Kelp - Kosttilskudd til deg som ønsker vektkontroll

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Ascophyllum nodosum på fagspråket eller Kelp på "norsk" er rik på jod, øker blant annet forbrenningen din ved å stimulere stoffskiftet og brukes av mange som et kosttilskudd til deg som ønsker vektkontroll.

  Kelp finnes i både pulver og tabletter, og kan kjøpes på de fleste helsekostbutikker. Pulveret eller tablettene inneholder mye jod, og jod bidrar til normalt stoffskifte, nervesystemets normale funksjon, opprettholde normal hud, normal produksjon av skjoldbruskkjertel-hormoner og til normal funksjon av skjoldbruskkjertelen. Kelp har flere bruksområder som blant annet at økt forbrenning ved å stimulere stoffskiftet, og brukes derfor ofte som kosttilskudd for vektkontroll. Det er viktig å merke seg at kelp hjelper deg med å gå ned i vekt sammen med et sunt kosthold. Kalt er rik på natrium og kalsium som er bra for leddene, og natrium styrker også opptaket av kalsium. I tillegg hjelper kelp deg med å opprettholde optimal fordøyelse og til vedlikehold av tarmfunksjonen.

  Kosttilskuddet kelp blir ofte produsert av en spesiell tang fra Nord-Norge, denne tangen inneholder mer enn 30 lettopptakelige mineraler og er naturlig rik på blant annet jod, kalsium, magnesium, jern, fosfor, selen- og vitamin A, C, B, E og K. Det inneholder naturlig jod.

  Dersom du har et naturlig sunt kosthold, trenger du ikke å ta kosttilskudd, men på tross av et godt kosthold kan man likevel trenge tilskudd av for eksempel jod i Kelp-tabletter eller -pulver. De som kan trenge tilskudd av jod, som du får gjennom kelp, er for eksempel jenter i ungdomsårene og unge kvinner i fertil alder. Alle fertile kvinner anbefales å ta et kosttilskudd med 100 mikrogram jod hvis de spiser for lite meieriprodukter eller spiser lite mager fisk. Gravide og ammende kvinner har også et økt behov for jod, og de anbefales å ta tilskudd med 150 mikrogram jod daglig hvis de får i seg for lite meieriprodukter, yoghurt eller mager saltvannsfisk. Mennesker med for laktoseintoleranse eller annen matallergi kan også bli anbefalt å ta jod, i tillegg til vegetarianere eller veganere som hverken spiser meieriprodukter eller fisk. Har du et ensidig kosthold kan det også være smart å ta kelp som kosttilskudd.

  Våre anbefalte produkt i 2021

  Vi har plukket ut anbefalte produkter innen Kelp, i både pulverform og tabletter. Når det gjelder alle produktene er det viktig å merke seg at kosttilskuddet ikke skal erstatte et normalt kosthold, men kun være tilskudd i kosten din.

  Kelp fra Island, naturlig rik på jod

  Solaray Kelp er fra Island, og er laget som små tabletter og lette å svelge. Tablettene er naturlig rike på jod, som igjen bidrar til normal produksjon av skjoldbruskhormoner og skjoldbruskkjertelen. Jod er også bra for normal kognitiv funksjon som innlæringsevne og hukommelse, og er viktig for kroppens energiomsetning og forbrenning. Kelp, blir på norsk kalt tare, er store brunalger som vokser langs kystlinjer hvor vannet er rikt på mineraler, som gjør at kelp er naturlig rik på jod. Det finnes over 1500 arter brunalger i verden, og i Solaray Kelp blir det brukt kelp fra Nord-Atlanteren utenfor Island.  

  Denne boksen fra Solaray inneholder 90 tabletter, og det er anbefalt å ta 1 tablett daglig. Hver tablett inneholder 45 milligram kelp med 225 µg jod (150 % av RI*).

  Kelp best i test

  200 tabletter med kelpasan

  Kelpasan er en annen variant av Kelp. Dette produktet er standardisert på mengden jod, 50 mcg per tablett, 200 mcg per daglige dose som er fire tabletter. Tablettene bidrar til å støtte stoffskiftet og til normal skjoldbruskkjertelens funksjon. I dette produktet er økologisk dyrkning av planter og urter med vitenskapelig kontroll av når planene er på sitt beste gjennomført. I tillegg til en skånsom innhøsting som er gjort for hånd som sikrer at A.Vogel sitt produkt har høy kvalitet.

  A.Vogel Kelpasan inneholder 200 tabletter, hvor anbefalt daglig dose er 4 tabletter daglig.

  sea kelp tabletter

  Økologisk kelp i pulverformat

  Mothert Earth leverer her 125 gram økologisk kelp i pulver. Pulveret er rikt på mineraler og vitaminer som fosfor, kalsium, natrium, sink, vitamin A, B, C og E, som algene har absorbert fra vannet rundt. Tare er kjent for å være en av de mest mineralrike matvarene som finnes, fordi den fremfor alt er rik på jod.

  Pulveret kan drysses over i salater, supper eller brukes som krydder i matlagingen. Dette gjør at du får en krydret sjøsmak i maten din. Du kan også blande pulveret i vann eller juice som du drikker. Uansett vil kroppen din få i seg næringen gjennom at du bruker det i maten eller drikken. En enkel måte å få i seg pulveret på er å blande en halv teskje tangpulver i smoothie, da unngår du den verste smaken.

  Pulveret fra Mother Earth er laget av tørkede kombualger og kelp. Tørkede kombualger er en brunalge som vokser i varme, næringsrike, grunne farvann i kystområder. De vokser raskt og noen arter kan bli opptil 80 meter høye. Dette gjør at de er enkle å høste inn, og har flere bruksområder. I denne sammenheng er tare navnet på den tørkede og malte kombinasjonen, som her tilslutt kommer i pulverformat.

  kelp ascophyllum nodosum

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg: