Psyllium Husk (loppefrøskal) - ved magetrøbbel eller glutenfri bakst

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Psyllium husk, loppefrøskall, fiberhusk eller frøskall. KjÌrt barn har mange navn, og Husk Psyllium har mange bruksomrüder. Med sitt høye fiberinnhold kan Psyllium Husk-pulver brukes ved magetrøbbel eller glutenfri bakst.

  Treg mage, vond mage, dürlig fordøyelse eller glutenallergi? Da kan redningen vÌre ü implementere kostholdet med Psyllium Husk. Fiberhusk eller Psyllium-frøskall selges som pulver og er laget av nettopp frøskall. Frøene kommer fra den indiske planten Plantago Ovata. En naturlig og sunn müte ü fü en bedre tarm, mage og fordøyelse pü er derfor gjennom Psyllium Husk. Apotek, helsekostbutikker og flere vanlige dagligvarebutikker selger i dag fiberhusk i forskjellige kvaliteter, varianter og prisklasser. Felles for de fleste produktene av fiberhusk er at de har et innhold pü cirka 85 prosent vannoppløselige kostfiber. Fiberet løses ikke opp i vann, men tar opp vann fra kroppen eller i baksten, som videre omdannes til en gelÊaktig masse. Fiberhusk er derfor et godt hjelpemiddel hvis du sliter med treg mage og dürlig fordøyelse, fordi gelÊmassen (pulveret som tar opp vann fra kroppen) gir magen og tarmen din noe ü jobbe. Dette gjør at fordøyelsen bli bedre, fordi fiber tar opp vann, fyller magen, øker volumet og gir en god metthetsfølelse. Mange bruker derfor Psyllium Husk ved vektnedgang, magetrøbbel som løs eller hard mage, forstoppelse og treg mage. Andre helsefordeler ved bruk av Psyllium Husk er at det bidrar til ü holde kolesterolnivüet lavt, senker blodsukkeret hos diabetikere, har effekt hos personer med ulcerøs kolitt og mot crohns sykdom. I tillegg kan Psyllium Husk hjelpe hos personer som sliter med hemorider, magesür eller for mye magesyre.

  Hvordan bruke Psyllium Husk Loppefrøskall?

  Vi nordmenn er generelt for dürlige pü ü fü i oss fiber gjennom et normalt kosthold. Selv om anbefalt mengde med daglig fiber er 30 gram, für de nordmenn flest ikke i seg mer enn 15 gram daglig. Et lavt inntak av fiber gjennom kosten, kombinert med ü drikke for lite vann i løpet av dagen, er ofte blant de vanligste ürsakene til at mange sliter med fordøyelsen. Kjøp av Psyllium Husk kan derfor vÌre smart. En müte ü bruke fiberhusk pü er ü blande en spiseskje med pulveret i et glass med vann som du drikker, og som vil ekspandere 20 ganger i magen. Dette vil gi en behagelig metthetsfølelse, i tillegg til rene tarmer og en følelse av velvÌre. Har du barn som sliter med fordøyelse eller magetrøbbel kan du blande en teskje med pulver i et stort glass med vann. Denne müten ü fü i seg fiberhusk pü er svÌrt effektiv ved slanking, men ogsü som et trygt og effektivt avføringsmiddel. Pulveret er faktisk brukt som avføringsmiddel i tusenvis av ür i flere deler av verden. Ettersom fiberhusk ikke inneholder hverken proteiner, karbohydrater, fett, energi eller kalorier er det en helt ren müte ü sette i gang magen pü.

  Et annet genialt bruksomrüde for Psyllium Husk er i bakverk, og da spesielt glutenfri bakst som kan ha en tendens til ü ikke binde seg pü samme müte som vanlig hvetemel. Ved bruk av fiberhusk vil dette bidra til at deigen utvider seg og blir drøyere. Hvor mange gram du tilsetter i deigen kan du prøve deg frem med. Ettersom fiberhusk er helt smaksnøytral vil smaken av ferske boller bli akkurat den samme.

  VĂĽre anbefalte produkt i 2023

  Vi har sett nĂŚrmere pĂĽ hva som selges av Psyllium Husk hos apotek og helsekostbutikker. Under kan du lese mer om vĂĽre anbefalte produkter. Her finner du fiberhusk av ypperste kvalitet.

  Fiberhusk spesielt smidigere og saftigere glutenfri bakst

  Manna Psyllium er et økologisk produkt av fin fiberhusk. Pulveret er laget av skall av psylliumfrø. Manna sitt produkt er et perfekt kjøp til deg med glutenallergi og som ønsker bedre bakst. Ved ü tilsette dette pulveret i baksten vil du fü smidigere og saftigere glutenfri bakst, i tillegg til at bakverket vil henge bedre sammen. Pulveret kan ogsü brukes som fortykningsmiddel eller nür du sliter med magen.

  Beste loppefrøskall

  Psyllium Husk loppefrøskall mot treg mage

  Hvis du sliter med treg mage, dürlig fordøyelse eller skal sette deg selv pü slankekur kan dette produktet vÌre et godt kjøp. Psyllium Husk Loppefrøskall fra Skallin er laget av skall av loppefrø, ogsü kalt psylliumfrø, som gjennom flere hundre ür har blitt brukt mot treg mage. Loppefrø er et anerkjent hjelpemiddel nür man sliter med fordøyelsen, og da spesielt ved treg mage. Frøene inneholder slimstoffer som i kontakt med vann lager slim som smører tarmslimhinnen. I tillegg til at frøene vil svelle og øke volumet i tarmen, som igjen stimulerer til naturlige tarmbevegelser. Pulveret kan ogsü brukes hvis du har glutenallergi og ønsker mer saftig bakst.

  Loppefrøskall test

  Fiberhusk rik pü vannoppløselig fiber

  Lepicol sitt produkt av Psyllium Husk Loppefrøskall er laget pü nettopp svÌrt fiberrike loppefrø som støtter fordøyelsen pü en meget bra müte. Frøene inneholder rikelig med slimceller pü utsiden av skallet og sveller derfor 5 ganger sin størrelse i vann. Dette bidrar til at tarmvolumet øker og dermed stimulerer tarmen til bedre funksjon. Ettersom Psyllium Husk binder vÌske motvirkes ogsü uttørring av avføringen. Det som skjer er at tarminnholdet für en geleaktig og myk konsistens som sørger for en mer langsom fordøyelse. Lepicol sitt produkt er rik pü vannoppløselig fiber som binder masse vÌske, bidrar til ü virke samlende pü løs mage og til ü myke opp ved hard mage. Sü fort skallene er i magesekken fortsetter de ü suge til seg vÌske og svulmer opp til en geleaktig masse. Bonusen er derfor at du vil føle deg mett lengre. Vi anbefaler Lepicol Psyllium Husk Loppefrøskall til deg som har utfordringer med magen, gür pü slankekur eller som generelt sett ønsker ü rense mage og tarm i ny og ne.

  psyllium husk apotek

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? VĂĽrt valg:

  Š Sweat.no 2023

  Om oss