Test av hagle - her er årets vinner

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  Nettopp fullført jegerprøven og ønsker deg hagle? Eller har du jakta lenge og leter etter en oppgradering? Det finnes mange hagler å velge mellom - alt fra halvautomatisk hagle eller pumpehagle, til baikal hagle og beretta hagle.

  Når det skal investeres i en ny hagle, finnes det flere ting å ta hensyn til. Hva skal du jakte, hvor skal du jakte og hvordan liker du å jakte? En konkurranseskytter vil nok komme med helt andre råd enn en fuglejeger, men til syvende og sist handler det mest om egne preferanser.

  I denne testen skal vi gjennomgå de beste haglene i år, samt gi deg andre gode tips knyttet til valg av hagle. Les videre for å finne din neste jaktvenn!

  Husk dette når du skal velge ny hagle

  Det er alltid en god idé å teste ut ulike hagler selv, før du bestemmer deg for hvilken type du ønsker å kjøpe. Da er det lettere å finne ut hva som passer for deg og din kropp. Hagler har forskjellig lengde og høyde på kolben, noe som er med på å avgjøre din skytestilling. Hvis lengden eller høyden ikke er rett for deg, vil du få feil anlegg.

  Som en generell regel kan vi si at lengden på kolben skal være lik lengden fra din albuegrop til pekefingerens ytterste ledd. Høyden bør være slik at du får kinnet godt mot kolben, uten at den presser for hardt. Dette er viktig for siktelinja. Dessuten er også størrelse og vekt viktige vurderinger å ta for både sikt og komfortabilitet.

  Våre anbefalte produkt i 2022

  På Skitt Jakt finner du en rekke galger i forskjellige utførelser og kaliber. Der kan du bla deg gjennom over- og underhagler, side by side, halvauto-hagler og pumpehagler. Usikker på hvor du bør begynne?

  Best på pris: Huglu Renova Composite

  Er du på jakt etter en hagle til en uslåelig pris? Da vil du komme langt med Huglu Renova Composite. Her får du en inertia-drevet halvautomatisk hagle, hvor prinsippet (utviklet av Benelli) drives av rekylkraften fra avfyringen av hagleladningen. Modellen passer godt sammen med M-12 lyddemperen fra A-TEC. Den har et kort løp på 47 cm, veier 2,95 kilo og leveres med 5 choker.

  billig hagle

  Beste produkt: Winchester SX4 Silver Performance

  Lyst på en hagle som legenden, Rainero Testa allerede har satt 2 verdensrekorder med? Da bør du velge vår favoritthagle for 2020, Winchester SX4 Silver. Dette er arvtageren til SX3 Red Performance. Hagla kommer i nytt design med en lavere vekt, en kraftigere ladearm, med en større boltutløser og enda bedre plass inni avtrekkerbøylen.

  hagle test vinner

  Beste sportsvåpen: Winchester SX3 Ultimate Sporting Adj

  Selv om Winchester SX3 Utlimate Sporting Adj er kjent for både topp ytelse og stabilitet, er dette først og fremst et helt fantastisk sportsvåpen. Her får du en hagle på 3,4 kg, med et 76 cm løp - som tar det meste av ammunisjon uten problemer. Det betyr at du kan bruke alt fra leirduepatroner til kraftige magnumpatroner. Hagla er belagt med Perma-Cote UT, for rustbeskyttelse, har en fullt justerbar stokk og en forlenget boltutløpser og ladearm.

  halvautomat hagle

  Perfekt for kvinnelige jegere: Beretta 691 I Vittoria

  Kvinner og menn er bygd forskjellig, og vil derfor ofte nyte godt av litt ulike hagler på jakt. I lang tid har markedet vært mer tilpasset menn enn kvinner, men nå begynner ting å snu for alvor. Hvis du er kvinne og ser etter en hagle vil Beretta 691 I Vittoria kanskje passe deg midt i blinken. Designet er elegant og tidløst, modellen veier 3,35 kilo, løpslengden er på 66 cm og kolbelengden er på 335. hagla er automatisk og har en enkel avtrekker.

  Beretta hagle test

  Best for juniorer: Altay Classic RH Compact

  Er du en junior-jeger eller en junior-skytter vil en Altay Classic RH Compact passe perfekt for deg. Her får du en komplett hagle på 3 kilo, med en løpslengde på 66 cm og en kolbelengde på 340. Hagla har en enkel avtrekker, og en automatisk sikring m/løpsvelger. Et flott våpen til en god pris for juniorer.

  Sportshagle for barn

  Er alle våpen godkjent for jakt?

  Det finnes mange regler for hvilke våpen du kan bruke til jakt. De finner du i våpenforskriften. Skal du bruke hagle eller rifle til jakt kan du kun bruke våpen med lading av krutt. Dette gjelder under ordinær jakt. Helautomatiske våpen eller halvautomatiske våpen, som har militært preg, får man ikke lov til å benytte seg av.

  Bør du kjøpe eller låne hagle?

  Det kan være kostbart å investere i jaktvåpen av god kvalitet. Gode hagler kan koste noen tusenlapper, eller flere titalls tusen om du virkelig skal ha de beste modellene. Derfor er det mange som lurer på om de kanskje heller bare bør låne en hagle av venner og bekjente.

  Det er fullt lovlig å låne våpen av andre, så lenge du selv har lovlig rett til å ha våpenet. Det kan være fornuftig å låne et våpen de første gangene man drar på jakt, slik at du lettere kan bli kjent med hvilke typer hagler som passer for deg. Skal du jakte mer, kan det lønne seg å eie et eget våpen, spesielt fordi reglene for utlån er ganske strenge.

  Kan alle kjøpe hagle?

  Lurer du på hvem som har lov til å kjøpe og eie hagler i Norge? Dersom du har tatt jegerprøven, går det som regel greit å kjøpe godkjente jaktvåpen her til lands. Likevel er det viktig å huske på at de som har prikker på rullebladet kan måtte ende opp med å bli nektet tilgang til våpen.

  Her kommer det an på hva man har gjort, men ofte vil folk dømt for vold ikke få lov til å kjøpe eller eie hagler. Er man psykisk ustabil, kan det også være utfordrende å kjøpe våpen. Søknadsskjema for våpenkjøp kan du få hos politiet. Det er for de aller fleste en relativt enkel søkeprosess, og en mottar godkjenning innenfor rimelighetens grenser.

  Klar for et nytt jaktvåpen?

  En jakt hagle er fin å ha med seg på tur, da det av mange regnes som det beste våpenet til aktiviteten. Det er allikevel viktig å nøye overveie valget, noe informasjonen i denne testen forhåpentligvis har hjulpet deg med å gjøre.

  Har du oppdaget noen hagler som kan passe for deg i denne artikkelen? Eller ønsker du å titte videre? På nettsiden til Skitt Fiske finner du mange modeller som kan passe for alle typer jegere. Ta en runde i nettbutikken deres, så finner du nok noe for deg.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2023

  Om oss