Sykkelregister mot sykkeltyveri

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Et sykkelregister har som formål å redusere forekomsten av sykkeltyverier ved å øke sannsynligheten for å gjenfinne eierne av stjålne sykler, noe som vil "skremme" sykkeltyver og potensielle kjøpere av stjålne sykkel. Vi har sett på tre ulike typer sykkelregister du kan benytte deg av.

  Tro det eller ei, men hvert år stjeles det mellom 13 000 til 15.500 sykler. Det er mange sykler, og i dag jobbes det for å redusere forekomsten av sykkeltyveri. Hvem synes vel ikke det er irriterende å komme ut fra butikken å se at sykkelen er stjålet, selv om den var låst? Eller at noen har vært i boden hjemme hos deg å forsynt seg med sykler? Sykler du mye i byen, parkerer fra deg sykkelen rundt omkring (med lås) eller bor i tettbebygde strøk kan det være smart å registrere seg i et sykkelregister. Et sykkelregister er kort fortalt en database hvor man identifiserer informasjon om en sykkel, som regel med rammenummeret på sykkelen, som kobles sammen med eieren. Formålet til de som tilbyr sykkelregister er å redusere forekomsten av sykkeltyverier. Dette gjøres ved å øke sannsynligheten for å finne igjen eieren av den stjålne sykkelen, noe som kan virke avskrekkende på sykkeltyver og potensielle kjøpere av stjålne sykler (1). I Norge finner vi blant annet NAF, Bikemember, Solid Reigster, Falken sykkelregister og Falck sykkelregister, som alle er FG godkjent sykkelregister, altså forsikrinsgsgodkjent, som kjemper mot sykkeltyveri. De fleste sykkelregistre i Norge leveres enten av offentlige, kommersielle eller idelle organsisasjoner, hvor man enten betaler tjenesten eller får det gratis. Noen registre tillater kun registrering av sykler som allerede er stjålet, mens andre også registrerer både stjålet og ikke-stjålne sykler som en del av deres forebyggende arbeid mot tyveri (1).

  Med andre ord kan det være en god idé å registrere seg om du ikke allerede har gjort det. Skulle du være uheldig å bli frastjålet sykkelen sitter du igjen med flere fordeler med tanke på å få igjen sykkelen din. Og har du en god forsikring på sykkelen i tillegg, kan dette bli delvis dekt om sykkelen ikke kommer tilbake igjen. I dag har flere og flere mennesker sykler som koster mer penger, og mange bruker el-sykler. Disse syklene koster fort over 30 000 kroner, og vil være veldig kjipt å bli frastjålet. Bruker du kun en gammel sykkel som du ikke er redd for, er det kanskje ikke så nøye likevel. Men for å bekjempe sykkeltyveri bør alle med sykkel registrere seg i et FG sykkelregister. Hva det koster å registrere varierer fra bedrift til bedrift. Bikemember er et gründer-selskap som tilbyr abonnement på sykkelregister, hvor man betaler en månedlige pris og kan velge mellom singel- eller familieabonnement. Har du flere i samme husstand er det siste abonnementet genialt, og det samme om det kun er deg selv du vil registrere. Prisen her er henholdsvis 149 kroner i året og 299 kroner året.

  Våre anbefalte sykkelregistre i 2022

  Vi har sammenlignet ulike sykkelregister Norge, og kommer under med våre tre anbefalte produkt av registre med gode fordeler.

  Bli abonnent på sykkelregister

  Bikemember er et selskap som tilbyr to ulike abonnement for sykkelregistrering. Firmaet er et FG godkjent sykkelregister, og for 149 kroner i året som singel eller 299 kroner i året for familie får du et abonnement med gode fordeler. Her får du tilsendt et oblat som du fester på sykkelen din, og dersom uhellet med frastjålet sykkel skulle skje melder du inn ramme- og oblatnummeret ditt som stjålet. Når du registrer deg er det viktig at du oppgir sykkelmodell, Bike-ID nummer fra oblaten du mottar per post, rammenummer, kjøpsdato, produksjonsår, kjøpspris og om det er en elsykkel eller ikke. Vi anser Bikemember som et praktisk, anvendelig og troverdig firma og anbefaler produktet derfor til deg som ønsker å sikre sykkelen din ved tyveri.

  399 for tre års registring i Solid sykkelregister

  Ønsker du å registrere sykkelen din over en lengre periode og samtidig betale hele beløpet med en gang, så er Solid registeret for deg. Ved å betale 399 kroner får du tre års registrering. Og det er tre gode grunner til å velge Solid; Den første grunnen er at registreringen vil holde tyven borte, det andre er at du lettere får tilbake sykkelen om den blir stjålet og den tredje grunnen er at du får fordeler i din egen forsikring, dersom sykkelen blir stjålet. Solid sykkelregister er blitt en sammenslåing mellom Falck sykkelregister og Securmark, dette betyr med andre ord at du er i trygge hender om du registrerer sykkelen din i Solid. Etter at du har registrert deg får du tilsendt et oblat som du fester på sykkelen din, og vil gjøre at den kanskje kommer tilbake om den blir stjålet.

  Registrer sykkelen hos NAF for 199 kroner i året

  NAF er noe alle har hørt om, og når det kommer til sykkelregister får du her en troverdig og trygg avtale for 199 kroner i året. Blir du medlem i NAF sykkel får du inkludert sykkelregister for bare 599 kroner i året. Registreringen gjøres enkelt på deres hjemmesider, og i tillegg til sykkelregister og hjelp ved stjålet sykkel kan du med medlemskap i NAF sykkel få veihjelp dersom du skulle være uheldig på sykkeltur. Medlemskapet har både NAF veihjelp, sykkelforsikring og sykkelregister inkludert. Her får du gode fordeler for en rimelige pris, og du kan være trygg på at du er i gode hender hos Norges ledende veihjelp.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss