Test av hodelykt

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  #7

  #8

  Ikke la mørket hindre deg i å være ute i naturen! Å være ute er sunt for kropp og sjel.

  Det er ikke nødvendig å gå langs bilveien for å få lys. Stiene i skog og fjell er døgnåpne. Med en god hodelykt som sitter godt på hodet og gir mye lys er det like lett å ferdes i naturen i mørket som når det er lyst. Eller kanskje du skal reise hjem fra hytten etter at det har blitt mørkt, og trenger en hodelykt for å finne veien til bilen. Å ha med en hodelykt i tursekken, gir en ekstra sikkerhet - også på dagtid. Om vinteren blir det raskt og tidlig mørkt. Det er med andre ord mange gode grunner til å eie en hodelykt.

  Nå finnes det uendelig mange hodelykter på markedet. Det kan være frustrerende å bruke mye tid på å lete etter den beste av dem. Derfor har vi testet mange ulike hodelykter. Videre kan du lese mer om hvilke som ble best i test. Kjøp en av våre testvinnere og gjør et godt kjøp. Testen er basert på brukervennlighet, lysstyrke, vekt og batteritid. Dessuten har vi funnet noen ulike testvinnere i forskjellige kategorier. Her vil du finne et godt produkt enten du ser etter hodelykt til løping, kraftig hodelykt, hodelykt til lengre turer eller en til variert bruk. Vi har testet oppladbar hodelykt og hodelykt med batterier. Her kommer vår test av hodelykter:

  Våre anbefalte produkter i 2022 - best i test

  Beste produkt:

  Vår best i test hodelykt er SUPRABEAM MULTILYKT M6 XR. Den sitter bra, og kan strammes og tilpasses ditt hode. Hodelykten er svært brukervennlig, og har blant annet en hanskevennlig knapp. Det er praktisk at den er oppladbar (via USB C). Når den er fulladet holder hodelykten ca 2 timer, avhengig av hvilken lysstyrke den er innstilt på. Dette har du full oversikt over takket være batteriindikatoren. Lyset er godt og kraftig.

  Det er nemlig ikke nødvendigvis antall dioder som teller, men kvaliteten på dem.

  Denne lykten gir et svært godt lys, hele 2000 lumen. Den lyser 165 meter.

  Om maksimal lysstyrke skulle bli for sterk, for eksempel når du passerer andre mennesker, finnes det flere dimmemuligheter og totalt 7 lysstyrker. Lyset er nøytralt hvitt, noe som fører til bedre fargegjengivelse av omgivelsene. Vinkelen på selve lykten kan justeres opptil 60 grader. Hodelykten egner seg dermed til mange typer bruk.

  Den er støv- og vanntett. Vekten er lav, 114 gram, noe som gjør den lett på både på hodet og i sekken. Som en artig ekstra bonus, kan den også brukes som en vanlig lommelykt.

  Fenix hodelykt test

  Black Diamond hodelykt - ICON 700

  En kraftig og god hodelykt fra Black Diamond. Den lyser opp til 140 meter, med lysstyrke på 700 lumen. Med en såpass sterk hodelykt har du godt lys til ulike aktiviteter i mørket. Hodelykten bruker 4 AA-batterier, som er billige og lett å få tak i. På lengre turer uten tilgang til strøm kan det være en fordel å slippe å lade hodelykten. Batteripakken kan enten festes på hodebåndet eller puttes i lommen. Det følger med en svært lang batteriledning. Putter du batteripakken i lommen holder batteriene seg varme, og varer dermed lenger. Når du skrur på lykten vil du se en batteriindikator, som viser hvor mye batteri du har igjen. Hodelykt og batteri veier til sammen 236 gram. Hodelykten har en IPX67-sertifisering, og er vanntett til 1 meter i opp til 30 minutter. Lykten kan lyse i rundt 190 timer. Alt i alt en god lykt til lengre turer i mørket.

