Probiotika - Kosttilskudd med levende bakterier

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Probiotikum eller probiotika finnes i noen meieriprodukter og som kosttilskudd i kapsler. Probiotika er et helseprodukter som inneholder levende organismer eller bakterier som kan forebygge eller bidra til behandling av for eksempel tarmsykdom.

  Probiotika har som formål å forbedre balansen i magetarm-kanalens bakteriesammensetning og bakterieflora. De som sliter med tarmsykdom har særlig nytte av å få i seg probiotiske bakterier gjennom mat eller probiotika kapsler, fordi det kan bedre tarmens funksjon og helsen. Melkesyrebakterier er den største gruppen av probiotiske bakterier i tarmen. Laktobasiller er probiotiske bakterier som du kan finne i meieriprodukter som kefir, Biola, kulturmelk, yoghurt, Cultura eller Creme Fraiche.

  Vi har derimot sett på hvilke kosttilskudd av probiotika som finnes på markedet. Kosttilskudd med probiotika inneholder bakterier som er med på å forbedre fordøyelse og helsa, og det blir ofte anbefalt å ta dette kosttilskuddet i forbindelse med antibiotika eller cellegiftkur. Da dette er hardt for mage- og tarmsystemet for kroppen. Får du i deg probiotika da kan dette være med på å lage en bedre bakterieflora i magen din. Probiotiske bakterier vil bidra til å gjenopprette balansen i tarmen og beskytte deg mot mageproblemer.

  For at magen skal fungere som normalt er man helt avhengig av en sunn bakterieflora i tarmen. Stress og dårlig kosthold kan også være ting som påvirker floraen til å havne i ubalanse. Hvis du sliter med ubalanse i floraen vil dette øke risikoen for blant annet diaré eller forstoppelse. Det kan derfor hjelpe å ta kosttilskudd med probiotika eller få i seg mer probiotika gjennom meieriprodukter, som nevnt over. Tarmfloraen hos et menneske består av mer enn 2000 ulike gunstige bakterier og mikrober. De fleste kosttilskudd med probiotika er laget for å støtte disse ved å tilføre levende mikrober som er med på å produsere gode syrer og enzymer som tarmfloraen kan trives i.

  Det er flere gode grunner til at man bør få i seg probiotiske melkesyrebakterier, studier gjort på probiotiske bakterier sin funksjon har kommet frem til følgende grunner til å få seg probiotika:

  • Etablerer en gunstig bakterieflora i tarmen.

  • Bekjemper sykdomsfremkallende bakterier i tarmen.

  • Forkorter varigheten av diaré, og andre lettere fordøyelsesforstyrrelser.

  • Normaliserer tarmfloraen ved bruk av antibiotika og minsker risiko for diaré som forårsakes av antibiotika.

  • Stimulerer immunforsvaret i tarmen.

  • Bryter ned melkesukker (laktose) slik at produktet tåles i større grad av personer med laktoseintoleranse.

  Det er gjennomført mange av "probiotika test" på kosttilskuddet, hvor blant annet Vitaprana Probioprana er en testvinner fordi den består av fem milliarder bakterier fra elleve forskjellige stammer. Her har bakteriene blitt frysetørret og mikroinnkapslede, noe som bidrar til at overlevelsestiden til bakteriene blir fem ganger så lang sammenlignet med bakterier som ikke har gjennomgått samme prosedyre.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Lurer du på hvilket kosttilskudd med probiotika du skal kjøpe? Under finner du våre anbefalte produkter til deg.

  Levende og aktivt probiotikatilskudd

  Probioform Probiotika er laget fra en patentert formel og inneholder gunstige levende bakterier, syrer, enzymer og vill gjer. Dette vil tilføre og støtte et optimalt miljø for alle gode bakterier i tarmfloraen. Vi anbefaler produktet til deg som ønsker et levende og aktivt probiotikatilskudd. Probioform er ikke frysetørket og skal dermed være et mer effektivt tilskudd enn frysetørkede. Med dette produktet kan du overleve magesyrens forsvar. Probioform er laget for å støtte bakterier og mikrober ved å tilføre en patentert balanse av levende mikrober som produserer gunstige syrer og enzymer som tarmfloraen din kan trives i. Produktet har også en naturlig villgjør, noe som er en viktig faktor for å redusere overvekst av Candida og bidra til å produsere B-vitaminer i tarmen. Dette produktet er flytende, men likevel lett å dosere. Boksen inneholder 133 doser og cirka to måneders forbruk. I tillegg er Probioform Probiotika vegansk og helt uten tilsetningsstoffer. Du får her et naturlig og godt produkt. Det er anbefalt å blande 1 dose (15 milliliter) sammen med vann eller juice, hver morgen og kveld.

  probiotiske bakterier

  Melkesyrebakterier for en velfungerende fordøyelse

  Sunkost Melkesyrebakterier anbefales til deg som skal ut å reise eller går på antibiotika. Her får du et produkt som inneholder åtte milliarder melkesyrebakterier per daglige døgndose, fra seks ulike veldokumenterte bakteriestammer. I tillegg til gode melkesyrebakterier inneholder kapslene kalsium, og selen. Selen og vitamin C vil bidra til immunsystemets normale funksjon, mens kalsium kan bidra til at fordøyelsesenzymer fungerer som normalt. Melkesyrebakteriene er anbefalt å bruke under hele kuren med antibiotika og noen dager etter avsluttet kur. Det er anbefalt å ta to kapsler med Sunkost Melkesyrebakterier daglig, og da helst sammen med mat. Hvis du skal ut å reise utenlands anbefaler man å starte med kapslene minst tre dager før avreise og under oppholdet.

  probiotica test

  Probiotika i kapsler

  Dette produktet med probiotika fra Life inneholder fem milliarder levende melkesyrebakterier basert på sju ulike stammer. Life Probiotika er kapsler som kan bidra til å bedre tarmfloraen din. Produktet er testet i et miljø tilsvarende magesekken til et menneske. Dette testmiljøet har bestått av en oppløsning av saltsyre og pepsider med en PH-verdi på 3, som tilsvarer kroppens magesyre. Temperaturen på testmiljøet tilsvarte kroppstemperaturen, som er 37 grader. Her viste det seg at fem av bakteriestammene fra Life Probiotika hadde en overlevelsesgrad på 90 prosent i testmiljøet, mens én stamme hadde en overlevelsesgrad på over 70 prosent. Dette er med andre ord et produkt som etter nøye testing viser seg å være et godt kosttilskudd for personer som sliter med mage og tarm. Produktet er også helt laktose- og glutenfritt. Life Probiotika inneholder 60 kapsler, og anbefalt daglig dose er 1 kapsel.

  probiotika best i test

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2023

  Om oss