Helly Hansen

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  I mer enn 140 år har Helly Hansen bidratt med klær som tåler alt slags vær, og har idag blitt et internasjonalt, kjent merkenavn. Selskapet produserer alt fra fritidsklær og regntøy, til arbeidstøy og verneutstyr. I tillegg har de vært en populær aktør innen bekledning til fiske, seiling og ski fra start.

  De blir ansett som det beste utstyret for profesjonelle skiutøvere. De har vunnet flere priser for produkter og nye innovasjoner, og er i dag fortsatt svært populære da de har et bredt utvalg som kan kjøpes i butikker verden over, i tillegg til i Helly Hansen nettbutikk.

  En norsk familiebedrift

  Med erfaring fra havets utfordringer siden han var 15 år, bestemte sjøkapteinen Helly Juell Hansen seg for å starte en tekstilforretning i Moss i 1877. Det som den gang het Helly J. Hansens Oljeklædefabrik, ble startet med et ønske om å beskytte folk fra norske værelementer.

  Sammen med sin kone Margethe lanserte de vanntette oljeskinnsjakker, bukser, sydvester og presenninger laget av grovt lin dynket i linolje. Under Paris Expo i 1878, vant HH "Diploma for Ecxellence", noe som etterhvert førte til at produktene begynte å bli eksportert.

  Etter Juell's død i 1914 og frem til 1941, tok sønnen hans som over familiebedriften, før den går videre i arv til Leiv Helly-Hansen. Tekstilbedriften var eid av Helly Hansen-familien helt frem til 1980-årene hvor det ble solgt til Nora Industrier. Fra 1997 har selskapet vært utenlandseid, da det internasjonale selskapet Investcorp tok over.

  I dag eies det av Canadian Tire Corporation og salg og markedsføring har blitt en viktig del av selskapet. Produksjonen av alt utstyr foregikk lenge i Moss, men i dag er det meste laget i Asia og Øst-Europa. Selskapet har vært basert i Moss siden det ble startet opp og helt frem til 2009, men nå ligger hovedkontoret til Helly Hansen i Oslo, Vika.

  Teknologiske gjennombrudd

  Helly Hansen har utviklet flere tekstiler som de har brukt for å lage sine banebrytende produkter som tåler de mest ekstreme værtilfellene. På 1920-tallet lanserte de Linox som er et skinnende stoff som ikke klebrer. Tiåret senere, i 1931, ble Lin-O-Let introdusert. Dette lette og tynne materialet var vannavstøtende og ble brukt til å lage klær til dame og barn i flere forskjellige farger.

  I 1949 ble Helox, en tynn PVC-plast utviklet, og førte til et gjennombrudd for selskapet. Dette var et stoff som ble sydd inn i vanntette jakker og luer, noe som ble svært godt tatt imot av folket. Videre ble Helox utviklet til Plarex, som ble et mer slitesterkt materiale som ble brukt til å lage Helly Hansen arbeidsklær.

  I 1961, inngikk Helly Hansen et samarbeid med Norsk Fiberpels, og lanserte vanntett tøy fôret med fiberpels, et materiale som varmet og isolerte godt. Disse produktene ble svært populære blant tømrerarbeidere. På 70-tallet ble nok en gang et nytt stoff utviklet og tatt i bruk, og denne gangen var det et stoff som avledet fuktighet og holdt kroppen både varm og tørr.

  Lifa er navnet på stoffet som ble utviklet av italienske forskere som spant polypropylene fibere fra garn. Dette stoffets egenskaper passet perfekt til bruk innerst rett på kroppen og ble utgangspunktet for lag på lag bekledning hvor man hadde fiberpels og yttertøy utenpå for isolering og beskyttelse. På 80-tallet ble Helly Tech introdusert, da HH satte seg et nytt mål, å lage arbeidstøy som tålte utfordringene til de som arbeider offshore. Det pustende og vanntette materialet, slapp ut vanndamp gjennom små hull, uten at vann kunne trenge inn.

  Populære produkter

  Siden det ble startet i 1877, har Helly Hansen vært en stor, internasjonal kjent produsent av regntøy, fritidstøy arbeidstøy og sportsbekledning. I en periode på 90-tallet hvor etterspørselen av en spesiell type Helly Hansen vinterjakke steg til værs blant arbeiderklasse-ungdom i England. I Norge har man lenge kunne se den kjente HH logoen enten man er en tur på fjellet, på ski eller på båttur, og en Helly Hansen seilerjakke er alltid å se om sommeren. Under kan du se noen av de populære produktene som finnes på nett nå.

  Galway Parka Men's

  En Helly hansen dunjakke er alltid et sikkert valg, og perfekt til deg som ønsker en varm og deilig allværsjakke. Galway Parka Men's er en Helly Hansen parkas til herre som er designet for å være varm selv om vinteren med et ekstra isolasjonslag. Jakken er utrustet med en stor hette kledd med fiberpels som stenger vinden ute. I tillegg er det refleks på armene slik at du blir sett i den mørke sesongen, samtidig som den har et stilsikkert, enkelt design.

  Women's Moss Rain Coat

  Women's Moss Rain Coat er en Helly Hansen regnjakke til dame som passer bra til byliv og pendling. Den lange modellen er en av bestselgerne, og er laget av Helly Tech- materialet som er både vindtett og vanntett. Jakken varmer godt og fint brukes kan brukes store deler av året.

  Kids Lifa Merino Set

  Kids Lifa Merino Set er det perfekte ullundertøyet til de minste. Stoffet klør ikke, og med sin 2-lags kombinasjon av 100% merinoull på yttersiden og det unike Lifa-materialet på innersiden, vil barnet holde seg tørr og varm. Settet er laget av et lett materiale og er satt inn med Polartec-fleece på knær og albuer.

  Helly Hansen er typisk norsk

  Enten det er en Helly Hansen jakke til fritidsbruk eller arbeidsklær som du legger i handlekurven, så kjøper du noe som er typisk norsk. Helly Hansen og Norge er på mange måter bundet sammen, og vi tenker fort på norsk kultur når vi ser dette klesmerket. Innen klesbransjen er det ikke mange andre merker i Norge gjennom årene som kan si å ha befestet seg en slik posisjon hos forbrukerne.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: