Sykkelrulle test 2023 – Se våre anbefalinger

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  #6

  Er du på jakt etter en sykkelrulle men usikker på hvilken som passer for deg?

  Da er du kommet til riktig sted.

  En sykkelrulle er et svært oppfinnsomt hjelpemiddel alle syklister bare må ha for å kunne sykle året rundt.

  Sykkelrulla festes til sykkelen, slik at motstanden kan justeres og en kan sykle innendørs, på din vanlig sykkel.  Har du liten plass hjemme?  Da kan du finne plass for en sykkelrulle uansett. Det tar nemlig ikke mer plass enn en kurv med brukte sykkelklær.  Med sykkelrulla har du en egen ergometersykkel eller spinningsykkel parat når snøen laver ned utenfor. Men den kan også brukes for å jevne ut treningen når man ellers har mye å gjøre. Da kan man til og med koble til en annen sykkel kun for dette formålet, enten man er en svoren terrengsyklist eller landeveisrytter. Sykkelrulle er et godt alternativ til spinning, noe man kan gjøre i ro og mak fra sitt eget hjem.

  Vi har sett på mange sykkelruller opp gjennom tiden, og gjort våre egne vurderinger av dem i en egen sykkelrulle test. Den teknologiske utviklingen har gått utrolig fort, og derfor er det mange nye ting man kan koble til sykkelrulla, som wattmåler og egen pulsklokke. Det er like viktig i dag hva slags operativt system som rulla er knyttet til, enn hvordan utformingen på den er.  I denne artikkelen skal vi se på noen gode alternativer og sykkelrulle vi mener er vinner av vår test. Det baserer seg på kvalitet, enkelhet, fleksibilitet og selvfølgelig rimelig pris.  Hvor enkelt er det for deg å komme i gang?  Det er kanskje et spørsmål du også stiller deg. Enten du går for Tacx eller Elite sykkelrulle, har begge hver sine fordeler. Bkool sykkelrulle er billige alternativ, men på langt nær like proppet med funksjoner. Men Kickr er et merke som blir mer og mer populært. Bli med å se hva vi fant ut.

  Syklist ser utover havet

  Hva kjennetegner en god sykkelrulle?

  Det er ofte snakk om støy, når man snakker om sykkelruller. Når man kobler til motstanden på en sykkelrulle, vil mange oppleve at den bråker en del. Det er kanskje ikke populært blant beboerne, spesielt om man bor i blokk.  Det andre forbrukere lurer på, handler om de mekaniske detaljene. Er den enkel å koble til og kan man bruke hvilken som helst sykkel. Er det vanskelig å koble sykkelen opp til rulla med hurtiglåsen eller er det såre enkelt?

  Dette er noe som folk lurer på, og det viktigste er tross alt å huske å låse sykkelen med koblingen. På den måten kan ikke sykkelen velte mens man trår sine tunge tråkk. Det som likevel er mest etterspurt, er de tekniske detaljene. En god sykkelrulle må ha noen egenskaper som gjør treningen bedre. Den bør kunne lastes til en egen app, og hvor man kan kjøre programmer og intervaller via egne utvalgte løyper. Kan man i tillegg koble hele opplevelsen inn på video (enten animerte eller virtuelle), hvor man får opp wattmåling, fart, distanse, frekvens, kadens også videre – ja da er man klar for enda en økt på sykkelrullen.

  Det som er bra med dette, er for at man skal kunne analysere og se forbedringer. Kanskje klarer man den tunge bakken med 6% stigning på 20 minutter første gang, men neste gang på 17 minutt? Her kan man teste seg mot andre og følge med på at formen øker og øker.  Det betyr at uansett om du liker terrengsykling eller landevei, så kan du montere den sykkelen du føler passer best.  Det finnes også andre typer sykkelruller, for eksempel balanserullen. Her er sykkelen helt frittstående, samtidig som begge hjul sirkulerer på hvert sitt fritt-monterte hjul. Balanserullen er 100% manuelt driftet.  For de som er virkelig proffe finnes også tredemøller for sykkel. Dette krever ett stort rom med betonggulv, men denne er helt klart dyrere enn de sykkelrullene vi skal se på her.

  Sykkeldeler på bord

  Best i test: Våre vinnere

  Toppmodell Wahoo - Kickr

  Det er som er vurderingens produktvinner. Test av denne sykkelrullen gir oss en helhetlig vinner på grunn av kvalitet og pris. Den har alle fasetter som trengs for innendørs sykkeltrening, noe spesialistene mener er vel så god som sykling på landeveien. I forhold til Elite sykkelrulle, har denne for eksempel flere stigningsnivå og bedre motstand. Sykkelrullen er laget i robust materiale, med et svinghjul som simulerer tregheten i tråkket man opplever på landeveien.  Wahoo Kickr gir deg en interaktiv måling på hvor du bør ligge på oksygenmetning uten å stivne og du kan trene sprint med opp til 1800 Watt i tråkket. Med denne rulla får du simulerte klatringer på opptil 16% akkurat som i Alpene. Med Bluetooth og egen treningsplattform kan du koble til Zwift eller TrainerRoad program og sykle online mot andre eller dine tidligere tider.

  Med Wahoo Kickr får du også følelsen av motvind, og du kan kjenne hvordan det føles å sykle i vifte med proffene. Kickr dekker rett og slett alle behovene man trenger for å finne den ekte klassiker følelsen. 

  Sykkelrulle best i test Wahoo kickr core

  Elite Arion Mag - rulle

  Ønsker du en klassisk rulle kontra en fastmontert trainer er Elite Arion Mag et godt valg.

  Dette er en solid rulle som er passer sykler med vanlige mål.

  Hvis du ikke har trent på en rulle før skal det sies at innlæringsperioden er noe krevendes. Hvis du vil ha et hjelpemiddel for en chill treningsøkt innendørs bør en da heller kjøpe en trainer rulle som f.eks et av de anbefalte Wahoo produktene.

  For de som har rullet før eller er villig til å gå igjennom en time eller to med øving før en kan trene komfortabelt er dette et godt valg.

  Elite arion

  Enkel rulle med zwift støtte

  En enkel men god rulle fra Elite med max watt på 900. Den gir god for prisen selvom den er relativt dyr i Norge. Den vil holde i tusenvis av kilometer og med Zwift støtte får en mye morro utav den.

  Den er relativt enkel i bruk og trenger ikke kalibrering.

  Elite Qubo Power Mag Smart B+

  En enkel og grei sykkelrulle fra Kinetic

  Kinetic leverer bra på mange punkter med sin "Road machine smart". Den er integrert med Kinetics egen app (Kinetic fit), så det kreves ingen ekstra sensorer. Er ellers enkel i men har ikke fullt så smarte sensorer som Wahoo og Tacx sine modeller. For dem som ønsker en rimeligere rulle er dette et godt valg.

  • Zwift kompatibel

  Den krever noe kalibrering som gjøres enkelt gjennom Kinetic appen. Vi anbefaler at hjulene er fyllt til rundt 100psi.

  Hydraulisk trommel

  Vi liker veldig godt Kinetics hydrauliske trommel. Kontra ruller med magnetisk motsand gir dette mer realistisk feedback.

  kinetic sykkelrulle

  Kickr Snap har alt en syklist trenger

  Selv om denne sykkelrullen heter Snap, kommer denne som høyt opp i vår best i test vurdering. Mange eksperter anbefaler denne sykkelrulla fordi man kan gjøre alt dra sprint til intervalltrening på den. 

  Den er en eldre modell og er derfor billigere enn modellene over. Om du vil ha det nyeste nye bør derfor ikke kjøpe denne. Er ellers et godt alternativ for de som vil ha en litt rimeligere modell. Knyttet til Wahoo Fitness kan man måle puls, fart, kadens og distanse for å finne forbedringer eller utfordringer. Selv om den ikke er like frittstående som en balanserulle, så får syklisten mye for pengene her. Dette er en svært stillegående sykkelrulle med mange fordeler.

  Sykkelrulle anbefaling

  Hvordan bruker jeg sykkelrulle?

  Det eneste man trenger å gjøre er å koble fra bakhjulet, og koble sykkelen til treningsrulla. Da slipper du til og med å tenke på slitasje av dekket, noe som vil gjøre opplevelsen enda bedre. Og som vil gi en stillegående sykkelrulle. Nå er sykkelen din blitt en helårs treningskompis. Sykkelrulle med video fra ekte sykkelritt er det som trigger mange til å komme i gang. Koble opp treningsprogrammet og bruk enten pulsmåler rundt brystet eller på armen.

  Da har du alt som skal til for å komme i gang. Denne sykkelrullen har wattmåler og derfor synes vi den er den beste sykkelrullen på markedet i dag. Dette var vår enkle sykkelrulletest. 

  Syklist på landevei

  Sykkelrulle eller spinningsykkel

  Det er ingen fullstendig fasit på hva man bør gå for når man elsker å sykle. Mange velger å ha gode alternativer til de fleste situasjoner, men dersom valget står mellom sykkelrulle og spinningsykkel, så er det noen ting man bør tenke på. En sykkelrulle kan man montere opp hurtig og den veier så å si ingenting. Men man trenger en sykkel. Derfor er sykkelrulla kun et alternativ om man allerede har en sykkel man kan montere på. Likevel er en sykkelrulle mye enklere å håndtere enn en spinningsykkel. En slik spinningsykkel veier mye mer enn sykkelrulla og man bør ha en dedikert plass for den. Sykkelrullen kan du tross alt ta med ut i hagen for den saks skyld.  Ett annet alternativ er likevel å gå på spinning-timer i et treningsstudio. Her vil man kunne trene sammen med andre i et opplegg tilegnet for syklister. Men husk at har du montert opp sykkelrulla, kan du få like gode treningsopplegg fra appen du kobler til. Det har lenge vært Elite og Tacx Flow, Satori eller Fortius sykkelrulle mange syklister foretrakk. Men vi mener du fortjener bedre. Med Wahoo Fitness sin Kickr Core vil du få alt du trenger for å komme i kjempeform til sesongen starter. Du kan nå sammenligne deg med puncheurer, fjellgeiter og kraftspurtere som Kristoff og co. 

  Til slutt - hva ville vi valgt?

  Vi har sett på sykkelruller fra forskjellige produsenter. Tacx og Elite sykkelrulle har lenge ledet an markedet i Norge, men i 2022 er det andre merker som hevder seg. Det er ingen hemmelighet at det er Wahoo Kickr Core fra Wahoo Fitness som vinner denne kåringen fra oss. Og det er mange grunner til det, foruten den rimelige prisen. Hva man får med på kjøpet er en stillegående sykkelrulle koblet direkte på ramma med hurtiglås. Her kan man komme fort i form med flere stigninger, større motstand og mer intuitivt oppsett.  Med mange funksjoner og tilkobling til en rekke treningsprogram og løyper vil ikke formen bli svekket selv gjennom en lang vinter eller som alternativ på travle dager. 

  Se også ergometersykkel test og zwift sykler.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss