Vektstang & treningsstang test - Vektstangsett, ez & curlstang testet

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  En vektstang kan brukes til mer enn bare benkpress. Visste du at med vektstenger kan trene hele kroppen i ett og samme program med få øvelser? Om du kjøper en vektstang av høy kvalitet, kan du trene alt fra stående roing til knebøy, og siden det ofte følger med forskjellige vekter, er det enkelt å øke vanskelighetsgraden når du kommer i bedre form.  Men hva slags stang skal du velge? Nedenfor har vi gått gjennom flere forskjellige typer og funnet noen favoritter, både i form av en curlstang, olympiastang, normal vektstang samt funnet et sett som passer ekstra godt om du ønsker en full pakke.

  dame med vektstang på rygg

  Vektstang - Best i test: Våre vinnere

  Så hvilke vektstenger er best for deg? Burde du kjøpe en fastmontert Eleiko vektstang på 20 kg eller velge et vektstangsett fra Abilica? Hvilket produkt er best som vektstang hjemme? Vi hjelper deg å finne de beste produktene nedenfor!

  ​Beste vektstangsett

  Med dette vektstangsettet skal det godt gjøres at du får behov for noe mer utstyr til å trene med stang. Her får du nemlig mange forskjellige vekter, med en totalvekt på hele 140 kg inkludert vektstang og squat rack. Du får en vekstang på 20 kg – samme som du får med en olympisk vektstang – samt en stang som tåler mye mer enn mange av billigproduktene. Følger du et jevnlig program med øvelsene vi nevnte ovenfor + noen til, vil du enkelt kunne øke vanskelighetsgraden, selv når du har kommet i kjempeform. Planlegger du å virkelig satse hjemme er dette en perfekt pakke.

  Vektstangsett fra abilica

  ​Olympisk vektstang: Titan Box Bumper

  En olympisk vektstang veier mer, tåler mer og har en bredere diameter enn mange andre vektstenger. Dette gjør at du kan løfte mye tyngre, samtidig som du også vil få ca. samme belastning som du får på ordentlige treningssentre – i egen stue. Titan Box Bumper er en olympiastang som veier 20 kg, og du kan i tillegg kjøpe vekter som er ment til å brukes på 50 mm-stenger. Dette er et veldig godt produkt til prisen og passer utmerket til folk som virkelig ønsker å ta treningen seriøst, så om du er på utkikk etter en olympisk stang som er internasjonalt godkjent, kan dette være et godt kjøp for deg.

  Se også flere .

  vektstang uten vekter

  Iron Gym Barbell Set

  Iron Gym Barbell Set er en god stang for å komme i gang med treningen. Vektstangen kommer med seks forskjellige vekter, 17,5 kg totalt, og siden stangen har en diameter på 25 mm, er det også veldig mange separate vekter du kan kjøpe som vil passe til stangen – inkludert vårt anbefalte vektsett nedenfor. Prisen er lavere enn for mange konkurrerende produkter, så om du ikke er 100% sikker på om trening med vektstang er noe for deg, vil du gjøre lurt i å velge Iron Gym Barbell Set.

  Denne stangen passer utmerket til nybegynnere og folk som er i ok form, bare pass på at maksbelastningen er på 60 kg, så dersom du føler deg konkurranseklar, burde du nok se på et av våre andre anbefalte produkter nedenfor.

  barbell med vekt

  ​Ez Stang: Tri Grip EZ Curl Vektsett

  Med en ez stang får du et helt annet grep enn med en vanlig stang. En curlstang er f.eks veldig grei å bruke om du skal trene biceps, da du kan ha albuene helt stille og la nevnte muskler få ekstra god treningseffekt. Med Vinyl curlstang får du med vekter + lås og totalt 70 kg å trene med. Dette er mer enn nok for de fleste, og det kan også gå an å kjøpe ekstra vekter dersom du vil få behov for det. Absolutt et godt kjøp om du er på utkikk etter en curlstang, noe som kan være et veldig godt supplement til din vanlige vektstang eller annet treningsutstyr. 

  curlbar med vekter

  Hvilken vektstang burde du velge?

  Avhengig av hvor godt trent du er, hva slags budsjett du har samt hva du ønsker å oppnå, vil det variere hvilken treningsstang som er best for deg. Har du f.eks vekter fra før av som kan gå på en 50 mm-stang, kan Titan Box Bumper-stangen være et utmerket valg. Her får du nemlig ikke med noen vekter, men får derimot en stang som kan tåle veldig mye, så du ikke må bytte den ut når du kommer i bedre form. Om du har mye penger å avse og ønsker en komplett pakke, er det lite som slår Abilica vektstangsett. Her får du både en stang av høy kvalitet samt mer vekter enn du sannsynligvis kommer til å trenge.

  Et billigere alternativ for nybegynnere er vår helhetlige testvinner, Iron Gym Barbell Set. Pga. at dette er et perfekt valg for helt ferske utøvere samt folk på budsjett, har vi satt den som best i test, da du skal lete lenge etter et bedre produkt for å komme i gang. Stangen kan derimot tåle litt lite belastning for folk som er godt trent, så er dette deg, vil vi heller anbefale et av de valgene ovenfor. En curlstang har et helt annet bruksområdet, men passer veldig godt som et supplement til en normal vektstang. Om du ønsker et slikt produkt, vil Vinyl Tri Grip virkelig kunne gjøre susen!

  Knebøy med stor vekt

  Vektstang vekt

  En vektstang veier fra 5kg til 20kg.

  En olympisk vektstang veier 15kg i dame versjonen som er litt tynnere. Standard dimensjonen veier 20kg. Olympiske stenger bruker vektskiver med diameter hull på 50mm.

  Curlstenger veier fra 5kg til 10kg. En får varianter som passer til 30mm vektsiver og 50mm vektskiver.

  Kom i form med vektstang – Kun opp til deg selv!

  Med en vektstang i hus, har du ikke lenger noen unnskyldning for å ikke komme i form! Nå kan du utføre mange øvelser og få trent hele kroppen. Det er både enkelt og billig å starte, selv om øvelsene i seg selv kan være ganske tunge. Du kan likevel begynne i et rolig tempo, med en vektstang med lette vekter – dette er spesielt lurt for å få riktig teknikk i starten.  Klar for å komme i gang? Nettet er fullt av gode treningsvideoer, og ovenfor har vi også samlet noen gode øvelser du kan begynne med! Om du vil kan du du også lese mer om andre treningsvekter.

  Enkle øvelser for å komme i gang

  1: Bøyd roing med vektstang

  Denne øvelsen er kjempebra for skulderpartiet ditt, muskelgrupper ikke alle er like flinke til å trene. Stå oppreist og bøy ryggen ca. 90 grader (du kan løfte skulderpartiet litt) og pass på at korsryggen holdes rett. Løft så opp vektstangen din med armene, mens ryggen holdes helt rolig. Start gjerne med lette vekter, da det er viktig å få teknikken riktig i starten.

  2: Knebøy med vektstenger

  Å prøve ut knebøy med vektstang er enkelt, da du utfører øvelsen på samme måte som når du trener vanlige knebøy, bare at du hviler vektstangen på skuldrene dine mens du gjør det. Perfekt øvelse for å øke lårmuskulaturen!

  3: Forskjellige typer benkpress

  De fleste forbinder en vekt stang med benkpress, men ikke alle vet at hvordan du holder stangen har mye å si for hvilke muskelgrupper du trener. Smalt grep gir nemlig tricepsene mer å gjøre, mens et bredt grep belaster brystet mer. Derfor kan du gjerne implementere begge grep i samme treningsprogram! En benkpress stang er selvfølgelig akkurat den samme som en vanlig treningsstang.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2023

  Om oss