Test av beste rulleski og -tilbehør for 2023

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  Rulleski er blitt et stadig vanligere syn i vår- og sommermånedene . For mange er rulleskiøkter blitt en god oppladning til tradisjonelle langrennsløp og -konkurranser på snø, samtidig som det fungerer som en kjærkommen avveksling fra de klassiske langrennsskiene. Rulleski er enkelt forklart ski med hjul, og deles på samme måte som langrennsski inn i to kategorier: skøyteski og klassiskski.

  Skøyteski-modellene er kortere enn de klassiske variantene, og er velegnet som rulleski for nybegynnere eller innstegsmodell for barn og unge. Klassiskmodellene er lengre og har bredere hjul, noe som gjør de stabile, men samtidig tyngre å gå med for en del.

  Vi har her samlet de beste modellene på markedet, samt relevant tilbehør, for å gjøre din kjøpsbeslutning enklere, og sikre deg en optimal rulleskiopplevelse.

  Våre anbefalte rulleski i 2024

  Våre anbefalte rulleski og tilhørende utstyr er nøye utvalgt, og anses for noe av det ypperste på markedet. Testproduktene er laget av anerkjente produsenter som flesteparten av skiglade nordmenn har et forhold til. Vi tar deg gjennom de ulike alternativene for å finne hvilket produkt du bør velge, enten du vil ha noe til klassisk eller skøyting.

  # 1 - Beste produkt: Swix Triac Carbon Classic

  Swix Triac Carbon Classic er en klassisk rulleski i karbonfiber. Materialvalget gjør den svært stabil, i tillegg til at den er lett og responsiv. Stammen er laget av en karbonfiberdel, som gjør at minimalt med materiale er behøvd. Dette bidrar til den ekstremt lave vekten. Skjermene er meget slitesterke og bidrar til god vibrasjonsdemping. Rammer av karbonfiber støyer gjerne mer enn varianter i trelaminat, men modellen fra Swix gjør en tilfredsstillende jobb på dette området.

  Swix-rulleskiene fås i to ulike flekser, medium og stiff fleks. Dette gir deg som kjøper mulighet til å velge, avhengig av din teknikk på rulleski. Medium fleks vil være mer enn adekvat for de aller fleste, mens stiff-varianten passer bedre for kjørere med ekstra kraftig fraspark. Dette er modellen for deg som ønsker en klassisk rulleski av høy kvalitet.

  Rulleski test

  # 3 - Elpex Wasa Evolution

  Elpex har produsert rulleski siden 1987, og er regnet blant verdens fremste produsenter på dette. Rulleskiene er en klassisk modell laget i glassfiber, og har i likhet med de nye modellene fra Elpex en mykere stamme som gir bedre vibrasjonsdemping ved kjøring. Samtidig ivaretas de bredere hjulene fra øvrige Wasa-modeller, og gjør dette til en rulleski med god stabilitet.

  Med Wasa Evolution-modellene er det mulig å få rulleski med bremser. Benbremsene kan også kjøpes separat. Dette er god modell for de fleste, enten man er nybegynner på rulleski, juniorkjører, eller mer konkurranseorientert.

  Elpex Evolution Wasa test

  # 4 - Swix Triac Carbon Skate

  Swix Triac Carbon Skate er en rulleski til skøyting laget i karbonfiber. Dette gjør rulleskiene lettere enn mange andre skate-modeller. Undersiden er forsterket med Kevlar, og gir god beskyttelse til karbonfiber-konstruksjonen. Dette bidrar til å kompensere for at karbonfiber som materiale av natur er mindre holdbart enn eksempelvis trelaminat eller aluminium

  Skienes lette vekt gjør dem velgenet til skøyting på asfalt for bade entusiaster som ønsker å trene og konkurranseutøvere.

  nybegynner rulleski test

  Rulleskipakke

  De overnevnte rulleskiene gir gode tilpasningsmuligheter, slik at du kan velge bindinger, bremser, og hjul, alt etter hvilke behov du har. Hos de større sportskjedene får man ofte gode tilbud som inkluderer alt du trenger.

  Enkelte ganger ønsker man imidlertid større frihet til å velge blant ulike produkter. Rulleskiene ovenfor er produsert av leverandører som er kjent for kvalitet og holdbarhet, og er et godt utgangspunkt for å sette sammen din egen pakke av alt utstyret som finnes der ute.

  Rulleski skøyting

  Vårt anbefalte tilbehør til rulleski

  For mange kan det likevel være litt vanskelig å navigere i jungelen av tilbehør til rulleski . Derfor har vi en egen liste med flere tips en bør vurdere, enten du er på jakt etter de perfekte stavene for staking til Vasaloppet, eller vil bytte ut din nåværende rulleski-hjelm med en ny. Se også stakemaskin for å opprettholde formen gjennom hele året.

  Staver

  Det holder ikke med et kurant par rulleski dersom det skorter på stavene. Enten det er snakk om rulleski for barn eller voksne, er riktige staver like viktig som å finne rett ski. Modellene nedenfor tilhører to ulike priskategorier, slik at du kan avgjøre hva som er mest aktuelt for deg.

  Enten du har slitt ut eller brukket flere par staver, eller dette er første gang du bruker et par, vil alternativene nedenfor kunne gjøre deg fornøyd. Modellene kan forøvrig brukes bade til skøyteski og klassisk.

  # 1 - Beste produkt: Swix Roadline 2

  Swix` rulleski er elsket av mange, men de er også en mer enn habil utstyrsprodusent som leverer staver av høy kvalitet. Modellen gir god komfort med PCU-håndtak og en ny Profit 3D-stropp. Rulleskistavene egner seg godt både til klassisk og skøyting. De er holdbare, og gir god slagkraft for brukeren. En annen fordel med rulleskistavene er at Swix sitt TBS-system gjør det enkelt å skifte trinse. Dette, sammen med stivheten I konstruksjonen, gjør stavene til en investering du kan ha glede av I lang tid fremover.

  Med Roadline 2-modellen får en mye igjen for hvert stavtak hver gang en går på ski. Et sett som dette gjør seg også godt til trening!

  Rulleskistaver lengde

  # 2 - Exel Centra med suspension tip

  Exel stavene har en hyggeligere pris enn modellen fra Swix, og er et fint alternativ som innstegsmodell for en nybegynner eller mosjonister som ønsker å komme i gang på ski. Modellen er laget av 45 % karbon, som gir en lett stav og et godt balansepunkt mellom funksjon og pris.

  Rulleskistavene kommer i ulik lengde, fra 150 til 170 cm, og passer dermed en rulleski junior like godt som en voksen mann eller kvinne. Det reflekterende, neongule materialet bidrar i tillegg til økt synlighet, slik at en alltid kan være sikker på å bli sett når en går skøyteski eller klassisk.

  rulleskistaver test

  Beste rulleski hjelm

  Å bruke hjelm trenger ikke være en pest og en plage. Ute på markedet finnes det flere modeller som har et sterkt overordnet fokus på komfort og sikkerhet, slik at du kan fokusere på å nyte turen, snarere enn å irritere deg over dårlig ventilering og passform. Velger du en av hjelmene under får du alt dette, samtidig som du kan føle deg litt tryggere når det går unna.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss