Yogamatte test - Ull, kork, tykk & billig testet fra Casall, Nike & flere andre

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  #7

  #8

  #9

  #10

  Visste du at å trene yoga kan bidra til en rekke helsefordeler?

  Alt fra bedre bevegelighet og muskelstyrke til økt konsentrasjon og velvære?

  Yoga har eksistert i mellom 5 000 og 10 000 år. Siden sin begynnelse har treningsformen bidratt til økt avslapning og bevegelighet hos millioner av mennesker, og i en verden som stadig krever mer av oss, hvor dagens arbeid helst skulle vært gjort i går, seiler yoga opp som et kjærkomment avbrekk som kan hjelpe deg med å finne en dypere ro.

  En yogamatte er noe alle må ha.

  Om det er for yoga eller andre treningsformer kommer du ikke unna å måtte ha et behagelig underlag.

  Du bør derfor ikke kjøpe første å billigste yogamatte en finner i butikken.

  Vi har grundig gått gjennom flere forskjellige yogamatter og  evaluert basert på tykkelse, materiale og tekstur.

  Vi har også evaluert hvor miljøvennlig produktene er. Les videre for å se hvem testvinner ble!

  🧘‍♀️Den perfekte yogamatte

  Det er noen karakteristikker som går igjen for gode yogamatter. I tillegg vil noen former for trening fungere bedre om matten din kommer med visse egenskaper. F.eks anbefales en antiskli-overflate dersom du driver med hot yoga, noe som ikke er like viktig for andre typer trening.

  Yogamatte med blomster på

  Beste tykkelse?

  Burde matten være 2 mm, 4 mm, 7 mm eller 8 mm? Tykkelsen på yogamatten vil ha mye å si for hvor komfortabel du er på underlaget. Knær og albuer betaler prisen for en for tynn matte, mens man med en for tykk variant mister gulvfølelsen, noe som gjør det vanskeligere å holde balansen.  En standard matte er ofte rundt 3-6 mm tykk, mens de tykkeste yogamattene kan være på over 1 cm.

  Skal du ha med deg matten på reise, finnes det også ekstra lette og tynne varianter. Hva slags underlag som allerede er på gulvet du skal trene på, vil ha mye å si for hvor tykk matte du behøver.

  Tykkere matter passer stort sett best til dynamiske øvelser hvor du også får utfordret balansen, og de er også mer egnet for lek til barn.

  Skal du trene raskere, mer eksplosive øvelser, kan en tynnere treningsmatte være mer egnet.

  Anti-skli og friksjon

  Antiskli-funksjonalitet er viktig når du skal holde balansen i ulike yogaposisjoner. PVC-matter vil normalt sett gi best friksjon, men det er kun når den er ren, så regelmessig vasking og vedlikehold er viktig.  Et problem med PVC-matter kan oppstå om man svetter mye og overflaten blir våt. Da kan den bli relativt glatt. Et enkelt triks for å unngå det er å benytte seg av et håndkle man legger over. Som et alternativ kan man velge bambusmatter eller bomullsmatter som enklere absorberer fuktigheten.

  Dame trener yoga på strand

  Best i test yogamatte: Våre vinnere

  Så hva slags matte burde du gå til innkjøp av?

  For å gjøre det enkelt for deg har vi gått gjennom en rekke forskjellige produkter fra f.eks Nike (Just Do It), Reebok, Abilica, Prana, Luluemon, Airex og Tpe og valgt ut testvinnere i mange forskjellige kategorier.  Dette inkluderer tykke og tynne matter, miljøvennlige produkter samt de beste budsjettmattene.  Under presenterer vi våre testvinnere:

  ​Testvinner Yogamatte Ull

  Denne yogamatten i ull er et ekstremt behagelig produkt som passer perfekt til mange forskjellige typer yogatrening. Ullmatter har blitt veldig populære de seneste årene, spesielt for stressdempene yogagrener som Kundalini yoga.  Fra et spirituelt standpunkt mener yogiene at ekte saueull beskytter din energi fra jordens, men fra et rent praktisk synspunkt fungerer saueullen som et komfortabelt underlag som tar bort mye av belastningen når du sitter i yogaposisjoner over lengre tid. Yogamatten i ull kommer også med et naturlig latex-underlag som gir matten en antiskli-funksjon. Dette gjør at du kan utføre selv de mest avanserte yogaøvelsene uten å måtte bry deg om at matten beveger seg unødvendig.

  Størrelse 75 x 200 cm.

  Beste yogamatte i ull

  Glimrende yogamatte ⭐⭐⭐⭐⭐

  De viktigste egenskapene som skiller en god yogamatte fra en dårligere en er grep og stabilitet. Om matten flytter seg litt på gulvet mister en lettere balansen og flyten.

  Denne yogamatten har egenskapene vi ser etter. Den har et veldig godt grep og ligger stødig mot underlaget.

  Testerne våre hadde mye positivt å si om Casall sin premium matte.

  "Deilig med så stor matte"

  "Beste yogamatten jeg har prøvd"

  Vi sier bare løp og kjøp.

  Yogamatte best i test

  ​Testvinner Yogamatte Reise: Aubergine Swirl Yoga Mat

  Aubergine Swirl yogamatte er en av de beste og mest populære yogamattene på nett. Matten er på 173 x 61 cm og er 6 mm tykk, som gjør den veldig egnet som reisematte. I tillegg er den produsert i giftfrie materialer og er både lett å rengjøre og å ta med seg. Dette gjør at du har en perfekt yogamatte for reise, da du f.eks kan ta den med på stranden, for så enkelt kan rense den for sand før du putter den tilbake i bilen. Som treningsmatte fungerer den også utmerket og kan både brukes til yogaøvelser og styrketrening, så selv om du kjøper en reise yogamatte, vil den også være godt egnet til å trene med hjemme eller på gymmen.

  Aubergine yogamatte

  ​Testvinner - Billig Casall Yoga Mat Balance 3mm

  Casall Yoga Mat er den beste billig yogamatten, hvor du får en mye matte for en liten prislapp. Matten gir deg godt feste og er også praktisk å ta med seg om du skal på gymmen. Den kommer i et slitesterkt stoff og er en “one size fits all”-matte som vil passe de fleste personer. Ønsker du å kjøpe en yogamatte billig, skal du lete lenge etter et bedre alternativ, spesielt siden Casall sin yogamatte gir deg den samme kvaliteten som du vil finne hos mange produkter med til adskillig dyrere pris.

  Stor svart yogamatte

  ​Testvinner kork: Casall Sports Prod 🥇

  Casall Sports Prod er en yogamatte av kork. Den er en tyngre yogamatte, noe som gir deg god stabilitet når du trener. I tillegg gir den et godt gulvfeste som lar deg trene selv de mest avanserte øvelsene. En yogamatte av kork er laget av kun naturmaterialer, dette gjør den til et veldig miljøvennlig produkt som passer godt om du ønsker å komme i god form med god samvittighet.

  • Miljøvennlig

  • Godt feste

  • God størrelse

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  Yogamatte i kork

  Testvinner bambusmatte: Abilica Bamboo Yoga Mat

  Abilica Bamboo Yoga Mat er beste produkt om du går på bikram eller hot yoga. Siden matten er laget i bambus, absorberer den fukt og svette raskt, samtidig som materiale hindrer bakterievekst. Med sitt noe ruglete underlagt blir den heller ikke glatt på oversiden, og med antiskli på undersiden trenger du bare å konsentrere deg om yogaøkten uten å tenke på et glatt underlag.

  Yogamatte i bambus

  ​Testvinner Tykk Yogamatte: Zabuton Yogamatte

  Zabuton Yogamatte er med sine 3 cm et mye tykkere produkt enn mange av de andre mattene vi har anmeldt. Med en tykk yogamatte får balansen en større utfordring, og du vil også få et mye mykere underlag.  Yogamatta er også relativt stor, noe som gjør at nesten alle vil kunne benytte seg av den når de ønsker å prøve ut yoga. I tillegg gjør mattens størrelse og tykkelse det enkelt å f.eks trene planken og andre styrkeøvelser, samt barn vil også kunne ha det mye moro med produktet.

  Skal du handle en tykk yogamatte, anbefaler vi med dette at du sjekker ut Zabuton Yogamatte.

  Veldig tykk treningsmatte

  ​Testvinner Økologisk Yogamatte: Abilica Nature YogaMat

  Abilica Nature YogaMat er et elegant og miljøvennlig produkt, laget av 100% biologisk nedbrytbare materialer. Om du bryr deg om å være eco-vennlig, vil du med denne rosa, økologiske yogamatte kunne få god treningseffekt samtidig som du bidrar til et bedre miljø.  Matten er 75 x 61 cm og ca. 3mm tykk og vil med det fungere godt til de fleste personer. I tillegg har den et veldig flott og fargerikt design som gjør at du kan skille deg ut på gymmen eller gjøre det finere hjemme hos deg selv. Vi er alltid tilhengere av produsenter som gjør det lett å ta valg som er gode for både kropp og natur, og med en yoga matte laget av naturmateriale, vil du kunne gjøre et godt valg for planeten uten at det trenger å gå på kompromiss med treningen.

  Nature YogaMat

  Ting å tenke på – Kjøp av yoga matte

  Materiale

  Materiale matten er laget av vil bestemme teksturen, friksjonen og hvor miljøvennlig produktet er. Levetiden på matten vil også i stor grad være bestemt av materialet, og det kan f.eks ha mye å si om du kjøper en yogamatte av ull eller PVC.

  De fleste yogamatter er i dag laget av PVC, mens enkelte nyere matter kan være laget i mer økovennlige materialer, som resirkulert gummi, organisk eller naturlig bomull.

  Dame utfører yogaøvelse

  Tekstur

  Teksturen og formen på matten vil være med på å avgjøre hvor mye friksjon den gir og hvor lett det er å holde seg på underlaget. Hvordan overflate og underlag matten har vil også avgjøre hvor komfortabel treningen er, og om den er rundt eller rektangulær kan også ha mye å si for hvilke øvelser du kan gjøre. Det finnes matter som er utformet med et mer ujevnt underlag for å gi en bedre antiskli-effekt, mens andre er helt flate. Når man ligger og slapper av i savasana etter en økt, vil noen synes det er mer behagelig å ligge på en matte som er helt flat. De fleste PVC-matter vil oppfylle et slikt kriterium og vil gi en mykere følelse enn mange andre typer.

  Miljøvennlighet

  I 2022 har vi sett et stadig større fokus på miljøvennlige produkter – spesielt innen yogamiljøer. Det har åpnet opp markedet for en del nye typer matter som kan passe godt for de miljøbevisste. Disse underlagene er normalt laget av naturlige og resirkulerte materialer som bambus og bomull.

  Prisklasse

  De rimeligste alternativene er som regel ensfargede matter laget av PVC. Ulike mønstre, materialer, tykkelser, tekstiler og antibakterielle underlag vil kunne øke prisen. Miljøvennlige matter vil stort sett være noen av de dyreste. Det viktigste, uavhengig av pris, er at du velger deg en matte som du er komfortabel med. Om du ikke har drevet med yoga før eller er usikker på hvilken matte du bør velge, kan en normal PVC-matte være et godt alternativ.

  Utendørs yoga grønn yoga matte

  Trenger du en yogamatte?

  Vi har nå sett på en god del ulike faktorer som avgjør hvilken matte som kan passe deg best, men er dette et produkt du trenger? Yogamatter vil kunne være til hjelp for de fleste som driver med yoga eller styrkeøvelser, hjemme eller på gymmen. Pga et større utvalg anbefaler vi å kjøpe på nettet enn å finne din neste yogamatte hos xxl.

  For det første vil det gjøre komforten med å gjennomføre en yogaøkt betraktelig bedre. Alle som har prøvd ut yoga på et for hardt underlag, vil fort skjønne nytten av en god matte.

  Det hygieniske perspektivet spiller også inn. Gulv kan være fulle av bakterier, og låner du en matte på gymmen, vil noen andre kunne ha svettet den ned før deg. Så sett i forhold til kostnaden av å kjøpe seg en yogamatte og fordelene man får, mener vi at å kjøpe en ny yogamatte kan være en veldig god investering!

  Har du spørsmål rundt noen av produktene vi har her, eller du lurer på hvilken matte som vil passe deg, kan du alltids ta kontakt med oss ved å sende en e-post. Vi kommer til å øke andelen matter vi har tilgjengelig her etterhvert, så følg med på nettsiden vår for regelmessige oppdateringen, anbefalinger samt ulike tips og triks. 

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2023

  Om oss