Ellipsemaskin / crosstrainer - En god måte å komme i form på

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  Med ellipsemaskin eller crosstrainer kan du få de samme bevegelsesmønstrene som når du går eller løper, på en mer skånsom måte, men fortsatt effektiv treningsform. .

  Hvis du er "ny" som løper eller skadet etter for mye løping, kan ellipsemaskinen være et godt alternativ for deg. På ellipsemaskinen kan du få god og effektiv trening for hele kroppen, uten at belastninger på leddene blir for store. Nettopp fordi du unngår støtene du får når du løper, du kan her trene uten for mye trykk på spesielt knær og hofte. Ellipsetrening er også effektiv ved vektnedgang eller som oppvarming før styrkeøkt.

  En ellipsemaskin bidrar til at du får trent hele kroppen på trening, og du vil da også forbrenne flere kalorier. Armene og benene brukes til å holde bevegelse. Armene holdes i håndtakene, skyves og trekkes når du beveger pedalene. Her får du da trent både bryst og skuldre. Når du beveger pedalene med føttene gir det god trening for blant annet setemusklene. Med en ellipsemaskin får du en tilpasningsdyktig maskin, som er av de apparatene hvor du kan skreddersy øktene for målrettet trening av de spesifikke muskelgruppene etter behov.

  Du trener også kjernemuskulaturen ved å slippe håndtakene, og engasjerer da magemusklene fordi du må balansere deg. Ved å variere teknikken som da gir ulike utslag på bruk av muskelgrupper. Tråkker du bakover er det fremsiden av lårmuskulaturen som får kjørt seg. Ellipsemaskin muskelgrupper gir dermed effekt på store deler av kroppen.

  Forslag til ellipsemaskin treningsprogram kan være etterligning av rask gåtur, løpetur eller utfordrende trappegang som er en effektiv treningsform, du kan her sette deg et mål om å gå/løpe raskt i for eksempel 10 til 30 minutter. Du kan også kjøre intervallbasert trening, det er mulig å variere motstanden og hastigheten på maskinen, og her kan du for eksempel velge å kjøre 4x4 minutters intervaller, som gir god effekt på utholdenheten. Ellipsemaskin trening er dermed en effektiv treningsform, og mindre belastende, noe som kan passe alle. Teknikken vil bli mer riktig etter hvert som du blir vant til treningsformen.

  Ellipsetrening er en populær treningsform, og brukes både av menn og kvinner, i alle aldre. Løpere som er skadet velger å gjennomføre alternativ trening med en ellipsemaskin.

  Ellipsemaskin vs tredemølle er dermed ut i fra smak og behag, men du kan fint kombinere begge to for variasjon og skadeforebygging. Tredemølle er en hardere treningsvariant for ben.

  Våre anbefalte produkt i 2023

  Som vi ser er det mange maskiner og velge mellom, og det vi anbefaler å velge en som er riktig for deg. Under følger de vi mener er våre anbefalte produkter for 2023. Uavhengig av valg er det det du trener som avgjør resultatet i trening.

  #1 - Beste produkt: Schwinn Airdyne AD8

  I en ellipsemaskin fra Schwinn Airdyne AD8 er en maskin med pedaler, sete og armer. Her får du en computer med LCD display, mottager for pulsbelte og ni treningsprogrammer med: wattstyrt program, kaloriforbruk, tid, distanse, nedtellingsfunksjon, hastighet, watt, tråkkfrekvensy og to forhåndsprogrammerte løyper. I tillegg til trådløs pulsmottaker.

  Maskinen har også motstandsystemer med luft, uendelig motstand og motorisert motstandsjustering. Du kan også justere setet både horisontalt og vertikalt. Det er høydejustering av ben, justerbare støtteben, transporthjul og flaskeholder.

  Den kan ligne noe på en spinningsykkel, men dette er altså en kombinasjon av en crosstrainer og trimsykkel. Du bestemmer selv hvor tung treningen skal være ved å velge motstand, og om du vil ha mest på armene eller bena. Lungene får kjørt seg uansett. Den tar lite plass og er enkel å bruke.  

  Schwinn ellipsemaskin

  #2 - Bowflex MaxTrainer M3

  Her får du en høykvalitets crosstraner for både kondisjons- og forbrenningstrening hjemme til å bruke når du vil. Bowflex er en allsidig maskin med mange muligheter for variasjon. Det er opp til deg å velge hvor og hvilken muskelgruppe du ønsker å bruke. Du kan trene med både manuell motstand eller prøve intervallprogram. Den har åtte motstandsnivåer, utfordrende intervallprogram, leveres med pulsbelte, flaskeholder og et tydelig LCD-display.

  Bowflex crosstrainer

  # 3 - Titan Life Crosstrainer Athlete C55

  Denne maskinen er utstyrt med elektronisk justerbart magnetmotstand i 32 ulike nivåer, og dataer med 12 treningsprogram. Maskinen byr på solid kvalitet, her kan du trene både armene, kjernen og bena, avhengig av hva du er ute etter.

  Trålengden er på 40 centimeter og 35 centimeter mellom fotpedalene, dette til å gi deg gode bevegelser og bra treningsutbytte for hele kroppen. Crosstraineren har også håndleddssensofer på styret og trådløs pulsmottaker. Maksvekt for maskinbrukeren er 120 kilo.

  Titan crosstrainer

  På treningsstudio eller hjemme?

  I ellipsemaskin test eller crosstrainer test gjort i 2024 kommer Bowflex Max Trailer M5 ellipsemaskin best i test høyest ut, som visstnok er en av de man sette i premiumklassen. Maskinen er dyr, men her får du motorisert magnetmotstand, 16 motstandsnivåer, flere utfordrende treningsprogram, pulsmåling i håndtak og medfølgende belte og en app (Max Trailer) som du kan analysere treningen din med. Abilica ellipsemaskin ligger også på topp 10-listen, Crosstrainer Premium FC. Her får du en stor og stødig ellipsemaskin med elektromagnetisk motstand og en steglengde på 51 centimeter. Du vil også kunne kommunisere med ulike applikasjoner fra maskinen, som gir både god grafikk og mange nye funksjoner. Her kan du også variere mellom både flatt tråkk og kraftig motstand, og det er derfor en maskin som kan brukes av de aller sprekeste også. Maskinen har også justerbare skinner du vil kunne stille pedalene inn i fem ulike nivå med for gradvis økende motbakke. Den er egnet for personer fra 0 til 200 kilo, og kan enkelt flyttes rundt med transporthjul som følger med. Ellipsemaskin xxl er også en maskin som gjorde det godt i testen, kjent for å være solid. Den er opprinnelig fra Abilica, men selges på xxl. WinClip Cruise er av den mer rimelige varianten, men med mange funksjoner som elektronisk justerbar motstand i 32 nivåer, en computer med 12 forhåndsinnstilte treningsprogram og en skrittlengde på 32 centimeter. En ellipsemaskin i denne får du en kompakt crosstrainer, til å bruke på trening i ulike former hjemmefra. Crosstrainer best i test regnes altså som det samme som ellipsemaskin. Ellipsemaskin pris varierer, og ligger på alt fra 4000 til 30 000 kroner. En ellipsemaskin velges dermed ut i fra egen lommebok og bruk. Noen bruker ellipsemaskin ned i vekt eller ellipsemaskin slanking som metode, og det viktigste da er kanskje å ha en som fungerer ok til dette og som tåler en del vekt. Elipsemaskin slanking er noe som brukes av mange både på treningsstudio og hjemmefra, her gjelder det bare at du er komfortabel på maskinen og har et godt og riktig treningsopplegg for deg og ditt nivå. Det kan uansett lønne seg å følge med på crosstrainer tilbud, hvis du ønsker å spare lommeboken din for noen ekstra kroner med en bedre pris.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss