Folsyre - Gravid kvinne sitt viktigste tilskudd

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Folsyre er en type vitamin B9 som er viktig for dannelsen av nye celler og DNA i kroppen. Spesielt gravide kvinner er anbefalt å ta tilskudd av folsyre tidlig i graviditeten for å redusere skader hos fosteret.

  Vitamin B består av flere typer, hvor folsyre er en type vitamin B9 og folat er en samlebetegnelse for flere typer av vitamin B9. Folsyre er dermed en del av folat og viktig for dannelsen av nye celler og DNA i kroppen. Spesielt gravide bør ta tilskudd av folsyre for å redusere risikoen for skader hos fosteret. Det er derfor anbefalt at gravide kvinner bør starte så tidlig som mulig å ta folsyre-tilskudd. Folsyre er kjent for å absorberes bedre i kroppen enn andre typer av folat (1).

  Selv om gravide bør ta tilskudd av folsyre er det like viktig for både barn, kvinner og menn å få i seg nok folsyre. Barn under 14 år bør ha et daglig inntak på 15 til 200 mikrogram, kvinner over 14 år bør få i seg 300 til 400 mikrogram daglig og menn over 14 år trenger 300 mikrogram daglig. Både de som planlegger graviditet, de som er gravide og ammende kvinner anbefales å ha et daglig inntak på 400 mikrogram (1). Folsyre kan man fint få i seg nok av gjennom et sunt og variert kosthold med matvarer rike på folsyre, men mange trenger også tilskudd.

  Folsyre-mangel symptomer

  Får man i seg for lite folsyre over tid kan det gi folsyremangel. Dette skjer fordi dannelse og reparasjon av DNA reduseres, som igjen fører til mindre dannelse og modning av celler i kroppen. En fint måte å sjekke nivået av folsyre på er gjennom blodprøver. Ved mangel på folsyre vil det gå utover blodcellene og føre til anemi, såkalt blodmangel. Symptomer kan være såre og tørre slimhinner, forstyrrelser i mage og tarm og hos gravide kan fosteret få skader som nevralrørsdefekter.

  Selv om mangel på og for lite folsyre er en sjeldent tilstand i Norge, kan det likevel skje. Spesielt gravide, eldre, alkolikere, Chrons sykdom, cøliaki og et dårlig kosthold kan forårsake mangel på folsyre. Vektøkning eller vektnedgang kan også gi mangel, fordi dette ofte har sammenhenger med et dårlig kosthold. Enten i form av for lite mat eller for mye usunn mat. Ved alvorlig folsyremangel bør man rådføre seg med lege og mange blir satt på tabletter og legemiddel av typen Folsyre Orifarm bestående av folsyre 1mg (milligram). For vanlige personer er det tilstrekkelig å kjøpe kosttilskudd med moderat mengde folsyre. Bivirkninger kan oppstå uansett hva man tar av medisiner eller tilskudd, og man bør derfor være nøye på å holde seg til anbefalt daglig dose.

  Matvarer og kosttilskudd som kilder til folsyre

  Tabletter, kosttilskudd eller matvarer, uansett hvilken kilde det kommer fra er folsyre viktig for alle. I tillegg til gravide som trenger folsyre på grunn av fosterets behov, har folsyre også andre viktige funksjoner for kroppen. Kroppen danner hele tiden nye blodceller og folsyre er essensielt i modning av de nye blodcellene i kroppen. I mage og tarm deler cellene seg hyppig og har et stort behov for folsyre for å opprettholde sin funksjon. Når det kommer til nerver og muskler er cellene avhengig av folsyre og trenger tilstrekkelige mengder for å fungere normalt (1). Gode kilder til folsyre gjennom kosthold og matvarer er brokkoli, spinat, bønner og belgfrukter, korn og kornprodukter, lever og leverpostei, sitrusfrukter, melk og yoghurt (1).

  Våre anbefalte produkt i 2023

  I vår guide over folsyre har vi plukket ut høykvalitets kosttilskudd. Under kan du lese mer om våre anbefalte produkter.

  Aktiv form for folsyre som er lett å absorbere for kroppen

  Et av markedets beste produkter når det kommer til kvalitet, effekt og egenskaper er Elixir Pharma Folsyre. Kosttilskuddet inneholder folsyre fra Quatrafolic som er en patentert, høykvalitets og aktiv form for folsyre som er lett å absorbere for kroppen. Produktet har høy biotilgjengelighet og en kapsel inneholder hele 400 mikrogram med folsyre. Elixir Pharma er derfor et godt valg for gravide eller ammende kvinner. Ved bruk av dette produktet kan det bidra til vevsvekst hos gravide kvinner, redusere tretthet og utmattelse og bidra til normal funksjon av immunsystemet.

  Beste Folsyre

  Bio-Folin som sikrer høyt opptak av folsyre til kvinner i fertil alder

  Pharma Nord er et av markedets mest anerkjente produsenter av kosttilskudd, med produkter som dokumenterer kvalitet, sikkerhet og effekt. Bio-Folin er også blant disse. Kosttilskuddet består av 180 tabletter hvor hver tablett inneholder 400 mikrogram folsyre i en form som sikrer høyt opptak. Produktet anbefales til kvinner i fertil alder hvor daglig dose er 1 tablett daglig fra det tidspunktet graviditeten planlegges og frem til 12. uke av svangerskapet. Ved bruk av Bio-Folin vil det spille en viktig rolle i celledelingsprosessen, vevsdannelse og normal bloddannelse hos gravide. Bio-Folin er også helt vegansk. Pharma Nord er et godt valg til deg som ønsker et prisvennlig alternativ av høyeste kvalitet.

  Test av folsyre

  Høydose folsyre til deg som planlegger eller er gravid

  Protein.no leverer kosttilskudd av høy klasse, og det samme gjelder dette tilskuddet av folsyre. Produktet er av typen høydose med 200 prosent av anbefalt daglig inntak. Med andre ord inneholder en tablett 400 mikrogram med folsyre. Produktet er vegansk og er laget av metylfolfat for å sikre best opptak i kroppen. Denne formen for folsyre er også den som naturlig finnes i de fleste matvarer, noe som gjør produktet til et naturlig og sunt valg. Protein.no sitt tilskudd med folsyre er et godt valg til gravide kvinner eller deg som planlegger å bli gravid. Her får du et vegansk produkt som vil bidra til normal vevsvekst, et sunt foster og normal celledeling. Et svært rimelige valg, men likevel et produkt av høyeste kvalitet og raskt opptak i kroppen.

  Folsyre test

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss