Prebiotika test - Levende bakterier for god magefunksjon

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Ved ubalanse i magefloraen er risikoen for mageproblemer som diaré og forstoppelse stor. Inntar du probiotiske bakerier gjennom matvarer eller kosttilskudd vil det hjelpe deg med å opprettholde god magefunksjon.

  Dårlig mage i form av forstoppelse eller diaré kan oppstå av mange grunner, men uansett årsak er det sjeldent passende med mageproblemer. Ved ubalanse i magefloraen gir dette økt risiko for problemer med magen, men ved inntak av probiotiske bakterier kan du gjenopprette balansen i tarmen og beskytte mot dårlig mage. Men hva er prebiotika? Dette er en spesiell type levende bakterier som har dokumenterte helseeffekter og hjelper til med å opprettholde en god magefunksjon. Typiske bakterier av probiotika er det som kalles melkesyrebakterier, hvor vi finner blant annet Bifidobacterium og Lactobacillus. Bakteriene kan man få i seg gjennom yoghurtlignende matvarer som Biola, Cultura, BioQ eller Activia. En annen måte er å kjøpe kosttilskudd av prebiotika. Helsekost-butikker selger flere produkter i både kapselform, flytende form eller pulver. Grunnen til at prebiotika er viktig å få i seg er fordi det bidrar til oppbygging og vedlikehold av en naturlig bakterieflora i tarmen. Dette er en kontinuerlig prosess som påvirker av mange faktorer, blant annet gjennom bakteriene rundt oss og i maten vi spiser.

  Helseeffekter av prebiotika pulver, kapsler eller gjennom flytende prebiotika-mat

  Når det kommer til helsefremmende effekter av probiotiske bakterier er det gjennomført flere studier på både dyr og mennesker. Av de mest studerte melkesyrebakteriene er det Lactobacillus GG (LGG) som er mest forsket på. Dette er også bakterien som brukes i alle produktene av Biola, som du får kjøpt i vanlig matbutikk. Studiene viser til at bakteriene overlever fordøyelsen og fester seg til slimhinnen i tarmen, hvor de utøver sine gunstige effekter. Dersom man slutter å innta prebiotika forsvinner bakteriene etter 1 til 2 uker. Dette utgjør grunnen til hvorfor det anbefales med et lita inntak av probiotiske bakterier hver dag. Enten gjennom Biola eller gjennom kosttilskudd.

  Dokumenterte helseeffekter ved et daglig inntak av prebiotika er at det blir etablert en gunstig bakterieflora i tarmen, de bekjemper sykdomsfremkallende bakterier i tarmen og forkorter varigheten av diaré eller lettere fordøyelsesproblemer. Andre effekter er at bakterien normaliserer tarmfloraen ved bruk av for eksempel antibiotika ved sykdom. I tillegg stimulerer prebiotika tarmens immunforsvar og bryter ned melkesukker (laktose) slik at produktet i større grad tåles av mennesker som sliter med laktoseintoleranse.

  Kjøpe kosttilskudd av prebiotika - Apotek eller helsekost?

  Hvis du av ulike årsaker ikke kan eller liker Biola, Cultura eller BioQ kan det være smart å kjøpe bakteriene som kosttilskudd. Også i forbindelse med reise til nye steder hvor bakteriene i både mat og rundt er nye, kan inntak av kosttilskuddet bidra til bedre funksjon i magen. Om du er av en av dem som til daglig sliter med urolig tarm, dårlig mage eller forstoppelse kan kosttilskuddet hjelpe deg til en bedre hverdag.

  Kjøp av kosttilskudd med prebiotika kan trygt gjøres både hos ditt nærmeste apotek eller på en fysisk eller digital helsekostbutikk. Produktene selges naturligvis reseptfritt og er noe alle kan kjøpe. Mange produsenter har laget egne varianter av kosttilskuddet til ulik bruk. Prebiotika selges som eget kosttilskudd til menn, kvinner og barn, hvor forskjellene i produktene går ut på blant annet innholdet av antall melkesyrebakterier. Det selges også egne produkter for bestemte aldersgrupper. Før du kjøper prebiotika kan det derfor være fint å lese nøye om produktet før du kjøper det, slik at du finner det kosttilskuddet som egner seg best for deg.

  Våre anbefalte produkt i 2023

  Vi har sett nøye gjennom hva som selges av kosttilskudd med prebiotika, hva som er gode eller mindre gode produkter. Basert på dette har vi plukket ut det vi mener er blant markedets beste kjøp. Under kan du lese mer om våre anbefalte produkt, til både menn og kvinner.

  Spesialdesignet tilskudd av prebiotika for kvinner

  Produsenten Solaray er svært anerkjent innenfor flere typer av kosttilskudd. Gjennom flere år har Solaray utviklet det beste innenfor både tilskudd av vitaminer og mineraler. Et trygt, godt og sikkert kjøp til deg som kvinne er derfor Mycrobiome fra Solaray. Dette tilskuddet av prebiotika er spesialdesignet for kvinner i alle aldersgrupper. 1 kapsel inneholder hele 50 milliarder levende og aktive melkesyrebakterier fra 24 spesielt utvalgte bakteriestammer. Kapslene er vegetabilske og av typen DR-kapsel, som står for Delayed Release. Dette betyr at produktet er ekstra motstandsdyktig for magesyre og bruker lengre tid på å løse seg opp i magen. Melkesyrebakteriene får derfor en forsinket frigjøring i fordøyelsessystemet og når frem til tarmen hvor de har hver sin funksjon. Vi anbefaler Solaray Mycrobiome til kvinner som ønsker et sterkt og bredspektret tilskudd av melkesyrebakterier. Produktet inneholder også inulin fra sikori og er helt vegansk. Boksen inneholder 30 kapsler, hvor anbefalt daglig dose er 1 kapsel sammen med mat og drikke. Du justerer selv om du trenger daglig dose eller kun tar ved behov. NB! Solaray Mycrobiome er også tilgjengelig som et eget produkt laget for menn. Dette finner du her.

  prebiotika pulver

  Få et mer optimalt miljø for alle gode bakterier i tarmfloraen

  Probioform Probiotika er et produkt laget fra en patentert formel med gunstige levende bakterier, syrer, enzymer og vill gjær. Probioform vil bidra til å tilføre og støtte et optimalt miljø for alle gode bakterier i tarmfloraen. Floraen vår består av mer enn 2000 forskjellige gunstige bakterier og mikrober, og produktet er laget for å støtte disse. Dette skjer ved å tilføre en patentert balanse av levende mikrober som produserer gunstige syrer og enzymer som tarmfloraen trives i. Probioform vil bidra til å forhindre overvekst av noen få stammer som kan skape ubalanse i den delikate tarmfloraen. Produktet inneholder naturlig villgjør som er en viktig faktor for å redusere overvekst av candida, samtidig som det vil bidra til produksjon av vitamin B i tarmen. Probioform kommer er et levende og aktivt probiotikatilskudd i pulverform, som ikke er frysetørret. Dette gjør pulveret mer effektivt. En boks inneholder 133 doser, noe som gir deg et daglig forbruk på cirka 2 måneder.

  probioform

  Kosttilskudd for barn i alderen 5 til 15 år

  Dette produktet fra Udo´s Choice er komponert spesielt for barn i alderen 5 til 15 år. Produktet består av flere ulike melkesyrebakteriestammer som vil bidra til en bedre bakterieflora i magen hos yngre mennesker. Ettersom antall og typer mikroorganismer som finnes i tarmen utvikler seg med alderen, er det viktig at barn som skal ta tilskudd bruker produkter for deres aldersgruppe. Boksen inneholder 30 kapsler og anbefalt daglig dose er 1 til 2 kapsler som inntas rett etter spist måltid.

  Prebiotika til barn

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss