsekostbutikker og flere vanlige dagligvarebutikker selger i dag fiberhusk i forskjellige kvaliteter, varianter og prisklasser. Felles for de fleste produktene av fiberhusk er at de har et innhold på cirka 85 prosent vannoppløselige kostfiber. Fiberet løses ikke opp i vann, men tar opp vann fra kroppen eller i baksten, som videre omdannes til en geléaktig masse. Fiberhusk er derfor et godt hjelpemiddel hvis du sliter med treg mage og dårlig fordøyelse, fordi gelémassen (pulveret som tar opp vann fra kroppen) gir magen og tarmen din noe å jobbe. Dette gjør at fordøyelsen bli bedre, fordi fiber tar opp vann, fyller magen, øker volumet og gir en god metthetsfølelse. Mange bruker derfor Psyllium Husk ved vektnedgang, magetrøbbel som løs eller hard mage, forstoppelse og treg mage. Andre helsefordeler ved bruk av Psyllium Husk er at det bidrar til å holde kolesterolnivået lavt, senker blodsukkeret hos diabetikere, har effekt hos personer med ulcerøs kolitt og mot crohns sykdom. I tillegg kan Psyllium Husk hjelpe hos personer som sliter med hemorider, magesår eller for mye magesyre.

  Hvordan bruke Psyllium Husk Loppefrøskall?

  Vi nordmenn er generelt for dårlige på å få i oss fiber gjennom et normalt kosthold. Selv om anbefalt mengde med daglig fiber er 30 gram, får de nordmenn flest ikke i seg mer enn 15 gram daglig. Et lavt inntak av fiber gjennom kosten, kombinert med å drikke for lite vann i løpet av dagen, er ofte blant de vanligste årsakene til at mange sliter med fordøyelsen. Kjøp av Psyllium Husk kan derfor være smart. En måte å bruke fiberhusk på er å blande en spiseskje med pulveret i et glass med vann som du drikker, og som vil ekspandere 20 ganger i magen. Dette vil gi en behagelig metthetsfølelse, i tillegg til rene tarmer og en følelse av velvære. Har du barn som sliter med fordøyelse eller magetrøbbel kan du blande en teskje med pulver i et stort glass med vann. Denne måten å få i seg fiberhusk på er svært effektiv ved slanking, men også som et trygt og effektivt avføringsmiddel. Pulveret er faktisk brukt som avføringsmiddel i tusenvis av år i flere deler av verden. Ettersom fiberhusk ikke inneholder hverken proteiner, karbohydrater, fett, energi eller kalorier er det en helt ren måte å sette i gang magen på.

  Et annet genialt bruksområde for Psyllium Husk er i bakverk, og da spesielt glutenfri bakst som kan ha en tendens til å ikke binde seg på samme måte som vanlig hvetemel. Ved bruk av fiberhusk vil dette bidra til at deigen utvider seg og blir drøyere. Hvor mange gram du tilsetter i deigen kan du prøve deg frem med. Ettersom fiberhusk er helt smaksnøytral vil smaken av ferske boller bli akkurat den samme.

  VÃ¥re anbefalte produkt i 2023

  Vi har sett nærmere på hva som selges av Psyllium Husk hos apotek og helsekostbutikker. Under kan du lese mer om våre anbefalte produkter. Her finner du fiberhusk av ypperste kvalitet.

  Fiberhusk spesielt smidigere og saftigere glutenfri bakst

  Manna Psyllium er et økologisk produkt av fin fiberhusk. Pulveret er laget av skall av psylliumfrø. Manna sitt produkt er et perfekt kjøp til deg med glutenallergi og som ønsker bedre bakst. Ved å tilsette dette pulveret i baksten vil du få smidigere og saftigere glutenfri bakst, i tillegg til at bakverket vil henge bedre sammen. Pulveret kan også brukes som fortykningsmiddel eller når du sliter med magen.

  Beste loppefrøskall

  Psyllium Husk loppefrøskall mot treg mage

  Hvis du sliter med treg mage, dårlig fordøyelse eller skal sette deg selv på slankekur kan dette produktet være et godt kjøp. Psyllium Husk Loppefrøskall fra Skallin er laget av skall av loppefrø, også kalt psylliumfrø, som gjennom flere hundre år har blitt brukt mot treg mage. Loppefrø er et anerkjent hjelpemiddel når man sliter med fordøyelsen, og da spesielt ved treg mage. Frøene inneholder slimstoffer som i kontakt med vann lager slim som smører tarmslimhinnen. I tillegg til at frøene vil svelle og øke volumet i tarmen, som igjen stimulerer til naturlige tarmbevegelser. Pulveret kan også brukes hvis du har glutenallergi og ønsker mer saftig bakst.

  Loppefrøskall test

  Fiberhusk rik på vannoppløselig fiber

  Lepicol sitt produkt av Psyllium Husk Loppefrøskall er laget på nettopp svært fiberrike loppefrø som støtter fordøyelsen på en meget bra måte. Frøene inneholder rikelig med slimceller på utsiden av skallet og sveller derfor 5 ganger sin størrelse i vann. Dette bidrar til at tarmvolumet øker og dermed stimulerer tarmen til bedre funksjon. Ettersom Psyllium Husk binder væske motvirkes også uttørring av avføringen. Det som skjer er at tarminnholdet får en geleaktig og myk konsistens som sørger for en mer langsom fordøyelse. Lepicol sitt produkt er rik på vannoppløselig fiber som binder masse væske, bidrar til å virke samlende på løs mage og til å myke opp ved hard mage. Så fort skallene er i magesekken fortsetter de å suge til seg væske og svulmer opp til en geleaktig masse. Bonusen er derfor at du vil føle deg mett lengre. Vi anbefaler Lepicol Psyllium Husk Loppefrøskall til deg som har utfordringer med magen, går på slankekur eller som generelt sett ønsker å rense mage og tarm i ny og ne.

  psyllium husk apotek

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? VÃ¥rt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss