Dips stativ - Enkel og effektiv øvelse til hjemmetreningen

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  Styrkeøvelsen Dips er en enkel øvelse man kan utføre hjemmefra med et eget stativ eller bars. Hvis du synes det er tungt med egen kroppsvekt kan du øvelsen avlastes ved å bruke en strikk. Vi har sett på dips stativ, og kommer her med våre anbefalte produkter.

  Prisene på dips stativ varierer, og vil man unngå noen som helst utgift kan man fint gjøre dips uten stativ eller bars. Likevel er det sånn at dips i stativ er den mest effektive og beste måten å gjøre øvelsen på. Her "henger" du deg i stativet, du har ikke bena i bakken og får på den måten utført øvelsen slik den skal. Gjør du dips uten stativ og med hendene festet på et bord, en stol eller i trappa får du ikke tak i alle muskelgruppene som skal trenes.

  Når du gjør dips trener du skuldre, bryst og triceps. Øvelsen er krevende, men når du gjør den riktig er den veldig effektiv med tanke på å utvikle overkroppens muskulatur. Dips er også en god overgang- eller avslutningsøvelse på en bryst- og tricepsøkt. Øvelsen er også en meget god uttøyningsøvelse for bryst, skuldre og musklene mellom ribbeina - de interkostale musklene. Når du gjør dips i stativet er det viktig å ha full kontroll og unnvike plutselige bevegelser.

  Dips stativ hjemme

  Kjøper du deg et dips stativ for å ha hjemme består gjerne stativet av to parallelle stenger som går horisontalt i forhold til gulvflaten. Høyden pleier å være cirka 1,5 meter over gulvet. Stengene er enten parallelle eller de er utformet som en V. Et dips stativ blir også kalt for barrpress, dip bar eller dip stand.

  Vurderer du å kjøpe et stativ finnes det flere forskjellige modeller å velge mellom. Den ene er den klassiske 1-dels stålramme, alternativt er det spesifikke bar dip stativet som også kalles power tower. I tillegg finnes det vegghengte dipsstativer, som kalles dipsrack eller frittstående stativer med to separate stenger kalt treningsbuer eller parallettes.

  Pris på stativene varierer fra modell til modell.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Vi har under plukket ut våre anbefalte produkt i 2021.

  Frittstående dips stativ

  Dette dipsstativet har fått gode omtaler hvor flere mener at det er det beste stativet. Mye på grunn av at det føles stabilt og har flere funksjoner ved at du både kan gjøre dips eller dype og avanserte armhevinger med hjelp av stativet.

  Det frittstående dips stativet fra inSPORTline er effektivt for å trene hele overkroppen, spesielt triceps, skuldre, deltamuskler og brystmuskler kun ved hjelp av egen kroppsvekt. Stativet har en stabil stålkonstruksjon med overdimensjonerte rammer og med behagelige anti-skli håndtak på 32 centimeter hver. PT050 er designet med 19 centimeter nedre håndtak, dette for å bistå når du trener for eksempel tricpes-armhevinger eller vanlige. Fester du gummiknottene på alle kanter av basen står stativet stabilt når du bruker det. Ønsker du mer vektmotstand enn egen kroppsvekt kan du legge på belastning ved å bruke en vektvest når du trener.

  PT050 er først og fremst anbefalt til treningssenter eller hotell, men stativet er også anbefalt til deg som ønsker utstyr med kvalitet hjemmefra. Har du et eget treningsrom hjemme, er dette et perfekt stativ.

  Stødig dips stativ

  Treningsstativ til både ute- og innendørs bruk

  InSPORTline sitt treningsapparat er laget for å styrke armer, rygg og setemuskler, men gir likevel trening for hele overkroppen. De allsidige dip bar-ene har en ekstra sterk og holdbar konstruksjon, noe som gjør at stativet tåler opp til 150 kilo. Apparatet kan fint brukes både innendørs og utendørs, og anbefales derfor til deg som ønsker et stativ du kan ha med rundt når du skal trene. Det er designet med en praktisk fotstøtte, og passer deg som vil bruke stativet til enten gymnastikk, CrossFit eller styrke- og kroppsvekttrening.

  stativ foroverbøyd dips

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss