Hvilken eplesidereddik er den beste?

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Eplesideeddik er et av de eldste triksene i boken. Det hevdes at det allerede ble brukt av den kjente legen Hippokrates, som blandet eplecidereddik og honning så tidlig som 400 år f.vt. Eddiken er i dag kanskje mest kjent som dressing, men den har stor effekt utover bruk i salater og lignende. Det er grundig vitenskapelig dokumentert at eplesidereddik bedrer fordøyelsen, reduserer sukkerinnholdet i blodet og er dermed nyttig for diabetes, det avgifter nyrene, og forskning viser at eplesidereddik bidrar til slanking. Men i et marked fullt av ulike varianter og varemerker, kan det være utfordrende å finne det beste alternativet for deg. I denne artikkelen vil vi trekke fram våre beste tips.

  Hva er egentlig eplesidereddik?

  Eplesidereddik er ganske enkelt en eddik laget av fermenterte epler. Eddiken brukes ofte som dressing eller i matlaging, men de senere årene har det også blitt et viktig kosthold produkt. Ved å drikke eplecidereddik eller ta et par tabletter om dagen skal man kunne se resultater som vekttap, lavere kolesterolnivå og generell helsegevinst.

  eple cider eddik slanking

  Eplesidereddik skal også være effektivt i hudpleie. Eddik har dokumentert effekt på oljete hud, kviser og pigmentflekker. Det er allikevel verdt å merke seg at eddik har svært lav PH-verdi, og man bør derfor være forsiktig med å påføre store mengder direkte på huden. Bland eplesidereddik med en nøytral krem eller lotion og massér den inn i huden.

  Mange sliter med for lite magesyre, noe som kan resultere i fordøyelsesproblemer. Konsentrert eplesidereddik er som sagt svært surt, og er derfor perfekt for å stabilisere magesyrenivået. Ufiltrerte eplesidereddiker har inneholder også moder. Moder er et stoff som inneholder gjær og bakterier med probiotiske egenskaper og er derfor gunstig for fordøyelsen.

  En eplecidereddik slankekur kan også være verdt å prøve. En japansk undersøkelse fra 2009 konkluderer med at eple eddik kan bidra til vektnedgang hos overvektige. Flere andre studier har også konkludert med at eplesidereddik kan bidra til vektnedgang, særlig ved å gi økt metthetsfølelse og stabilisere blodsukkeret. Med moderate mengder eplesidereddik og et godt kosthold, kan man nesten garantere resultater.

  Er eplecidereddik farlig?

  Eplecider eddik kan i visse sammenhenger ha leie bivirkninger. For store mengder eddik kan føre til lavt kaliumnivå og tap av bentetthet. Det er derfor svært viktig at du følger anbefalingene fra produsentene, og umiddelbart slutter å drikke det dersom du merker uønskede bivirkninger. Du bør selvsagt også unngå eplesidereddik dersom du er, eller mistenker at du er allergisk mot epler.

  eplecidereddik vekttap

  Eplesidereddik kan også forstyrre effekten av diuretika, avføringsmidler og legemidler for diabetes og hjertesykdommer. Dersom du går på noen av disse medisinene eller er usikker på om kroppen din tåler det, bør du konsultere legen din før du eventuelt prøver behandlingen.

  Dersom du bruker ren eplesidereddik fra for eksempel Heinz, er det veldig viktig at du blander ut innholdet med vann. Ren eddik kan skade fordøyelsestrakten, og surheten kan skade emaljen på tennene. Er du i tvil om eplesidereddiken du har er ren eller allerede blandet ut med vann; Sjekk innholdet på etiketten, eller ta direkte kontakt med produsenten.

  Det finnes også forskning som viser at for stort inntak eplesidereddik kan føre til bensykdommen osteoporose. Osteoporose er en sykdom som fører til benskjørhet, noe som gir økt risiko for brudd. Høye surhetsnivåer i kroppen kan også forsinke dannelsen av nye ben etter et brudd.

  For konsentrerte mengder eddik kan også forårsake brannhulebetennelse i halsen, spesielt hos barn. Det kan også føre til etseskader på hud hvis det ikke blir blandet tilstrekkelig ut. Skal du bruke eplesidereddik som hudpleieprodukt, er det viktig at det blir godt nok blandet ut og at det ikke blir påført i områder der du har åpne sår eller lignende.

  Imidlertid er ingen av de nevnte bivirkningene noe å bekymre seg for. Så lenge du følger tipsene du får her og kun inntar anbefalt daglig inntak, er det helt trygt å bruke eplesidereddik.

  Beste eplesidereddik produkt

  Beste produkt:

  En økologisk og ufiltrert eplesidereddik av høy kvalitet. Laget av friske, økologiske epler av det tradisjonsrike varemerket Bragg Liv Food Products. Kan både brukes i matlaging og som helsemiddel. Inneholder også eddikmor noe som gir den unike egenskaper kun ufiltrerte eddiker har. Eddiken passer godt for veganere, og anbefalt dosering er 1-2 spiseskjeer hver dag.

  eplecidereddik helse

  Apple Cider Gummies

  En annerledes variant. Fruktgeléer med epleeddik laget for å enkelt kunne spises. Eplesidereddiken er produsert av nøye utvalgte epler som er blitt kaldpresset til eplemost. Deretter har det blitt tilsatt eddiksyrebakterier, og eplemosten har fermentert til eple cider eddik. Anbefalt dosering er 2 fruktgeléer hver dag.

  eplecidereddik slanking

  Raw Apple cider vinegar Moder

  Raw apple cider vinegar Moder er en økologisk eplecidereddik. Eddiken er rik på mineraler og vitaminer og inneholder over 90 stoffer, derav 30 av dem er viktige næringstoffer som blant annet jern, vitamin c, kobber og kalium. En av de viktigste ingrediensene i eddiken er maleinsyre. Maleinsyren styrker energiproduksjonen, og hjelper kroppen å frigjøre energi fra fett, karbohydrater og proteiner. Anbefalt dosering er 2 spiseskjeer daglig.

  eplecidereddik som slankemiddel

  Apple Cider Vinegar Capsules

  Dette produktet er eplesidereddik i tablettform, og er utelukkende produsert for å fremme god helse og kosthold. Tablettene inneholder også kayennepepper. Dette skal bidra til fordøyelsen, fettstoffskiftet og normal leverfunksjon. Anbefalt dosering er 2-3 tabletter daglig.

  Perfekt for de som ikke liker smaken eller lukten av epplesider eddik.

  eple cider eddig slanking

  Heinz Eplesidereddik

  Heinz har produsert sin berømte eplesidereddik helt siden 1869. Heinz eplecidereddik er en sunn og god variant. Den er kjent for å holde god kvalitet, og er den rimeligste varianten. Den består ganske enkelt av vann og kvalitetsepler. Anbefalt dosering er to spiseskjeer hver dag, gjerne etter et måltid.

  PS! Dette er en ren eddik, og det er derfor svært viktig at den blandes ut med vann før den inntas!

  Smaksmessig likte vi ikke Heinz sin eplesidereddik.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss