Betakaroten - Hva er det? Og hvilket produkt er best?

  Rang

  Produktnavn

  Butikk

  #1

  #2

  #3

  Nordmenn har aldri vært mer opptatt av å dekke kroppens behov for mineraler og vitaminer. I en hektisk hverdag er det derimot vanskelig å planlegge et godt kosthold som inneholder alle de næringsstoffene vi trenger. Det er nettopp derfor mange velger å benytte seg av kosttilskudd. Faktisk trenger ikke disse være relatert til helse en gang, da de også kan bedre ditt velvære på diverse måter.

  royal tan

  Huden er blant annet viktig for mange. Vi nordmenn slikker solen om sommeren, mens den ennå kan gi oss litt brunfarge på kroppen. Det skal derimot godt gjøres å få i seg nok sol om sommeren, og selv om vinteren kan besøkene til solarium føles som om de blir for mange og tidstyver. Nettopp derfor har et middel som betakaroten blitt så populært i Norge.

  Dette kosttilskuddet kjøpes kanskje særlig av mange unge for brunfargen, men det passer for alle aldersgrupper. Din hud vil raskt få en tydeligere oransje/brun farge, en effekt du også kan få av grønnsaker som gulrot. Derimot er det selvfølgelig ingen tvil om at et inntak av kapsler er enklere i en hektisk hverdag, og når disse omdannes til vitamin og gjør huden brun, så er dette enkle alternativet å foretrekke.

  betakaroten gold

  Betakaroten er det kosttilskuddet det snakkes mest om før sommeren. Men hva er egentlig betakaroten, og hvordan har betakaroten virkning på kroppen vår? Vi ser nærmere på disse spørsmålene, samt gjennomfører en betakaroten test, slik at du enklere kan velge hvilket produkt du skal benytte deg av før sommeren.

  Hva er betakaroten?

  Mens reklamer for betakaroten ruller over TV-skjermen, så dukker helt sikkert dette spørsmålet opp hos mange: Hva er egentlig betakaroten? Svaret er faktisk ganske så enkelt. Betakaroten er det vi kaller karotenoider, og de finner vi i mange planter. Karotenoider er ganske enkelt gule, oransje, brune, eller røde pigmenter i planter. Det er for betakaroten gulrot de aller fleste forbinder med kosttilskuddet, men andre planter inneholder også dette.

  For eksempel kan du spise brokkoli, spinat, papaya, tomater, grønnkål, erter, paprika, søtpotet, og mange flere dersom du ønsker betakaroten. Det er med andre ord et helt vanlig stoff som vi kan finne i mange forskjellige grønnsaker, og naturlig betakaroten får de fleste i seg i løpet av hverdagen. For å bli brun av betakaroten kreves det derimot noe større doser enn hva en naturlig får i seg daglig gjennom grønnsaker.

  betakaroten vita

  Betakaroten som supplement har dermed skutt til værs i popularitet. Det er fordi du gjennom små kapsler kan få i deg nok betakaroten for dagen, i stedet for å spise en hel gulrot daglig for eksempel. I en hektisk hverdag er betakaroten fra kapsler et ganske enkelt valg å få i seg.

  Hva er betakaroten godt for?

  Bruk av betakaroten har bevist effekter som bedre hud. Det er fordi det omdannes til vitamin A når kroppen tar det opp. Ikke bare fører dette til at du blir brun, men det både fjerner hudproblemer og beskytter huden mot fremtidige vansker. Soleksem, kviser, og brannskader er blant hudproblemene som betakaroten kan hjelpe med å redusere eller eliminere.

  Betakaroten erfaringer fra forskning tilsier også at det kan være med på å styrke immunforsvaret. Kroppens forsvar mot sykdom og infeksjoner ligger ofte i huden, som tross alt er hva betakaroten styrker. De antioksidanter som følger med er dessuten med på å gjøre deg noe mer motstandsdyktig mot UV-stråler, selv om du fortsatt bør benytte deg av solkremen.

  betakaroten uten abonnement

  Det er også med betakaroten slik som med gulrøtter at synet holdes sterkt. Betakaroten har nemlig en effekt på øynene dine. Det finnes mye forskning som blant annet peker på at det som lutein kan hindre aldersrelaterte sykdommer knyttet til synet, slik som for eksempel grå stær.

  Våre anbefalte produkter i 2021

  Det er liten tvil om at betakaroten erfaring hittil tilsier at det er fordelaktig. Der mange bruker betakaroten og karotenoider for å bli brun, så er helseeffektene langt bredere enn som så. Derfor har etterspørselen etter betakaroten skutt i været over de siste årene. Det er ganske enkelt få kosttilskudd nordmenn kjøper oftere enn dette.

  Allikevel er det som med mange andre kosttilskudd ikke mye kunnskap knyttet opp mot produktet. Derfor ønsker vi å gå gjennom noen av markedets beste produkter i vår betakaroten kosttilskudd test. Dette vil gjøre det lettere for deg å velge et produkt som du kan bli fornøyd med. Se vår test av betakaroten nedenfor:

  #1 - Beste produkt: Vita-Tan

  Vita-Tan kommer best ut i våre test av betakaroten. Produktet fra Vitaprana er et tilskudd bestående av naturlig betakaroten som styrker huden og håret gjennom blant annet sink, biotin, niacin, selen, og vitamin E og C. Kapslene inneholder også lukopen og flere mineraler. Dessuten gir ikke minst produktet også en fin og jevn brunfarge som kommer fra innsiden.

  Dette er et veganerprodukt. Du trenger kun å ta en kapsel per dag, slik at du enkelt kan få i deg din dose med betakaroten på 25 mg. Ønsker du hud og hår, samt optimalisering av dine pigmenter, så er Vita-Tan et godt alternativ for å få nettopp denne jobben unnagjort.

  Betakaroten erfaringer vita tan

  #2 - Maxosol

  Maxosol er et betakaroten produkt som både forbereder deg på hudproblemer, samt takler eventuelle nåværende problemer. Dette gjør Maxosol gjennom å gi huden rikelig med vitaminer og mineraler. Blant annet får du her B3, B6, C, og E, samt biotin, lukopen, og sink.

  Enten du ønsker å beholde en fin brunfarge, eller kanskje bare vil bearbeide skader på huden, så er Maxosol et alternativ å stole på. Produktet fremmer hudens biologiske balanse på en trygg og enkel måte, da 1 kapsel per dag (betakaroten 15 mg) er nok for ditt behov.

  betakaroten uten abonnement

  # 3 - Super Tan

  Super Tan sørger for å holde din hud ung og elastisk. Ikke bare hjelper denne deg å bli brun, men den motvirker også rynker og tørr hud. For å gjøre nettopp dette er det viktig at huden får nok næringsstoffer, og det er her Super Tan gjør en utmerket jobb.

  Produktet beskytter også mot frie radikaler og UV-stråling fra sola og solarium. Under solingsperioder vil 2 kapsler av Super Tan gjøre det navnet tilsier - nemlig gi deg en fin brunfarge. Kobber og antioksidanter i produktet tilfører også økt beskyttelse for din hud, ved å blant annet fremme kroppens naturlige fremstilling av melanin.

  betakaroten original fra proteinfabrikken

  Hvor mye betakaroten kan man ta?

  Innhold av antall milligram (mg) med betakaroten varierer fra produkt til produkt. Det er derfor naturlig å lure på hvor mye betakaroten kroppen kan ta opp. Derimot er ikke svaret her så enkelt som ved andre næringskilder. Vi vet for eksempel at vitamin A, som har mange lignende goder som betakaroten, har en øvre grense for inntak. Tar en mer enn dette, så kan vitamin A gi deg forgiftning.

  Ved bruk av betakaroten er dette heldigvis ikke tilfelle, og betakaroten bivirkninger er veldig sjeldent. Dersom en røyker veldig mye er betakaroten farlig til en viss grad, men det gjenstår fortsatt forskning på feltet. Sett bort i fra dette, så kan du faktisk ta opp så mye betakaroten i kroppen som du vil, enten det er gjennom grønnsaker eller kosttilskudd.

  betakaroten original

  Bivirkninger av betakaroten er dermed noe en ikke skal bekymre seg for. Allikevel kan det fortsatt være lurt å sette seg inn i hva en normal dose vanligvis bør være. Nedenfor er anbefalt daglig dose for voksne og barn (som nevnt altså ikke hverken minimum eller maks inntak):

  • Voksen - betakaroten 15mg

  • Barn - betakaroten 6mg

  Selv om det altså ikke er noen øvre grense, så minimerer de ytterligere effektene seg ved økt bruk av betakaroten. Tar du for eksempel over 50 mg betakaroten hver dag, så kan det hende du bare får gulere hud, og ikke den flotte brunfargen du ønsker. Selv om du altså ikke skal bekymre deg for mye for inntaket, så er det beste å ha et normalt inntak.

  royal tan

  Slik får du beste betakaroten resultat

  Dersom du ønsker å benytte deg av betakaroten for å bli brun, bedre din hud, og ikke minst beskytte den mot fremtidige problemer, så finnes det mange gode alternativer. Ovenfor har vi gått gjennom kun en håndfull av de mest attraktive betakaroten produktene i dagens marked.

  betakaroten 25 mg

  Produktene kan gi deg den flotte brunfargen du søker gjennom enten sola eller solarium. Test betakaroten dersom du har blek hud, fort mister brunfargen, eller har hudproblemer som kviser og rynker. Næringsstoffene tilføres raskt til huden, og du får gjennom kapsler et garantert resultat. Det er også mulig å få i seg betakaroten gjennom grønnsaker, men dette krever et strukturert kosthold, ofte med matvarer en kanskje ikke alltid ønsker.

  Det er allikevel viktig å ha et godt og variert kosthold ved siden av supplementer som betakaroten, men tilskuddet kan altså hjelpe med inntaket av dette ene næringsstoffet. Tar du rundt 15 mg med betakaroten, soler deg som normalt, og holder et sunt kosthold, der du drikker nok vann, så vil du unektelig oppleve gode fordeler for din hud.

  Testvinnere

  ⭐⭐⭐⭐⭐

  #1 Testvinner

  Hastverk? Vårt valg:

  © Sweat.no 2022

  Om oss