Treningsmatte test – Finn billige treningsmatter, store, tykke og for baby

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  #4

  #5

  Sørg for at du får en god treningsøkt med en riktig treningsmatte. Det å kunne benytte seg av et godt underlag er essensielt for å drive med fysisk aktivitet og uttøyning. Uavhengig av om det er ute på terrassen eller på soveromsgulvet. Å gjøre et godt valg blant mangfoldet av treningsmatter gjør at du ikke trenger å bevege deg direkte på et hardt underlag. En aktivitet som kan være både ukomfortabel og belastende for ledd. Vi jobber hardt for å finne frem til de riktige produktene som sikrer deg en god opplevelse. Vi ser på alt fra sklisikre matter som holder deg oppe i ulike posisjoner, til tykke treningsmatter som gir deg ekstra komfort. Våre anbefalte produkter er produsert av anerkjente produsenter som lager merkevarer av høy kvalitet. Matter vi har sett på kommer fra selskaper som blant annet Nordic, Exerfit, Airex, Comfy Pro og Reebok.

  Bestem deg for hvilken treningsmatte du trenger

  Det finnes mange ulike matter å velge mellom, men det behøver ikke gjøre det tungvint eller komplisert å gjøre det riktige valget. Det viktigste du bør tenke på er hva du trenger matten til. Skal den brukes til rolig uttøyning eller styrketrening for eksempel? Skal du kanskje ha den som et underlag for en baby? Kanskje litt av alt? Når du har det klart for deg hva matten skal brukes til blir det alltid lettere å finne frem til den som passer deg best.

  Mageøvelse på treningsmatte

  Alle mattene som er “best i test” hos oss holder høy kvalitet, og uavhengig av hvilken du velger er vi sikre på at du blir godt fornøyd.

  De mest populære kategoriene som blir søkt etter i Norge er:

  • Trening​​​​smatte stor (xxl)

  • Treningsmatte tykk

  • Treningsmatte baby og barn

  • Treningsmatte billig

  • Treningsmatte puslespill

  I stedet for at du bruker timevis på å lese gjennom ulike tester og sammenligne priser i ulike nettbutikker, har vi gjort jobben for deg.

  Vi har saumfart bransjeomtaler, tester og kundeopplevelser i vår treningsmatte test, og har kommet frem til de beste mattene i de ulike kategoriene.

  Hva kjennetegner gode treningsmatter?

  Hva som regnes som en god treningsmatte vil til en viss grad variere ut fra personlige preferanser og hva den skal brukes til. I noen sammenhenger er det viktig med en tykk og myk matte, for eksempel ved rolig uttøyning og avspenning. Skal du utføre styrkeøvelser vil det viktigste være at matten er stabil og at du ikke sklir. Matten bør da ikke være for myk, men heller ikke for hard. Det finnes også gode allround-matter, som kan brukes til flere formål. Nedenfor presenteres testvinnere i ulike kategorier. Noen av dem kan passe under flere kategorier, men er særlig tilpasset den aktuelle kategorien.

  Enarms planke

  Generelt inneholder en del treningsmatter giftstoffer, som for eksempel ftalater. Ftalater kan virke hormonhermende, og er potensielt skadelige for både mennesker og miljøet. Noen typer kan være fosterskadelige og kan øke risikoen for astma og allergi hos barn. Dette har vi tatt hensyn til når vi har valgt ut produkter i vår treningsmatte test.

  En del nye produkter har en tendens til å lukte sterkt, særlig når de er nye. Det kan være ubehagelig når du skal ligge med hodet på matten, og dermed vil kjenne en slik lukt svært godt. Mange typer trening og avspenning innebærer dype åndedrag, og det er da fint å unngå å puste inn en skarp plastlukt. Derfor har vi også testet hvor sterkt produktene lukter i våre tester.

  Ellers har pris vært med å påvirke hvilke treningsmatter vi valgte ut som testvinnere. Vi har valgt matter som har en gunstig pris, uten at det går utover kvaliteten. De aller billigste treningsmattene ble ikke kåret til vinnere på grunn av dårlig kvalitet og innhold av giftstoffer. På denne måten har vi valgt produkter der du får mye for pengene.

  Våre testvinnere/Anmeldelser

  Treningsmatte stor (xxl)

  Den største matten fra Abilica er vår vinner i kategorien «treningsmatte stor». Matten er to centimeter tykk. Den er myk samtidig som den gir god friksjon og ligger stødig på gulvet uten å skli. Den finnes også i andre størrelser og farger. Den røde (treningsmatte XXL) er hele 50 x 200 centimeter, og er altså den største av dem. På en såpass stor treningsmatte har du virkelig god plass til å utføre de fleste øvelser med hele kroppen på matten, og du kan enkelt snu deg rundt oppå matten.

  Abilica er kjent for sin gode kvalitet, og har fokus på fargerikt utstyr som gir økt treningsglede. Den spreke fargen vil kanskje gi deg energi til å ta i litt ekstra i treningsøkten? Det følger med et treningsprogram med ulike øvelser som kan utføres på matten. Du får også med en rem som kan festes rundt matten når den er sammenrullet, noe som gjør det enkelt å pakke den bort når den ikke er i bruk og å ta den med seg på ferie. Den tåler vann, noe som gjør den lett å rengjøre med en våt klut, og den kan brukes i basseng og lignende. Vi har ikke funnet noe som trekker ned helhetsinntrykket av denne matten. Den kan brukes til de aller fleste typer øvelser og inneholder ikke ftalater eller andre giftstoffer. Prisen ligger på rett under tusenlappen, og matten er vel verdt pengene.

  Abilica gymmatte

  Turner? 👉AirTrack 🤸

  Eneste turnmatte vi har testet er AirTrack. Dette er en diger oppblåsbar turnmatte for de som trener dynamiske gymnastikk bevegelser.

  Denne har veldig god lengde og er perfekt for cheerleading og tumbling. Den er lett å slå opp (trenger pumpe) og ta med seg utendørs. Om en har god plass inne er det også en genial lekematte som gir deg ekstra sikkerhet og lar ungene hoppe og sprette og utfolde seg uten fare.

  Vi gir den 👍 og ⭐⭐⭐⭐⭐.

  Turnmatte test

  Treningsmatte tykk

  Dersom du skal utføre rolige avspenningsøvelser er det komfortabelt med en myk og tykk treningsmatte som gir god støtte. I en hektisk hverdag er det viktig å koble av og finne en indre ro, og meditasjon og mindfulness blir stadig mer populært. 

  Vår testvinner i kategorien «treningsmatte tykk» ble Zabuton. Denne er hele tre centimeter tykk, og består av en lateksplate med et overtrekk av økologisk bomull. Størrelsen er på 86 x 68 centimeter. Den kommer i ulike farger, men én side er svart på alle mattene. Dermed vil nok de fleste finne en fargekombinasjon de liker.

  Du får generelt en følelse av komfort og kvalitet og den føles nesten som en skummatte. Matten gir god støtte når du ligger, noe som gjør det lettere å slappe av. Sammenlignet med andre tykke matter holder den godt på varmen på undersiden av kroppen og du blir ikke kald selv om du ligger lenge i ro. Vi anbefaler et ekstra pledd på oversiden av kroppen dersom det er spesielt kaldt i rommet.

  Dette produktet koster 599 kroner, og kan regnes som en billig treningsmatte tykk, sammenlignet med lignende matter. For eksempel koster Yinyogamatta fra Nyttadesign omtrent det dobbelte. Dette er også en god matte, men er mindre enn Zabuton og vi opplevde ikke at den var verdt den høye prisen.

  👶Treningsmatte baby og barn

  En treningsmatte er fin for en baby å leke og krabbe på, i stedet for et hardt og kaldt gulv. Det er viktig at en treningsmatte til baby er passelig myk, at den ikke sklir på gulvet og at babyen ikke sklir oppå matten. I tillegg er det her spesielt viktig at den ikke inneholder giftstoffer, siden babyen vil tilbringe mye tid med ansiktet i nærheten av matten og kanskje også bite på den. Vår testvinner i kategorien «treningsmatte baby» ble dermed den største gymmatten vi fant (treningsmatte baby XXL). Vi anbefaler en såpass stor treningsmatte til baby, slik at det er god plass å bolte seg på. Dessuten er det da også plass til mor eller far som ønsker å trene ved siden av eller sammen med babyen.

  Etter hvert som barnet vokser er matten perfekt for å utføre øvelser som fremmer muskelstyrke og optimal fysisk utvikling. Det gjelder både voksenstyrte og barnestyrte aktiviteter. Denne matten vil være det beste alternativet også i kategorien «treningsmatte barn». I det store utvalget av treningsmatter for barn, skiller denne seg ut siden den er myk og samtidig stabil. I tillegg vil de fleste barn sette pris på den røde fargen. Matten kan altså brukes i flere år, og vil være en god investering i barnets fysiske helse.

  Vi vurderte også Exerfit treningsmatte for baby og «Treningsmatte Airex», men testvinneren blant «treningsmatter baby» ble denne på grunn av pris, størrelse, mykhet og tykkelse.

  Veldig stor treningsmatte

  Treningsmatte billig - En god og rimelig allround matte

  Et kriterium for mange som ser etter treningsmatte er pris. Selv om du får mye for pengene ved å kjøpe av våre testvinnere har vi også tatt med en svært billig treningsmatte. Kvaliteten er noe lavere enn ved vinnerne i de andre kategoriene, men samtidig er dette en helt grei matte. Vinneren i kategorien «treningsmatte billig» er Master Treningsmatte fra Master Fitness. Dette er en grei matte som kan brukes til alle former for trening. Den gir et svært godt grep og sklir ikke. Den er tynn (4 millimeter), og tar dermed lite plass og er praktisk å ta med seg rundt på reise. Du får med en reim som kan festes rundt matten når den er sammenrullet og denne har et eget praktisk bærehåndtak. Selv om den tar liten plass når den er sammenrullet er størrelsen likevel stor (173 x 61 centimeter) når matten rulles ut, så her får de fleste plass til mesteparten av kroppen. Matten kommer i både blå og rosa, så her er noe for enhver smak.

  På grunn av den lave prisen på 199 kroner, kan denne være grei som en ekstra fitnessmatte du kan ha liggende på hytten eller på jobb. Det samme gjelder hvis du har et stramt budsjett, for eksempel som student. Ønsker du en billig treningsmatte med grei kvalitet er dette et godt valg for deg.

  Stor sammenrullet trenings matte

  Treningsmatte puslespill

  Vinneren blant «treningsmatter puslespill» ble EVA treningsmatter. Mattene kan brukes under treningsapparater og ergometersykler for å beskytte gulvet mot riper, slitasje og misfarging. Den gjør at apparatene står mer stabilt, i tillegg til at du som trener får et stødig underlag å stå på uten å skli. Dessuten har matten en lyddempende effekt, noe som er spesielt praktisk for å slippe høy lyd når en slipper vekter på gulvet, og gjør at treningen ikke er til sjenanse for naboer i tilstøtende rom. Denne type matte kan også brukes som underlag til aerobic og lignende for å få et mykere og dempet underlag, som kan forebygge belastningsskader. En matte av typen «treningsmatte puslespill» har altså et litt annet bruksområde enn mattene i våre andre kategorier.

  Ved kjøp av denne pakken får du åtte brikker per pakke, og disse kan settes sammen til formen og størrelsen du trenger. Det går også an å kjøpe flere pakker og sette sammen til et enda større underlag. Du får med kantlister, som kan settes som en ramme rundt matten for å få en jevn og fin ytterkant. Det er enkelt å flytte rundt på brikkene for å endre mattens form og størrelse. Størrelsen på hver brikke er 60 x 60 centimeter, og åtte brikker utgjør dermed et areal på 4,8 kvadratmeter. Tykkelsen er på 1,2 centimeter, noe som passer fint til dette formålet. Brikkene og kantlistene kommer i en stilig og nøytral gråfarge, som lett passer inn i interiøret hos de fleste.

  Gulvmatten fra Nordic  og  Abilica er også testet i denne kategorien, men puslespillmatten fra EVA ble vinneren på grunn av kvaliteten og den suverene prisen.

  Treningsmatte i puslespill biter

  Treningsmatte pris - Får man det man betaler for?

  Som ved mange andre kjøp får du ofte det du betaler for. Mye billigere matter enn våre testvinnere inneholder ofte ftalater og andre giftstoffer, og har en sterk lukt. I tillegg er de gjerne vanskeligere å rengjøre og blir lettere ødelagt. Det er rimelig å tro at de dyreste mattene vil holde seg i god stand i flere år enn de aller billigste, selv om dette er noe som må testes over tid. Vi ser at de billigste mattene ofte er mindre og tynnere enn de dyrere alternativene, slik at du egentlig får mindre for pengene. Flere av dem er også tyngre og dermed mer upraktiske å transportere. Noen billigere matter er tykke, men er da ofte for myke. Det fører til at du får følelsen av å tråkke rett på gulvet og får dermed ikke utnyttet mattens faktiske tykkelse. Samtidig er det ingen vits å betale for mye. Noen produsenter tar gjerne ekstra betalt for merkenavnet, eller utnytter at noen kunder tror at jo mer man betaler jo bedre kvalitet er det på produktet. Det gjelder altså å finne en gylden middelvei, der du får mest mulig for pengene. Vi har vist til testvinnere i ulike prisklasser, men samtidig har vi valgt bort de aller dyreste der vi ikke syntes prisen gjenspeilte kvaliteten på produktet.

  Tre damer ligger på treningsmatte

  Hva er bra med å bruke en matte hjemme?

  I en hektisk hverdag er det mange som ikke får tid til å trene, selv om de egentlig ønsker det. Et godt alternativ er da å trene hjemme. Da sparer du tid på å slippe å gå eller kjøre til et treningssenter, og kan trene når du har et ledig øyeblikk. Du kan for eksempel legge inn en liten treningsøkt når middagen står i ovnen eller mens barna gjør lekser. Har du hjemmekontor kan du legge inn en treningsøkt midt på dagen, og samtidig være tilgjengelig dersom det skulle komme en viktig telefon. Du har også mulighet til å se på instruksjonsvideoer på din egen TV eller PC mens du trener. Ved å trene på en matte får du et bedre underlag enn å trene rett på gulvet eller på et vanlig gulvteppe. En god matte vil dempe støt og forebygge belastningsskader og betennelser. Særlig ved mageøvelser er det viktig med et godt underlag for å beskytte ryggen. Dessuten gir matten god friksjon slik at du slipper å skli rundt på gulvet. Treningen blir dermed tryggere og mer komfortabel. Du får et konkret og avgrenset område som får deg i treningsmodus. Når du trener hjemme trenger du ikke å bekymre deg for hvordan du ser ut og du kan gjøre akkurat det du vil når du vil. Du slipper å trene innimellom mange fremmede mennesker og å stå i kø for å bruke utstyret du ønsker. Etter treningsøkten kan du umiddelbart dusje hjemme på ditt eget bad, og slipper å bruke dusjen på treningssenteret eller å sitte svett og sliten i bilen. Etter dusjen har du kort vei til en matbit på ditt eget kjøkken og slipper å falle for dyre og usunne fristelser i butikken på vei hjem fra treningssenteret. Og sist, men ikke minst, sparer du penger på å ikke betale medlemskap på et treningssenter. Selv om du velger vår dyreste matte tar det ikke mange måneder før du har tjent inn igjen denne utgiften. Et ekstra tips er å bruke matten som et hjelpemiddel ved uttøyning av ryggen. Mange opplever stivhet og smerter i ryggen, særlig dersom du har en stillesittende jobb. Rull sammen matten og legg deg med matten under ryggen. Du vil da oppleve en behagelig tøyning av ryggmuskulaturen.

  Tre damer trener planke

  Hvorfor velge en av våre testvinnere?

  På denne nettsiden har vi undersøkt en rekke ulike treningsmatter, og har nøye plukket ut de beste produktene til ulike formål. Du kan selv velge hvilken av dem som passer best til deg og ditt bruk. Vi har gjort grundig research, sett på tidligere tester og kundeomtaler, og har i tillegg gjennomført en rekke egne tester utført av ulike testpersoner. Ved å bruke vår nettside, slipper du å lete gjennom et nærmest uendelig utvalg treningsmatter i ulike butikker og nettbutikker, og å bli forvirret av motstridende råd. Uansett hvilken av våre testvinnere du velger vil du få et kvalitetsprodukt og mye for pengene. Alle våre anbefalte produkter kan kjøpes i norske nettbutikker og du slipper dermed å betale dyre fortollingsavgifter, og varen leveres raskere. Ved å velge en av våre testvinnere kan vi garantere at du blir fornøyd!

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2024

  Om oss