Balanseball test (inkl produkter fra XXL og Biltema) - Hvilke er best?

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  Selv med et treningsmedlemskap kan det være vanskelig å finne produkter som lar deg trene alle kroppens muskelgrupper. Balanseballer hjelper deg å løse dette problemet og er et perfekt supplement til normal styrketrening. Balanseballer er allsidige treningsverktøy som har en rekke forskjellige bruksområder. Du kan bruke de til å trene normale styrkeøvelser, noe som i tillegg til de vanlige helsebringende effektene også vil være med på å bygge opp kroppens kjernemuskulatur. Om du har slitt med skader, kan en balanseball også være et godt hjelpemiddel når du f.eks skal trene opp slitte ankler eller knær. I disse tilfellene vil vi anbefale at du velger et produkt med snorer og håndtak, så du enklere kan holde balansen. Ønsker du å prøve ut en balanseball? Les videre og finn ut hvilket produkt som gir best balanseball pris, hvor du kan kjøpe de beste produktene, samt hvordan å enkelt komme i gang med treningsrutinene.

  Fordeler med balanseball

  En av de største fordelene med en balanseball, er at du til enhver tid må jobbe med å stabilisere kroppen din. Å trene vanlige styrkeøvelser på ballen vil derfor også bidra til økt kjernemuskulatur samt du vil utfordre flere muskelgrupper enn du ville gjort med normal styrketrening.

  Når øvelsene begynner å bli enkle, kan du også supplementere med manualer for å få økt utfordring. Dette gjør at produktet aldri vil bli overflødig, så kjøper du en balanseball med god kvalitet, kan du potensielt ha den resten av livet. En balanseball er også et veldig allsidig produkt. Noe ikke mange vet om, er at man kan snu balanseballen opp ned. Dette gir en mer stabil overflate som egner seg godt til f.eks å trene squats, eller pushups hvor du har hendene plassert på balanseballen.

  Best i test: Våre vinnere

  Mange vil kunne dra nytte av å ha en balanseball lett tilgjengelig, men det er ikke like lett å vite hvilke produkter som er de beste. Skal du kjøpe en balanseball hos XXL, eller kanskje produktene hos Sportamore er bedre? Vi hjelper deg å finne det beste produktet!

  Helhetlig testvinner:

  Ikke alle ønsker det billigste produktet, og dersom du har en del penger å avse, kan BOSU balanseball være et veldig bra produkt. Dette produktet er formet som en halv ball, hvor undersiden er flat og hard. Dette gjør at produktet står stødigere, og det er også festet på to håndtak som du kan holde i når du står på ballen. Bosu balanseball lar deg fokusere på øvelsene samtidig som du må jobbe med balansen, men siden produktet står stødig på bakken, åpnes det opp en rekke treningsmuligheter som ikke du ikke får til med en vanlig treningsball. Et eksempel på dette er knebøy, som med denne ballen både vil gi deg økt styrke i ben og kjernemuskulatur samt du vil kunne få økt stabilitet og balanse i kroppen.

  ​Balanseball med pigger: Gymstick Pilates Rolling Ball

  Balanseball med pigger gir deg litt andre utfordringer og fordeler enn du får med en vanlig balanseball. Disse ballene er ofte litt mindre enn vanlige balanseballer og kan bidra til økt fleksibilitet samt være til hjelp om du sliter med muskelsmerter. I tillegg gir ballens pigger deg massasje om du ligger eller står på den, noe som gjør produktet perfekt om du ønsker å koble helt av. Vår testvinner i kategorien balanseball med pigger er Gymsticks Pilates Rolling Ball. For under hundre kroner får du her et solid treningsverktøy, hvor det også følger med en egen trenings-DVD og håndpumpe samt et treningsprogram.

  Balanseball XXL, Biltema eller Sportamore – Hvor kjøpe din balanseball?

  Vurderer du om du skal kjøpe din balanseball på XXL, Biltema eller Sportamore? Dette er alle butikker som har en rekke sportsprodukter, hvor XXL og Sportamore er kjent for best kvalitet, mens Biltema er mer kjent for billige produkter hvor kvaliteten vil variere i større grad.

  Etter å ha gjort en grundig gjennomgang av nettbutikkene til alle tre firmaene, har vi kun klart å finne balanseballer hos Sportamore. Det kan godt være du vil finne en balanseball hos XXL om du besøker en av deres fysiske butikker, men mtp. hvor trygt og enkelt det har blitt å handle på nett, ser vi liten grunn i å risikere en bomtur kun for å sjekke dette.

  Da vi sjekket, hadde også Sportamore vår testvinner på lager. Dette er et perfekt produkt for å komme i gang, og selv om det ikke er det aller billigste, vil du få såpass god kvalitet at produktet i mange tilfeller kan vare livet ut.

  Få økt treningsutbytte med en balanseball

  Om du er ute etter et produkt som kan hjelpe deg å få trent muskelgrupper du ikke kan trene med vanlig styrketrening, kan en balanseball være midt i blinken for deg. Kjente øvelser som squats, pushups, etc. kan godt gjøres på produktet, noe som også gir kroppen økt stabilitet og er med på å styrke kjernemuskulaturen din.

  Balanseballer er ikke like vanlige treningsverktøy som f.eks gymballer og manualer og kan derfor være vanskeligere å få tak i. For å enkelt komme i gang, kan du derfor sjekke ut vår testvinner, et produkt som vil kunne passe til alle som ønsker å komme i gang med trening på balanseball.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: