Mekkestativ for sykkel test - Til reparasjon og vedlikehold

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Alle sykler krever vedlikehold, og ofte er det slik at jo flere mil man sykler jo oftere trenger sykkelen vedlikehold. Et mekkestativ er et svært praktisk produkt som du enkelt kan sette opp hjemme og dermed fikse sykkelen din selv.

  Uansett om du har el-sykkel, terreng-, hybrid eller landeveissykkel så er sannsynligheten stor for at sykkelen trenger vedlikehold og reparasjon, minst én gang i løpet av sommerhalvåret. Sykler du gjennom vinterhalvåret er det nødvendig med vedlikehold oftere, på grunn av saltede veier, slaps og møkkete veier. Et sykkel mekkestativ er praktisk og smart å investere i fordi du med jevnlig reparasjon og vedlikehold vil øke levetiden på sykkelen din. Dersom du er slapp på å vaske sykkelen etter bruk på møkkete veier eller i vått vær, så er sannsynligheten høyere for at du får mer trøbbel med utstyret. Noen tips til vedlikehold som du bør være nøye med året rundt er følgende: - Vaske sykkelen ofte, spesielt etter turer hvor sykkelen er blitt skitten. - Vaske og smøre kjedet jevnlig. - Skifte bremseklosser. - Bytte kjede etter hver 5000 kilometer syklet.

  Med et mekkestativ vil alt av vedlikehold og reparasjon føles enklere, fordi du henger opp sykkelen i stativet og kan fikse sykkelen med en komfortabel arbeidsstilling. Stativet kan du ha stående i boden, garasjen eller ute på gårdsplassen. Når du for eksempel skal vaske sykkelen din får du gjort en nøye vask ved å ha sykkelen i stativet, isteden for å sette sykkelen langs veggen også vaske den. Mange sykkelentusiaster, og kanskje spesielt mannfolk, er glad i å mekke på sykler og for dem er et mekkestativ et must å ha. Lærer du deg de mest nødvendige reparasjonene som skifte av bremseklosser, justering av gir eller bytte kjedet, sparer du flere hundre kroner. Fordi du unngår å betale et sykkelverksted for service på sykkelen din. Sammenleggbart eller mekkestativ sykkel vegg På markedet finnes det mange varianter av mekkestativ og prislappen på stativet varierer. Du kan kjøpe et stativ for rundt 600 kroner eller du kan kjøpe et langt dyrere et for 5000 kroner. I tillegg finnes det egne mekkestativ elsykkel eller du kan kjøpe et mekkestativ som du monterer på veggen. Hvilken stativ som passer for deg avhenger av om du ønsker et praktisk og sammenleggbart stativ eller et stativ som monteres til veggen. Har du planer om å mekke mye hjemmefra er det også lurt å investere i en verktøykasse med nødvendig verktøy til mekking, vedlikehold og reparasjon av sykler. Noe som alltid kan være greit å ha liggende er for eksempel bremseklosser, kjede og vaiere. Når det gjelder mekkestativ sykkel best i test har blant annet Park Tool PCS-10.3 Home Deluxe Mekkestativ kommet godt ut. Dette er et stativ som egner seg for dem som liker å gjøre det meste av vedlikehold på sykkelen selv, enten det er i garasjen, boden eller utendørs. Stativet er praktisk fordi det kan flyttes på og foldes sammen når det ikke brukes, i tillegg til at vekten bare er på 7,2 kilo. Ønsker du et rimeligere mekkestativ er Boss S3000 et godt alternativ. Dette stativet er en bestselger til hjemmebruk og gir deg god kvalitet til en rimelig penge. Stativet kan demonteres og justeres i høyden enkelt når du bruker det.

  Våre anbefalte produkt i 2022

  For å hjelpe deg med valget av hvilke mekkestativ du skal velge har vi plukket ut våre anbefalte produkt i 2022. Her finner du stativ i ulike prisklasser, men felles for alle produktene er at du her får stativ med god kvalitet. Vi har tatt for oss mekkestativ som er sammenleggbare.

  Perfekt mekkestativ til hobbymekanikeren

  PCS-9.3 fra Park Tool er det perfekte stativet for hobbymekanikeren som liker å gjøre det meste av vedlikehold på sykkelen selv. I tillegg til at stativet tåler sykler på opp til 36 kilo, noe som betyr at også de fleste el-sykler kan monteres i stativet. PCR-9.3 kan foldes sammen når det ikke er i bruk og du kan flytte rundt på det alt ettersom du skal mekke i garasjen, i boden, utendørs eller om du trenger å ha med stativet på ferier. Vekten på stativet er bare 7,2 kilo og det er derfor enkelt å bære det med seg. PCS-9.3 er kjent for å være stabilt og passer for de fleste sykler. Høyden på stativet kan du justere fra 99 til 145 centimeter i høyden, noe som gjør at du kan tilpasse stillingen til det som passer deg når du skal mekke. På den måten får du best mulig komfort, enten du skal stå eller sitte når du holder på. Sykkelen festes enkelt på stativet med den justerbare klemmen (22 millimeter til 76 millimeter i diameter på setepinnen) og du kan rotere stativet 360 grader, for best mulig mekkevinkel. Feste passer til alle typer former og materialer, enten det er en aerodynamisk setepinne eller justerbar setepinne. Ettersom dette mekkestativet koster ett par tusenlapper anbefaler vi det til deg som er glad i å mekke og som vil bruke stativet ofte.

  mekkestativ test

  God stabilitet til alle typer sykler

  Dette mekkestativet fra Elite anbefaler vi til deg som ønsker et allsidig og praktisk stativ til en god pris. Elite Team har god stabilitet og kan brukes til alle typer sykler som veier maksimalt 17 kilo. Det betyr at både hybrid-, landeveis- og terrengsykler fint kan monteres opp i dette stativet. Elite Team er enkelt å sette opp og demontere, slik at du kan ta deg med deg på turer eller flytte rundt på det mellom garasjen, boden eller uteplassen hjemme. Med dette stativet kan du gjøre tekniske justeringer på sykkelen din, vedlikeholde, reparere eller vaske sykler. Mekkestativet kan justeres i høyden og når en maksimal høyde på 145 centimeter, låseklemmen gir ripefri setepinne og holder sykkelen fast. Du kan også rotere stativet 360 grader slik at du kan tilpasse vinkelen mens du mekker. Stativet er laget i aluminium og stål og har derfor lang holdbarhet.

  enkelt mekkestativ sykkel

  Sammenleggbart mekkestativ til under tusenlappen

  Barbieri To-Fots Mekkestativ er et sammenleggbart mekkestativ i svartmalt stål. Vi anbefaler produktet til deg som ønsker et mekkestativ til under tusenlappen, men som likevel er godt egnet til reparasjon, vask og vedlikehold av sykler. Stativet tåler sykler på opp til 19 kilo, noe som betyr at de fleste sykler kan festes i stativet. Barberi står på to føtter, er utstyrt med verktøysbrett og har enkle løsninger for å raskt montere opp stativet. Vekten på selve stativer er kun 5,5 kilo.

  mekkestativ sykkel test

  Enkelt, stabilt og pålitelig mekkestativ

  Dette er et enkelt, stabilt og pålitelig mekkestativ fra Barbieri, som også har en pris til under tusenlappen. I dette stativet får du muligheten til å justere høyden og armen, noe som vil gjøre mekkingen mer komfortabel. Barbieri-stativet står stabilt på tre føtter og gir det muligheten til å drive med reparasjon, vedlikehold og vask av sykler. Klemmen hvor du fester sykkelrammen har skånsomme puter som unngår unødvendige riper i rammen. For å gjøre mekkingen enda mer praktisk følger det med et minibord som du kan feste på stativet, her kan du oppebevare deler, verktøy og kjedeolje. Stativet er laget i stål, vekten er kun 5,5 kilo og mekkestativet tåler en maksimal sykkelvekt på 17 kilo. Produsenten anbefaler ikke å feste el-sykler i stativet. Når stativet ikke brukes kan du enkelt folde det sammen og gjemme det bort for å unngå at det skal ta for mye plass. Ettersom det er sammenleggbart betyr det at du fint kan ta med deg stativet hvor enn du vil.

  billig mekkestativ

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2023

  Om oss