  Black diamond hodelykt test

  Lupine Hodelykt - Piko RX 4

  Lupine er kjent for hodelykter med sterkt lys. De sitter godt på hodet, men passer best for voksne. Gjerne også for de som har behov for noe mer en enn vanlig turlykt. For eksempel syklister, klatrere og hundekjørere. Lupine Piko RX 4 er tredje generasjon Piko, og lyser med hele 1900 lumen. Dersom du bruker maks lysstyrke holder batteriet i 1 time og 15 minutter, men dersom du stiller den inn på 40 lumen kan den holder i hele 8o timer. Perfekt på lange turer. Lykten leveres med 7,2V 3,3Ah Li-Ion SmartCore-batteri, som er oppladbart. Du ser lett hvor mye batteri som gjenstår ved hjelp av batteriindikatoren. Det finnes fem lysinnstillinger og SOS-funksjon, i tillegg til baklys. Baklyset gjør turen ekstra sikker for både deg og dine omgivelser. Du kan styre det hele med en fjernkontroll via Bluetooth. Du kan også laste ned en app for å kontrollere hodelykten. Det hele er svært brukervennlig, Knappen på lykten er plassert lett tilgjengelig, også med hansker. Totalvekten er på 220 gram, men vektpunktet er godt plasser og lykten kjennes ikke for tung. Hodelykten fungerer godt helt ned i -40 grader. Den er støt- og vanntett.

  Lupine Piko hodelykt

  LedLenser hodelykt - H8R 600 lm

  Led Lenser har produsert hodelykter i mange år, og har mange gode lykter på markedet. En av de bedre er H8R. Denne kjennes lett og behagelig på hodet, og veier kun 158 gram. Batteriet er oppladbart, via Micro USB. Du kan for eksempel bruke samme lader som du bruker til mobilen. Når batteriet er fulladet kan det holde i opptil 120 timer. Den lyser godt, 600 lumen på maks styrke. Du kan justere lyset fra bred spredning til smal lysstråle - alt etter hva som passer i situasjonen. Den lyser opp til 150 meter. Av sikkerhetsmessige årsaker har lykten et rødt lys, slik at du også synes godt bakfra. Det er veldig praktisk dersom du risikerer å møte biler eller syklister i full fart. Lykten tåler kraftig regn (IPX4).

  ledlenser h83 test

  Silva hodelykt - explore 4

  Dette er en enkel, kraftig og brukervennlig lykt. Den er vanntett (IPX7), og vil klare seg selv om du er uheldig og mister den i et vann eller en bekk. Den lyser 85 meter med 400 lumen på det sterkeste, og har mange ulike moduser. For eksempel har en nattlys og leselys. Den kan lyse hvitt, rødt eller oransje. Det røde lyset er perfekt for å bevare nattesynet, mens det oransje er ideelt for å lese kart. Hodelykten bruker 3 stk. aaa batterier. Disse er lette å få tak i. Det er også lett å ha med seg reservebatterier på tur. Batteritiden er på 30-100 timer. Den har en vekt på kun 88 gram inkludert batterier.

  Silva hodelykt test

  Hodelykter barn - Black Diamond Wiz Berry

  Også barna liker å være ute i naturen. Det er både gøy og sunt. Det er ingen vits i å sitte inne med Ipadden, selv om det er mørkt ute. Black Diamond Wiz Berry er en morsom og barnevennlig hodelykt. Det første som slår oss er at den kan lyse i alle regnbuens farger med 30 lumen. Lyser kan også dimmes, og fokuset kan justeres. På den lengste kan den lyse opp til 20 meter. I tillegg kan den også brukes opp-ned, slik at barna ikke trenger å tenke over hvilken vei de tar den på. Den gir en ekstra sikkerhet for barna, ved at den er IPX4-sertifisert - slik at den fint kan brukes i regn. I tillegg er batterikassen CPSIA-sertifisert. Hodelykten fra Black Diamond brukes 2 AAA-battier (inkludert), slik at den raskt blir klar til bruk. Om barna skulle glemme å skru den av, skrur den seg automatisk av etter to timer. Med nye batterier holder den i 120 timer.

  Black diamond hodelykt test

  For den proffe - Lupine Betty RX 7 SmartCore

  I det siste har det kommet stadig flere ekstremt kraftige hodelykter på markedet. I noen sammenhenger er det nødvendig med ekstra sterkt lys, for eksempel for de som arbeider i mørket, eller driver med aktiviteter på fritiden der man bør ha kraftig lys. For eksempel ute i villmarken. Eller dersom du bare et litt ekstra mørkredd. Med denne hodelykten fra Lupine kan du lyse opp hele skogen eller fjellet omkring deg. Beveger du seg i raskt tempo (for eksempel på sykkel) er det viktig å kunne ha oversikt over omgivelsene, på både kort og lang avstand. Den lyser hele 310 meter. Hvis ønskelig kan lykten festes til sykkel, hundeslede eller lignende. Hodelykten har en maks lysstyrke på hele 5000 lumen, men kan også dimmes ned til 30 lumen. Den har 11 justeringsmuligheter, i tillegg til en SOS-funksjon. Dette kan styres med en fjernkontroll via Bluetooth.

  En såpass kraftig lykt krever selvsagt et kraftig batteri, som veier 430 gram. Men det slipper du heldigvis å ha på hodet. Det får enkelt plass i en lomme, og ledningen mellom lykt på batteri er på hele 120 cm. Batteriet tåler - 40 grader. Du ser enkelt hvor mye batteri som gjenstår takket være batteriindikatoren. Siden batteriet har et lys, kan det brukes som baklys. Det følger med en lader (Lupine Charger One) og i tillegg en lader for sigarettuttak i bilen. Selve hodelykten veier kun 150 gram. Den sitter godt på hodet, med brede og justerbare reimer. Hodelykten har en vanntetthet på IP 68, og en batteritid på 2-310 timer (avhengig av lysstyrke).

  Lupine hodelykt test

  Hodelykt løping - Silva Cross Trail 6x

  Når man skal løpe i mørket er det viktig med nok lys for å ikke snuble. Det er også viktig at lykten lyser langt fram, siden man beveger seg relativ hurtig. Til løping er det også spesielt viktig at lykten sitter godt på hodet og at den har en lav vekt. Silva Cross Trail 6x er den lettest lykten i Silva sin Cross Trail 6-serie. Den veier 163 gram inkludert batteri (78 gram uten batteri). Den lyser godt, med sine 600 lumen og  intelligent Light® og flow light teknologi, som optimaliserer lysmønsteret og gjør det sømløst. Du kan velge mellom lysstyrkene lav, medium, sterk og blink. Lykten kan lyse hele 140 meter, noe som er svært praktisk når man beveger seg raskt, for eksempel ved jogging. Lykten kan gjerne brukes til andre typer sport og aktivitet, for eksempel sykkel og ski. I tillegg til å kunne festes på hodet som en vanlig hodelykt, kan den også festes til en hjelm eller til sykkelstyret. Du kan også bruke den som en helt vanlig hodelykt til vanlige gåturer. Det er altså en svært allsidig lykt. Den tåler kraftig regnvær (IPX5).

  Batteriet (2.0Ah LiPo) er oppladbart via USB. Dette ligger i en batterikasse med multifeste via borrelås. Batteritiden er på 2,5-13 timer, avhengig av hvor sterkt lys du bruker. Det er en batteriindikator, som viser hvor mye batteri som gjenstår. På den måten slipper du uønskete overraskelser. Dersom du ønsker samme gode egenskaper, men dobbel batteripakke anbefaler vi Silva Cross Trail 6 Ultra. Da kan du forlenge batteritiden ved å ta med noen ekstra AA-batterier.

  silva cross trail test

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss