Terreng joggesko test

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  Løping er en vanlig form for trening. Det er imidlertid litt delte meninger om denne aktiviteten. Noen elsker å løpe, mens andre virkelig ikke liker det. Dette er ikke tilfellet bare for nordmenn, men for mennesker verden over. Man har hver sin grunn for hvorfor man liker eller ikke liker å løpe.

  Det finnes også en gjenstand som er minst like vanlig som løping - sko. Sko er et fottøy som de aller fleste av oss putter på bena hver eneste gang vi forlater huset. Dette gjør antageligvis du også, fordi det holder deg tørr. Det er i hvert fall det som er poenget med sko.

  Det er ingen fasit som sier hvor du kan løpe eller ikke. Det kommer helt an på hvor du liker å gjennomføre denne aktiviteten. Noen liker å løpe på en tredemølle, som du vanligvis finner på et treningssenter. Det finnes også noen som liker å ta naturen til hjelp gjennom å løpe utendørs.

  Enten du løper inne eller ute, så er sko et godt verktøy. Det finnes mange forskjellige typer sko der ute på markedet, og du må ta utgangspunkt i hva du skal gjøre når du bruker dem når du kjøper et nytt par. Dette er en test hvor vi skal se nærmere på joggesko for terreng.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Dynafit Alpine Pro M

  Dynafit Alpine Pro M er et par sko som passer perfekt for å løpe i terreng. Dette er et tilpasningsdyktig skopar, noe som gjør det mulig å løpe i variert terreng med disse skoene. Det er veldig praktisk at de gir godt grep uansett hvor du befinner deg, for det er jo ikke alltid lett å vite hvor du kommer til å løpe.

  Dette er mulig på grunn av midtsålen Ortholite som disse skoene består av. Den er designet slik at de gir en rullende bevegelse i det du skifter mellom nedspark til fraspark. I tillegg er sålen godt dempet, og det er noe som fører til at du møter minimal løpemotstand med disse skoene på føttene.

  Det er tydelig at produsenten av disse skoene vil at du skal ha en mest mulig behagelig løpetur. Føttene dine blir godt tatt vare på fra tå til hæl, takket være en gummikappe og en karbonplate. Selve sålen er designet med en 8 millimeter drop, og de kan fås i størrelse UK 6 til UK 13.

  best i test terrengjoggesko

  On Cloudstratus

  On Cloudstratus er et skopar med veldig god demping. Dettet skoparet inneholder både vertikal og horisontal demping, og det er mulig takket være Helion ™ - CloudTec®. Det er stoffet som utgjør innholdet i dempingen på dette skoparet.

  Dette er elementer som sørger for at trykket fordeles jevnt under landing, samt at de gir deg god støtte før du satser på nytt. Også dette er et skopar som er designet med et 8 millimeter drop i sålen.

  Hvis du er på utkikk etter et skopar som gir god demping, samtidig som du ikke er så glad i de tradisjonelle fargene, så vil On Cloudstratus være midt i blinken for deg. Disse skoene er nemlig en kombinasjon av grå, oransje og mint.

  I tillegg er dette et skopar med mesh overmateriale, noe som sørger for god ventilasjon under løpeturen. Disse skoene er tilgjengelig i et stort størrelsespekter - fra 40 til 49.

  gtx joggesko

  Salomon S/Lab Sense 8 SG

  Salomon S/Lab Sense 8 SG er et par med terrengløpesko. Produsenten bak dette merket kommer med en ny modell hvert eneste år, og dette er årets modell. Denne inneholder attpåtil en sterkere såle enn sine forgjengere, samt at de er designet for at de skal være mest mulig komfortable på føttene dine.

  Dette er et skopar som skiller seg litt ut. Mens de andre skoparene som omtales i denne testen for joggesko terreng, så er dette et skopar som bare dras over føttene dine. Det er et element som er både innovativt og kult! Stoffet som dette elementet er laget av, er vannavstøtende i tillegg.

  Det er det fremste partiet i skoene som danner grunnlaget for den gode dempingen. Skoenes såler gjør disse skoene perfekt for ethvert krevende terreng, uansett om terrenget er vått eller mykt. Disse skoene er altså perfekt for variert terreng.

  Det er ingen tvil om at dette skoparet har mange gode elementer. Det er ulike elementer som har ført til et så godt resultat, deriblant EnergyCell, SensiFit™, Contagrip® og Profeel Film. Sistnevnte er et element som sikrer at du ikke får stein eller andre uønskede elementer inn i skoene under løpeturen.

  test terreng joggesko

  On Cloud Waterproof

  On Cloud Waterproof er et resultat av en produsent som ønsket å fjerne alle mulige unnskyldninger for en potensiell løpetur. Enten det blåser eller regner, så frister det ikke alltid like mye å ta seg en løpetur på noen kilometer. Med disse skoene er derimot ikke dette en bekymring, for de er vann- og vindtette.

  I tillegg er dette skoparet utstyrt med en strikk, noe som gjør det veldig enkelt å ta på seg skoene. Dette, i kombinasjon med at skoene er både vann- og vindtette, fører til at dette er et skopar som er praktisk til både en løpetur i vanskelig terreng, samt til hverdags. Godt grep gir de uansett altså!

  Sålene i skoene er såler av merket CloudTec®, så de sikrer god demping under løpeturen. I tillegg er skolissene på disse skoene elastiske, noe som betyr at det å knytte skolissene dine ikke er en tidkrevende eller vanskelig prosess overhodet.

  Utseendemessig er dette et tradisjonelt skopar. Det synes vi er en fin kontrast til alle de gode egenskapene som skoparet innehar. Det er veldig enkelt å bli litt lurt av utseendet, så dette skoparet viser hvor viktig det er å ikke dømme en bok etter omslaget.

  test vanntette løpesko

  Arc'Teryx Norvan SL M's

  Arc'Teryx Norvan SL M's er et skopar som sikrer deg et godt grep i ulike terreng. På lik linje med Salomon S/Lab Sense 8 SG, så er dette et skopar med mange gode elementer. Det beskrives faktisk som en av de letteste terrengløpeskoene som noen gang har blitt produsert. Det er ganske kult, ikke sant?

  Disse terrengløpeskoene vil være din beste venn, spesielt hvis du liker lange løpeturer på fjellet. I tillegg til lange løpeturer, vil de også være svært nyttige hvis du blir nødt til å klatre og klyve rundt omkring på løpeturene dine. Samtidig hjelper de deg å holde en lav profil, med hensyn til fargevalg.

  Skoparet er laget av pustende og slitesterkt materiale. Det betyr at dette er sko som kommer til å være behagelig å bruke, i tillegg til at de kommer til å ha lang levetid. Dette materialet kalles også TPU-netting. Dette er et materiale som gjør at du faktisk kan brette sammen skoene og putte dem i baggen.

  Inne i skoene finner du såler av merket Vibram® Megagrip. Dette er såler som sørger for et godt grep, og det er uavhengig av tilstanden på underlaget. Enten det er vått eller tørt, så er det ikke noen vanskelig match for Arc'Teryx Norvan SL M's.

  Test joggesko terreng

  Terreng løpesko test konklusjon

  Dette er en løpesko terreng test. Som vi nevnte innledningsvis så finnes det utrolig mange gode alternativer på markedet. I denne testen har vi tatt for oss 5 forskjellige skopar, deriblant joggesko og vanntette løpesko. De fleste av skoparene har gjort en relativt fin figur i vår joggesko terreng test.

  Vi tror at du vil få gode sko uansett hvilket skopar du velger, men det er likevel to skopar som sikker seg ut i vår test. Det er skoparene Salomon S/Lab Sense 8 SG og On Cloud Waterproof.

  Salomon S/Lab Sense 8 SG

  Dette er et skopar som stikker seg ut utseendemessig, først og fremst. Det er et skopar som du kanskje ikke hadde klart å få ut av hodet, selv etter at du hadde forlatt butikken. Men de har naturlig mange gode elementer også.

  Et eksempel på disse skoene sine gode elementer, er at du ikke trenger å knyte skolissene dine. Grunnen til det er at det ikke er noen skolisser på dette skoparet. Disse skoene drar du på føttene dine - så enkelt er det faktisk!

  On Cloud Waterproof

  Det kommer litt av navnet hvorfor dette er et skopar som vi la spesielt merke til. On Cloud Waterproof er er nemlig både vann- og vindtett. Disse elementene gjør at dette skoparet er praktisk å ha med seg når du skal på tur, uavhengig av hvor lang eller kort den er. Selv om regnfulle dager kan du bruke disse!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss