Egg protein (pulver/eggehvite) test - Høyt proteininnhold, lite fett og karbohydrater

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Egg proteinpulver er laget av eggehvite som resulterer i et kosttilskudd med et høyt innhold av gram protein per 100 gram, og et lavt innhold av karbohydrater og fett. Samtidig får du i deg essensielle aminosyrer som lysin, isoleucin og tryptofan.

  Egg inneholder alt utenom vitamin C. Det vil si at når du spiser et vanlig kokt eller stekt egg er det naturlig rikt på vitamin A, D, E, B2, B12, folsyre, selen og jern. Det sunneste alternativet er kanskje derfor å spise egg til frokost eller lunsj. For deg som trener mye eller ikke synes selve eggeopplevelsen til frokost eller lunsj er godt er proteinpulver laget av egg et godt alternativ for deg.

  Her kommer proteinene fra eggehvite som gir pulveret et naturlig høyt innhold av protein, og et lavt innhold av karbohydrater og fett. Proteinpulveret av egg har i tillegg et høyt innhold av essensielle aminosyrer som blant anne lysin, isoleucin og tryptofan. Ettersom egge proteinpulver lages av eggehvite får du i deg de samme aminosyrene og innholdet av egg, som du også ville fått dersom du spiste et vanlig egg. Proteinpulveret blandes som regel med vann, og gir deg en hvit drikke. Fordelen med egge proteinpulver sammenlignet med vanlig proteinpulver, er at eggeproteinet raskere absorberes av kroppen. Dette gjør at kroppen raskere repareres etter en hard treningsøkt på styrkerommet. Etter en hard treningsøkt skriker kroppen etter en restitusjonsdrikk, gjerne med et høyt innhold av protein, for å reparere musklene igjen. Ulempen med proteinpulver laget på egg er at smaken og konsistensen kanskje ikke er like god som vanlig whey proteinpulver med sjokoladesmak. Egge proteinpulver kan fåes kjøpt med tilsatt smak, men konsistensen er likevel tykkere og annerledes.

  Proteinpulver av egg anbefales til de som er allergiske mot for eksempel melk, men alle som har fokus på å få i seg riktige og gode proteiner etter trening kan bruke dette pulveret. En scoop med proteinpulver av egg inneholder 24 gram protein, noe som er fire ganger mer enn det du får i deg i ett egg. Som regel er anbefalt dose etter trening to scoops per dag for kvinner og tre for menn. Dette gir deg den anbefalte daglige verdien dersom du driver med body building, hard styrketrening og trenger rask muskelreparasjon med riktige næringsstoffer.

  Du får også kjøpt proteindrikk i form av 100 prosent flytende eggehvite, denne drikkes som den er og helt uten tilsetningsstoffer. Smaken er muligens ikke den beste, men her får du et høyt innhold protein og lite kalorier rett i musklene. Likevel er dette et godt produkt, fordi du kan blande litt av den flytende eggehviten inn i drikker, pannekaker, müsli eller vafler.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Det finnes mange ulike produkter på markedet med protein kosttilskudd laget av egg. Vi har sett nærmere på hva som finnes, og plukket ut våre anbefalte produkter i 2021.

  Toppselgeren fra Star Nutrition

  Star Nutrition leverer her 6 flasker med 1000 milliliter flytende eggehvite, dette produktet er toppselgeren hos Star Nutrition og anbefales til deg som ønsker et helt naturlig kosttilskudd av proteiner, på flaske.

  Produktet er uten tilsatt salt, konserveringsmidler eller andre tilsetningstoffer. Her får du et høyt proteininnhold og lite kalorier. Flasken inneholder 100 prosent flytende eggehvite. Her får du 10 gram protein per 100 gram, 0 gram fett og 1 gram karbohydrater. Det er hele 33 eggehviter per flaske. Vi anbefaler produktet til deg som trener mye, gjerne styrketrening, og trenger raskt inntak av proteiner etter økta. Selve eggehvitene er oppvarmet for å opprettholde lang holdbarhet, og produktet kan lagres uåpnet ved romtemperatur. Flytende eggehvite anbefales å brukes i pannekaker, shaker, smoothies eller en ekstra proteinrik eggerøre.

  Blander du 100 milliliter eller 1 desiliter med eggehvite, tilsvarer det tre egg.

  Eggehvite online

  Til deg som vil booste proteininntaket

  Bodylab sitt produkt med 100 prosent flytende og rene eggehviter kommer fra frittgående høns. Dette produktet anbefales til deg som ønsker en enkel løsning når du skal bookte proteininntaket for å bygge opp eller vedlikeholde muskelmasse i forbindelse med trening. Produktet er smaksnøytralt og kan brukes i omeletter, pannekaker eller shaker. Bodylab har laget produktet sitt med flytende eggehvite fra frittgående høns, og er produsert i Danmark. Produktet inneholder 10,5 gram protein per 100 gram.

  Eggehvite tilbud

  Til frokost, mellommåltid eller baking

  Star Nutrition flytende eggehvite og protein müsli anbefales til deg som to produkter med proteiner fra ulike kilder. Dette kan brukes til frokost, mellommåltid eller baking. Den flytende eggehviten har et høyt proteininnhold og består av 100 prosent eggehvite, helt uten tilsetningsstoffer. Eggehviten er perfekt til å bruke i shaker eller smoothies, dette gjør den kalorifattigere og enda rikere på proteiner. 100 milliliter med eggehvite tilsvarer 3 egg. Eggehviten inneholder 10 gram protein per 100 gram. Eggehviten kommer fra skandinaviske egg og frittgående høns.

  Også har vi protein müslien fra Star Nutrition. Den er en blanding av quinoapuffer og biter av røde bær, blandingen består av 46 prosent protein. Müslien er laget uten tilsatt sukker og har et høyt innhold av fiber, noe som gir deg en langvarig metthetsfølelse. Müslien kan blandes med kvarg, skyr eller yoghurt, du kan også strø den over smoothien din som du har laget av den flytende eggehviten over.  Müslien er også vegansk.

  Med andre ord får du her to produkter som er gode kilder til protein. De kan brukes hver for seg eller sammen, og passer til deg som ønsker en kombinasjon av både müsli og sunne kalorifattige proteiner.

  Vi anbefaler produktene til deg som trener mye eller som ønsker et kosthold med mere proteiner.

  Müsli og egg

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss